Serpent

Onlangs verscheen bij A.W. Bruna Uitgevers de thriller Serpent van Silje Ulstein. In samenwerking met de uitgever mogen wij maar liefst 5 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Liv woont in een dorpje aan een fjord in het westen van Noorwegen. Ze deelt een appartement met twee vrienden en op een dag koopt ze een babytijgerpython. Livs band met het dier is intens en in haar ontwaakt een beschermend gevoel. Ze is overweldigd door haar emoties. Eindelijk voelt ze zich veilig. Eindelijk voelt ze zich thuis.

Dertien jaar later, in het nabijgelegen Kristiansund, gaat Mariam Lind winkelen met haar elfjarige dochter Iben. Na een ruzie stormt Mariam de winkel uit en laat Iben er achter. Ze denkt dat het meisje zelf wel naar huis gaat en besluit een stuk te gaan rijden om af te koelen. Maar als ze ’s avonds thuiskomt ontdekt ze dat Iben nooit thuis is aangekomen.

De zestigjarige rechercheur Roe Olsvik wordt op de vermissing gezet. Als hij Mariam ondervraagt vindt hij haar verdacht, maar hij voelt aan dat er meer achter de verdwijning van het kind zit.

Over de auteur
Silje Ulstein (1985) haalde een Master in Literatuur aan de Universiteit van Oslo en studeerde creatief schrijven aan de Skrivekunstakademi in Bergen. Haar debuut Serpent was een grote bestseller in Noorwegen en de vertaalrechten werden aan dertien landen verkocht.

Lees hier het eerste hoofdstuk van Serpent.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • 1. De hoofstukken lees je vanuit een ander personage. Over wie gaan deze hoofdstukken?
  • 2. Als lezer spring je steeds 13 jaar voor- af achteruit in tijd. In welke jaren spelen de hoofdstukken zich af?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 26 juni 2022 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Serpent’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)