Dodelijke wraak – Robert Bryndza (23 april)

Wanneer rechercheur Erika Foster een politicus naakt, vastgebonden en dood in zijn bed aantreft, sturen de leidinggevenden van de Metropolitan Police aan op een natuurlijke dood. Zaak gesloten. Totdat er een beroemde casting director en een stervoetballer vermoord worden aangetroffen, vastgebonden met dezelfde soort knopen.

Terwijl Erika en haar team de zaak onderzoeken, duiken er camerabeelden op van vijf identieke vrouwelijke verdachten.

Terwijl het een kwestie van tijd lijkt totdat de moordenaar opnieuw ­toeslaat, is het aan Erika om het web van bewijsmateriaal te ontwarren. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar, wie is er nog meer betrokken en waartoe zijn de kopstukken van de Londense politie-eenheid in staat om elkaar en zichzelf te ­beschermen?

Illusie – Camilla Lackberg & Henrik Fexeus (8 april)

Het is december in Stockholm en de Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd. Tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Het skelet blijkt afkomstig te zijn van een hooggeplaatste financier. Het team van politie-inspecteur Mina Dabiri wordt nog steeds gekweld door het traumatische incident van afgelopen zomer – dat eindigde in de dood van een collega – en roept de hulp in van mentalist Vincent Walder om te helpen met de zaak. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

De redder – Mathijs Deen (25 april)

Nederlandse vakantiegangers vinden aan de kust van Northumberland de skeletresten en een reddingsvest van een drenkeling. Het reddingsvest blijkt afkomstig te zijn van de sleepboot Pollux, die eenentwintig jaar eerder ten noorden van Rottumerplaat is gezonken. Reddingsbrigades van Ameland en het Duitse eiland Norderney konden destijds alle bemanningsleden redden, behalve de kapitein. De recherche onderzoekt de zaak. Is de gevonden man de vermiste kapitein? Waarom willen de vrouw en dochter van de kapitein niet meewerken aan het onderzoek? De herinneringen van de redders spreken elkaar tegen. Is het te lang geleden om de precieze omstandigheden te achterhalen? Of hebben de redders andere motieven en verbergen ze iets? Liewe Cupido laat de zaak over aan een jonge collega en vertrekt naar Texel. Hij is bezig met de dood van zijn eigen vader, die verdronk toen hij zestien was, en wil daar een oud-visser over spreken. Maar als zijn collega Xander Rimbach op Norderney wordt vergiftigd, raakt hij alsnog bij de zaak betrokken.

Tegen de stroom – Dennis Heijn (17 april)

Als Pino’s baan bij het Wereld Natuur Fonds alleen maar zijn machteloosheid bevestigt, komt de gedreven voorvechter van het klimaat met drie vrienden tot een radicale daad. Ze ontvoeren de zoon van de CEO van Shell, met als doel de fossiele industrie ter verantwoording te roepen en van koers te laten veranderen. De ontvoerders zoeken nadrukkelijk de publiciteit op, waardoor het gebruikelijke spel tussen de ontvoerders, de ouders, het bestuur van Shell, de politie en de media heel verrassende wendingen krijgt. De wereld kijkt toe en wordt meegezogen in het dilemma of dit heftige middel zijn doel wel of niet rechtvaardigt.

Iedereen hier liegt – Shari Lapena (16 april)

Welkom in Stanhope. Een veilige buurt. Een ideale plek voor families. Daar waar iedereen liegt. William Wooler lijkt op het eerste gezicht een echte familieman. Maar in werkelijkheid heeft hij een affaire, eentje die vanmiddag vreselijk afliep in een motel. Wanneer hij boos en van streek thuiskomt en daar zijn negenjarige dochter Avery aantreft, verliest William zijn zelfbeheersing. Uren later wordt Avery door haar familie als vermist verklaard.
Opeens is Stanhope niet zo’n veilige buurt meer. En William is niet de enige in de straat die iets verbergt. Als getuigen naar voren komen met informatie die misschien niet waar is, beginnen Avery’s buren langzaam hun gezond verstand te verliezen.
Wie heeft Avery Wooler meegenomen? Iedereen hier liegt, maar iemand in de buurt kent de waarheid…

Gebroken passie – Lotte Leenaerts (30 april)

Een jonge vrouw wordt dood aangetroffen in haar huis, koelbloedig vermoord met een scherf van een stukgeslagen vaas. De jonge rechercheur Annabel, die tijdelijk de lokale recherche versterkt, wordt door haar collega’s David en Lina meteen op sleeptouw genomen bij deze intrigerende moordzaak.
Het bewijsmateriaal staaft hun vermoeden dat de veroordeelde ex van het slachtoffer de dader is. Een gemakkelijke eerste zaak voor Annabel, lijkt het. Tot er een tweede lichaam opduikt, opnieuw met bewijs dat heel handig in de richting wijst van iemand die net weer op vrije voeten is.
Annabel gelooft niet in toeval, zeker niet wanneer het patroon zich verder lijkt te zetten en het gevaar dichterbij komt. Of heeft het daar altijd al gezeten?

Het uurwerkmysterie – Sam Sedgman (10 april)

Isaac Turner woont in Londen met zijn vader, de beroemdste klokkenmaker van het land. Als Isaac ’s avonds laat met zijn vader op de Big Ben is om de klok een uur terug te zetten, verdwijnt zijn vader plotseling in het niets. Het enige wat Isaac vindt, is een gebroken zakhorloge en een cryptische boodschap…

Isaac wordt opgevangen door zijn peetvader Solomon, die Speaker is van het Britse Lagerhuis. Hij belooft zijn invloed te gebruiken om Isaacs vader terug te vinden. Maar Isaac wil zelf ook het raadsel oplossen en krijgt hulp van in Solomons dochter Hattie. Zij gaat helemaal haar eigen gang en durft alles. Hattie neemt Isaac op sleeptouw en samen komen ze een groot en duister complot op het spoor.

Wat volgt is een adembenemende zoektocht vol raadsels en puzzels, waarbij Hattie en Isaac op de hielen worden gezeten door een levensgevaarlijke crimineel. Intussen wordt er in Engeland een verhit debat gevoerd over een nieuw wetsvoorstel voor een andere tijdmeting. Voortaan zou een uur 100 minuten moeten gaan tellen en een dag 10 uur lang zijn. Vanwaar dit vreemde voorstel? Heeft het te maken met de verdwijning van Isaacs vader?

Het incident – Rudy Morren (8 april)

De achttienjarige Laura wacht in het Centraal Station tot iemand haar komt ophalen. Haar broer Quinten heeft het druk met zijn vrienden. Terwijl Maarten, hun vader, op werktrip is in Duitsland, rinkelt in kamer 306 van het Hering Hotel aanhoudend de telefoon. Daar begaat Karen, hun moeder, een faux pas met dramatische gevolgen. Twee jaar later verkeert het huwelijk van Maarten en Karen nog altijd in een crisis. Een steeds weer opduikende haveloze man, waanbeelden en angstdromen maken Karens leven tot een hel. Als ze met haar verleden in het reine wil komen, moet ze terug naar het Hering Hotel.

Leave a Reply

  • (not be published)