Zeven

Titel: Zeven
Auteur: Luc Vos
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: Oktober 2022
Aantal bladzijdes: 330
Recensie: Danielle

Over de auteur
Luc Vos
(Heultje-Westerlo, 1968) is al vele jaren in de ban van het schrijven. Korte en langere verhalen wisselen elkaar in hoog tempo af en vallen met grote regelmaat in de prijzen. Met deze nieuwe thriller zet Luc een volgende stap en laat hij zijn lezers kennismaken met inspecteur Anne Verelst van de Antwerpse politie.

Achterflap
Op een warme zomerochtend worden er zeven lege doodskisten via een anonieme website onder de aandacht van inspecteur Anne Verelst gebracht. Het lijkt een flauwe grap tot er elke zeven uur een onbekende vrouw of man in een van de kisten verschijnt en er een aftelklok start. Elk spoor naar deze mensen en hun ontvoerder ontbreekt. De politie van Antwerpen zet alles op alles in een zenuwslopende race tegen de klok. Wie is deze dader, waarom verschijnen juist deze mensen in de kisten en wat is het verband met inspecteur Verelst?

Mijn mening
Vanaf het moment dat de eerst doodskist op het beeldscherm verschijnt begint de race tegen de klok. Maar waar men zou verwachten dat je tijdens het lezen ook dat gevoel zou krijgen, komt de lezer een beetje bedrogen uit. In alle details, met te vaak een herhaling van onenigheid tussen baas en rechercheurs, kwakkelt het verhaal door. Doordat het gecentreerd is op het politiebureau waarbij allerlei media-aandacht in werking wordt gezet, zitten er weinig spanningsbogen in door verschillende omgevingen.

Het privéleven van Anna loopt als rode draad door het verhaal waarbij je al snel de puzzelstukjes vindt waarom de dader deze mensen in de doodskisten stopt. De spanning komt niet helemaal binnen en de plot is niet van dien aard dat je nog verrast wordt. Of Verelst nog op een nieuw onderzoek wordt gezet hangt af van de schrijver, we zullen het zien.

3 sterren voor Zeven.

Danielle

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij LetterRijn, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)