Zo veel leugens

Titel: Zo veel leugens
Auteur: Adele Parks
Genre: Thriller
Uitgeverij: Volt
Vertaald door: Karien Gommers
Publicatiedatum: april 2023
Aantal bladzijdes: 398
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Adele Parks is auteur van twintig internationale bestsellers, waaronder twee Sunday Times- bestsellers. Haar boeken zijn verschenen in ruim dertig talen en gingen alleen al in het VK meer dan vier miljoen keer over de toonbank.

Achterflap:
Daisy en Simon hebben een geweldig leven. Ze zijn al zestien jaar getrouwd en hebben een schattig zesjarig dochtertje, Millie, waar ze zielsveel van houden.
Oké, misschien gaat het nu even iets minder omdat ze Millie wel een broertje of zusje hadden willen geven en dat tot nu toe niet is gelukt, maar dat kan de beste gebeuren.
En goed, misschien drinkt Simon soms iets te veel, maar iedereen blaast op zijn eigen manier stoom af, toch? En ja, misschien heeft Daisy Simon niet altijd de waarheid verteld, en andersom, maar wie is er nou altijd honderd procent eerlijk?

Er is alleen een klein verschil tussen een leugentje om bestwil en een web van leugens. En het probleem met een web is dat je erin verstrikt kunt raken en er mogelijk nooit meer uit komt. Of in ieder geval niet als de persoon die je ooit was.

Mijn mening:
Zo veel leugens is een roman met een vleugje spanning, Adele Parks heeft de nadruk vooral op de relationele sferen gelegd. Parks kiest ervoor om thema’s te verwerken die vaker voorkomen dan je denkt. Het ideale gezin bestaat niet, dat moge duidelijk zijn, al proberen velen dat wel uit te stralen, helaas met een averecht effect.

De schrijfstijl van Parks vind ik soms wat te eenvoudig en oppervlakkig, op het emotionele vlak mis ik diepgang. Dat is ook de reden dat de spanning wat naar de achtergrond verdwijnt. Er zijn zeker wat kleine plottwists die mij verrassen, maar de weg ernaar toe had heftiger mogen zijn. Het neemt niet weg dat het verhaal herkenbare personages bevat en daardoor realistisch is. Het verbergen van overmatig alcoholgebruik, het verlangen naar een kindje maken dit verhaal empathisch.

Zo veel leugens hangt wat tussen verschillende genres in waardoor het op alle fronten iets mist, dat is jammer. Wel een verhaal wat makkelijk wegleest, maar ik had er wel iets meer van verwacht.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 3
Leesplezier: 3
Psychologie: 3
Spanning: 2
Plot: 2

Zo veel leugens krijgt van mij 2,5 ster.

Bianca

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Volt, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 2.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)