Een spannende strijd

Titel: Een spannende strijd
Auteur: Babette Pribbenow
Serie: Ruiterschool Blossom Hill #2
Genre: Kind- en jeugd
Uitgeverij: Kluitman
Vertaald door: Fiona van der Lingen
Publicatiedatum: januari 2024
Aantal bladzijdes: 232
Recensie: Amanda

Cover
Een vrolijke en leuke cover, aantrekkelijk door het kleurgebruik en de illustraties van de meiden en het paard. De achtergrond met de school is leuk en passend bij het eerste deel, al is hier de kleursamenstelling anders.

Auteur
Babette Pribbenow heeft zich altijd beziggehouden met neurofysiologie. Ze doet onderzoek naar ons geheugen; hoe we leren en onthouden. Wat ze daarnaast het allerliefst doet, is schrijven, en ze houdt enorm van paarden. Ze heeft zelf een volbloed genaamd Eventus, waar ze al vijfentwintig jaar avonturen mee beleeft. Geen toeval dus dat er in de Blossom Hill-serie twee volbloeden voorkomen.

Achterflap
Op het Engelse platteland is er een plek waar het hart van elk paardenmeisje harder van gaat kloppen: ruiterschool Blossom Hill! De herfstvakantie is voorbij en Rosa keert terug naar Blossom Hill. Ze is blij om haar vriendin Charly en haar lievelingspaard Valentine weer te zien. De komende tijd zullen ze druk bezig zijn met het voorbereiden van de traditionele kerst-quadrille. Ze moeten teams vormen, een oefening bedenken en zelf kostuums maken. Uit elke klas mag er maar één team naar de finale. Rosa zit samen met Charly, Arthur en Lily in het Star Team. Ze willen niets liever dan winnen, maar het lijkt wel of alles tegenzit. Kunnen ze de problemen oplossen? En, wordt Valentine eindelijk Rosa’s verzorgpaard?

Mijn mening
Wat heerlijk om na de herfstvakantie weer terug te zijn op Blossom Hill! Na het vorige deel met Rosalie (Rosa) en Carmen (Charly) en hun pas ontpopte vriendschap, was ik heel benieuwd hoe het verder zou gaan met de meiden. Hoe zou de vriendschap zich verder ontwikkelen? Ze zijn in ieder geval dolblij om elkaar weer te zien na de vakantie. Maar na een paar dagen voelt Rosa toch enige twijfel, Charly beslist alles voor haar zonder eerst te overleggen en praat steeds in haar plaats. Het voelt niet goed voor Rosa. Dan komt Charly met een mededeling die voor Rosa de laatste druppel is. Samen met Arthur en Lily zijn de meiden bezig om een quadrille te maken en hier moeten ze veel voor oefenen. Dit gaat uiteraard niet van een leien dakje.

Ik vond het heerlijk om weer met de meiden op stap te gaan in de paardenwereld en het internaat-leven. Rosa en Charly zijn leuke personages, maar zouden van mij nog iets verder uitgewerkt mogen worden, ze blijven nog wat oppervlakkig. Het verhaal is eenvoudig en heerlijk vlot geschreven, hierdoor vlieg je in galop door het boek heen. Voor je het weet is het paardenavontuur alweer afgelopen. Benieuwd wat het derde deel voor ons in petto heeft, ik kijk er alvast naar uit!

3,5 ster voor Een spannende strijd.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Kluitman, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)