Escape school

Titel: Escape school
Ondertitel: Het gevaarlijke toverboek
Auteur: Anne Scheller
Genre: Kinderboeken (6-8 jaar)
Uitgeverij: Witte Leeuw
Vertaling: Merel Leene
Publicatiedatum: januari 2022
Aantal bladzijdes: 72
Recensie: Amanda

Cover
Je kunt er niet omheen dat dit een escape boek is. Lezen & puzzelen. Mooie illustraties op de cover met een mysterieuze en spannende uitstraling.

Auteur
Anne Scheller (1980) verdiept zich graag in mooie kinderboeken. Sinds 2008 schrijft ze verhalen, raadsel- en knutselboeken en schoolboeken. Ze woont met haar man en kinderen in Duitsland.

Achterflap
Zin in een spannend avontuur? Dat komt goed uit, want jij speelt de hoofdrol in dit verhaal!

Op Espenstein gebeuren rare dingen. Het wemelt er opeens van de kobolden! Ze zetten de hele school op stelten. Maar waar komen ze vandaan? En wat heeft het gevaarlijke toverboek in de bibliotheek ermee te maken?

Ga samen met Anna en Tom op een spannende zoektocht om de school van deze woeste wezentjes te bevrijden. Dat lukt alleen als je de puzzels en raadsels oplost… Ben je er klaar voor? Sla dit boek dan snel open!

Het gevaarlijke toverboek is een grappig en interactief puzzel- en leesboek voor beginnende lezers.

Mijn mening
Een ontzettend leuk boek voor de beginnende lezer en puzzelaar! Om het verhaal in de juiste volgorde te kunnen lezen moet je samen met Anna, Tom en Katta op onderzoek uit in de school. Iemand heeft een spreuk uit een oud toverboek uitgesproken en daardoor zijn er gemene wezentjes ontsnapt. Door te lezen en de puzzels die op de pagina’s staan op te lossen, dring je langzaam steeds verder door in het verhaal en de oplossing waarmee Anna, Tom, Katta en jij alles weer ‘normaal’ kunnen maken. Het is een variatie aan puzzels, goed lezen, achterstevoren lezen, kruiswoordraadsels, knippen enzovoorts. Leuke puzzeltjes en soms een beetje onduidelijk wat ze van je verwachten. Gelukkig kun je achterin het boek even spieken als je het even niet meer weet. Via www.kinderboeken.nl/escapeschool kun je de ‘werkbladen’ downloaden en uitprinten, zodat je niet in het boek hoeft te schrijven/knippen. Dus meerdere keren te lezen/gebruiken!

Een erg eenvoudige schrijfstijl met korte zinnen, grote letters en korte hoofdstukken zorgen ervoor dat het voor de beginnende lezer goed te volgen is. Het verhaal is vertellend geschreven, zodat de lezer echt meedoet aan het verhaal. Het verhaal is een beetje spannend (maar niet té) en mysterieus/avontuurlijk. De leuke illustraties in het boek maken het verhaal nog levendiger en beter in te beelden.

Een erg leuk lees/puzzelboek voor de beginnende lezer! Ik geef het een mooie 4,5 ster.

Amanda

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)