Onlangs verscheen bij uitgeverij Houtekiet de misdaadroman De doden moeten hun getal hebben van Jo Claes. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

De doden moeten hun getal hebben

Het verhaal
In de tuin van een oud Leuvenscollege vinden enkele spelende kinderen het naakte lichaam van een jonge vrouw die op een bijzonder wrede manier om het leven is gebracht. De dader heeft haar een bizar attribuut meegegeven, samen met een mysterieus zinnetje dat doet vermoeden dat hij het niet bij dit ene slachtoffer zal laten. Hoofdinspecteur Thomas Berg vraagt zich tevergeefs af waarom de moordenaar op zo’n gruwelijke manier te werk is gegaan en welkbelang enkele getallen hebben die tijdens het onderzoek steeds weer opduiken. De zaak wordt er nog onbegrijpelijker op wanneer blijkt dat de dader een foto van zijn slachtoffer naar een plaatselijke tv-zender heeft gestuurd. Enkele dagen later wordt Bergs ergste vrees werkelijkheid wanneer een tweede vrouw wordt gevonden. Ze is op dezelfde brutale manier vermoord en opnieuw is het lijk voorzien van een vreemd attribuut en een kort zinnetje. De druk om de moorden op telossen wordt voor Berg en zijn team nagenoeg onhoudbaar, zekerwanneer onder de bevolking de vrees toeneemt dat de moordenaar nog niet van plan is om te stoppen.

Over de auteur
Jo Claes publiceerde bestsellers over mythologie, hagiografie en iconografie. Zijn schrijversloopbaan begon met De Stenen Toren, dat werd bekroond met de Debuutprijs. In 2008 verscheen De zaak Torfs, zijn eerste misdaadroman over de Leuvense inspecteur Thomas Berg. Daarna volgden nog twaalf delen. Met De mythe van Methusalem won hij de Hercule Poirot Publieksprijs 2014 en De Gouden Strop 2015. Met Het gewicht van de haat won hij de Hercule Poirot Publieksprijs 2017.

Lees hier het eerste hoofdstuk van De doden moeten hun getal hebben.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • 1. Hoe is Thomas Berg ontstaan, waaruit is hij “geboren”?
  • 2. Op elke cover staat een kunstwerk uit Leuven. Dat was niet direct de bedoeling, maar Jo Claes zag daar ook wel voordelen aan zitten. Wat zijn die voordelen? (Tip: lees hier het interview met Jo Claes)

Stuur je antwoord via een e-mail voor 9 april naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘De doden’. Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens!
Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)