Toen ze verdween

Titel: Toen ze verdween
Auteur: Carla Kovach
Serie: Gina Harte #4
Genre: Thriller
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Barbara Lampe
Publicatiedatum: Februari 2022
Aantal bladzijdes: 378
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Carla Kovach was toneelschrijfster en actrice voor ze zich toelegde op het schrijven van thrillers. Inmiddels is ze fulltime schrijfster, en gingen er in Nederland en Vlaanderen al 30.000 exemplaren van haar Gina Harte-serie over de toonbank. Ze woont in Redditch, Engeland.

Achterflap:
Na een geslaagd feestje liep Samantha in haar eentje door een drukke straat naar huis, een route waar ze normaal gesproken slechts tien minuten over deed. Ze kwam nooit thuis aan. Zeven jaar na haar verdwijning, op de dag dat ze eigenlijk haar vijfendertigste verjaardag had moeten vieren, ontvangt haar beste vriendin Diane een brief die geadresseerd is aan Samantha. Als ze de envelop opent, haalt Diane er een verjaardagskaart uit en een vingernagel die in een oudroze kleur is gelakt. Dezelfde kleur die Samantha altijd droeg.

De politie besluit de nagel te analyseren, maar het resultaat verwijst niet naar Samantha. De nagel blijkt afkomstig te zijn van een andere vrouw, Jade Ashmore. Jade werd vermoord aangetroffen, alleen niet zeven jaar geleden. Haar moord vond plaats in de nacht voorafgaand aan de bezorging van de envelop…

Mijn mening:
Toen ze verdween is een thriller waar een verdwijning van jaren geleden opnieuw de aandacht krijgt als er in het heden op een bizarre manier een vrouw vermoord wordt.

Er blijkt een link tussen deze twee zaken te zijn en aan Gina Harte en haar team de taak om deze zaak op te lossen. Het is voor Gina bijna onmogelijk om haar persoonlijke achtergrond hierin te negeren. Als personage blijft ze wederom hangen qua ontwikkeling, haar verleden wordt een herhaling van zetten waar ze mijn inziens iets mee moet maar niet doet.

De schrijfstijl van Kovach bevat een flink tempo, de korte hoofdstukken houden de vaart er stevig in.

Toch vind ik hoofdpersonage Gina wel ‘een dingetje’, ik merk dat ik me meer aan haar ga ergeren, het verhaal daarom heen zit verder prima in elkaar. Het is tot het eind toe puzzelen om de dader aan te kunnen wijzen, het motief is verrassend maar niet in die mate dat de gedachte erachter origineel bedacht is. Het is een verhaal zoals velen, dat neemt niet weg dat het boek lekker weg leest. Het is spannend maar de aandacht kan best even verslappen, dan zijn de lijnen nog prima te volgen.

Toen ze verdween is voor mij tot nu toe de minste van Kovach die ik gelezen heb, zeker ga ik de volgende oppakken maar hoop dan toch wel mijn irritatie rondom Gina Harte dan minder wordt.

Originaliteit: 2
Schrijfstijl: 3
Leesplezier: 4
Spanning: 3
Psychologie: 3
Plot: 3

Toen ze verdween krijgt van mij 3 sterren

Bianca

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)