Tunnel van botten

Titel: Tunnel van botten 
Auteur: V.E. Schwab 
Serie: Cassidy Blake #2 
Genre: Jeugd, Paranormaal 
Uitgeverij: Boekerij 
Vertaald door: Sandra van de Ven 
Publicatiedatum: februari 2024 
Aantal bladzijdes: 272 
Recensie: Amanda

Cover 
Weer een hele mooie limited edition met bedrukt boekblok. Deze keer is de skyline van Parijs te zien. Verder is de cover vrij eenvoudig, zwart met rood en de silhouet van een meisje in een tunnel.  

Auteur 
V.E. Schwab (zij/hen) is een Amerikaanse nummer 1 New York Times-bestsellerauteur. Het eerste deel van de Schemering-trilogie werd door The Guardian en Waterstones uitgeroepen tot een van de beste fantasyboeken van het jaar en de filmrechten werden al snel verkocht. Schwabs werk wordt in meer dan 24 talen vertaald en Het onzichtbare leven van Addie LaRue stond wereldwijd weken achter elkaar in de bestsellerlijsten. Schwab woont afwisselend in Amerika, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. 

Achterflap 
Cassidy Blakes ouders zijn The Inspectors, een (best wel amateuristisch) team spokenjagers. In tegenstelling tot haar ouders, die in het duister tasten, kan Cassidy wél geesten zien. Sterker nog, haar beste vriend Jacob is een geest. 

Problemen achtervolgen Cassidy, nu nog meer dan normaal. Het televisieprogramma van haar ouders brengt haar naar de spookachtigste steden over heel de wereld, en nu is ze met Jacob in Parijs. Maar ook al is het heerlijk om croissants te eten onder de Eiffeltoren, in de griezelige catacomben spookt het daadwerkelijk. Wanneer Cassidy per ongeluk een gevaarlijke en sterke geest wakker maakt, moet ze de hulp inschakelen van oude en nieuwe vrienden om een eeuwenoud mysterie te ontrafelen. Maar de tijd tikt door en de geest wordt steeds sterker. En als Cassidy’s missie faalt, zal hij Parijs voor eeuwig teisteren… 

Mijn mening 

Het valt niet mee om in geesten te geloven, tot je er een ziet, en dan valt het niet mee om er níét in te geloven.

Het eerste deel van de trilogie met Cassidy was mij erg goed bevallen, dus ik was heel erg benieuwd naar dit tweede deel. We zijn onderweg van Edinburgh naar Parijs, waar de volgende aflevering van The inspectors wordt opgenomen. Cassidy’s ouders zijn de presentatoren van dit programma over geesten en mythes. Eenmaal in de catacomben onder Parijs aangekomen ziet Cassidy een geest die anders is dan andere geesten. Een jongetje van een jaar of zeven. Maar als ze hem wil doorsturen, werkt haar methode niet… Met behulp van Jacob, haar spokenvriendje, en Lara (op afstand) probeert ze achter het verhaal van deze geest te komen om hem te kunnen helpen. Maar dat valt niet mee… 

Leuk! Goed opgebouwd verhaal met een prima spanningsboog. Heel leuk om nu door de straten van Parijs te zwerven in plaats van door Edinburgh. Door de eenvoudige en beeldende schrijfstijl is het ook makkelijk om Parijs, de Eiffeltoren en de omliggende straten voor je te zien. Cassidy neemt je mee op sleeptouw door de donkere en lugubere straatjes en catacomben, de plekjes waar de rillingen van over je rug lopen. Heerlijk hoe Schwab die duistere en griezelige sfeer zo goed weet over te brengen. Daarnaast is Cassidy ook gewoon echt een leuk personage en ben ik benieuwd naar het derde en laatste deel van de trilogie. Ik ben benieuwd in wat voor problemen ze nu weer verzeild raakt. 

Dit tweede deel in de trilogie krijgt van mij ook weer 4 mooie sterren. Ik heb mij weer prima vermaakt! 

Amanda 

 Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank! 

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)