Waanzin

Titel: Waanzin
Auteur: J.D. Robb
Serie: Eve Dallas #15
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Textcase
Publicatiedatum: maart 2019
Aantal bladzijdes: 384
Recensie: Brenda

Auteur
J.D. Robb is het pseudoniem van Nora Roberts. Met haar Eve Dallas-serie creëerde ze een ijzersterke combinatie van politieroman en liefdesverhaal. Inmiddels heeft J.D. Robb een immens aantal fans en staat ze samen met Nora Roberts geregeld hoog in de bestsellerlijsten.

Achterflap/samenvatting
Louie Cogburn zit al dagen naar zijn computer te staren, getergd door een vreselijke hoofdpijn. Dan klopt iemand op zijn deur. Louie staat op, pakt een honkbalknuppel, doet de deur open en haalt keihard uit. Als de politie arriveert om hem te arresteren, zakt hij in elkaar en sterft.

Aan Eve Dallas de taak uit te vinden waarom Louie zo onverwacht ontplofte en al net zo onverwacht overleed. De enige aanwijzing is een vreemde tekst op zijn computerscherm: Absolute zuiverheid bereikt. Als een tweede man onder gelijke omstandigheden omkomt, krijgt Eve een akelig vermoeden: zou er een computervirus bestaan dat geen machines infecteert, maar mensen?

Mijn mening

Absolute zuiverheid bereikt.

Een computervirus dat mensen infecteert en waardoor zij komen te overlijden. Dit is wel een hele enge gedachte. Ik zou mijn computer direct uit het raam gooien, maar in het jaar 2059 kunnen we totaal niet meer zonder technologie. Anno 2023 ook al niet meer trouwens.

Ik hoop dat dit nooit echt zou kunnen gebeuren, maar Waanzin is in ieder geval realistisch geschreven.

Waanzin is deel 15 van de serie en af en toe wordt er teruggeblikt naar een vorig deel. Net ook dat deel wat ik nog niet gelezen heb. Het is niet dat je dan direct wat in dit verhaal mist, maar je hebt wel even je vraagtekens over wat er dan gebeurd zou zijn. Dit zijn dan eigenlijk de redenen waarom ik bij series het liefst vanaf deel 1 wil starten, zodat je de personages vanaf het begin leert kennen en met ze meeleeft in alle delen die volgen.

De schrijfwijze blijft heerlijk. Je zit zo in het verhaal, de personages zijn nog steeds goed aanwezig. In ieder verhaal krijg je steeds weer iets meer te weten over ze.

Naar het einde toe komt er flink wat spanning. Gelukkig loopt het niet vlekkeloos en komt er nog een verrassende twist in het boek voor.

Eve en Roarke, van mij mogen jullie nog even zo doorgaan. Jullie zijn een heerlijk stel samen. Ik heb van Waanzin genoten.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5

Waanzin krijgt van mij 4 dikke sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)