Bloemeneiland – Suzanne Vermeer (23 april)

Pien zit er sinds de dood van haar moeder een halfjaar geleden behoorlijk doorheen. Om haar thuissituatie te ontvluchten en weer wat energie te krijgen, besluiten zij en haar beste vriendin Leonor op vakantie te gaan. Terwijl ze nog over de locatie twijfelen, krijgt Pien uit onverwachte hoek een mysterieus bericht. Dit spoor brengt hen naar het groene Madeira. Wanneer daar steeds meer geheimen naar boven komen, lijkt alles wat Pien over haar verleden dacht te weten anders te zijn…

Laatste belofte – Angela Marsons (10 april)

Als het gruwelijk toegetakelde lichaam van een man wordt gevonden, komt rechercheur Kim Stone er met een schok achter dat ze het slachtoffer kent: het is dokter Cordell, de man die ook betrokken was bij een eerdere zaak rond de dood van een schoolmeisje. Maar hoewel zijn verleden misschien niet brandschoon is, lijkt er geen enkele reden om hem dood te wensen.

Dan wordt Cordells zoon slachtoffer van een verkeersongeluk dat ­volgens Kim Stone helemaal geen ongeluk is. Ook wordt een verpleegkundige dood aangetroffen in een slechte wijk. Alle drie de slachtoffers waren op de een of andere manier verbonden met Russells Hall-ziekenhuis. Terwijl Kims team nog rouwt om een verlies in hun eigen gelederen, moeten ze het hoofd zien te bieden aan de gevaarlijkste moordenaar die ze ooit zijn tegengekomen.

Interne dreiging – Matthew Quirk (10 april)

De dag waar elke geheime agent voor heeft getraind is aangebroken: code zwart, het Witte Huis is gevallen. De president moet vluchten naar een verborgen bunker buiten DC en alleen zijn vertrouwdste ambtenaren en agenten mogen mee – degenen die koste wat het kost de regering zullen beschermen. Erik Hill is een van deze agenten. Hij heeft zijn leven toegewijd aan de geheime dienst en beschouwt de dienst als zijn familie en zijn levensdoel. Ondanks Eriks groeiende haat tegen de corruptie in Washington kan hij zijn loyaliteiten niet vergeten. De regering wordt aangevallen en hij is de enige die de dreiging kan verslaan.

Het bewijsmateriaal leidt Erik naar een samenzwering die tot het hoogste regeringsniveau reikt, en de aanval blijkt georganiseerd te zijn door mensen met wie hij zit opgesloten. Wanneer de daders in de bunker toeslaan en de paranoia toeneemt, zal Erik er alles aan moeten doen om zijn mensen, zichzelf, en zijn land te redden.

Miss Austen: de eerste affaire – Jessica Bull (9 april)

Het is 1795, de Engelse Regency-periode, en de jonge Jane Austen heeft wel meer aan haar hoofd dan misdaden oplossen. Ze is slim, vurig en op zoek naar een echtgenoot. Maar als haar geliefde broer Georgie wordt beschuldigd van moord, moet Jane alles op alles zetten om de echte misdadiger te ontmaskeren als ze Georgie wil redden van de strop. Janes onderzoek stuurt haar op een wild avontuur waarbij haar lijst van verdachten blijft groeien. Ze zal al haar vaardigheden moeten inzetten om de dader op te sporen, maar niets is wat het lijkt bij deze zaak…

De mystery guest – Nita Prose (12 april)

Kamermeisje Molly Gray is in het Regency Hotel opgeklommen tot hoofd Huishouding. Een titel die ze met trots draagt terwijl ze kussens opschudt, geheimen onder het kleed veegt, in alle stilte elke kamer tot in de puntjes verzorgt.

Maar net wanneer ze alles perfect op orde heeft, komt haar wereld op zijn kop te staan. Een beroemde schrijver van detectives valt dood neer in het hotel. Als rechercheur Stark, Molly’s oude vijand, op de zaak gezet wordt, blijkt al snel dat er een luchtje aan zit. Geruchten te over, maar Molly blijkt de enige die de sleutel tot het mysterie heeft. Dat betekent echter dat er in haar verleden en in dat van haar oma gegraven zal worden, want Molly kende het slachtoffer, en hij haar…

De vermiste Van Gogh – Jonathan Santlofer (9 april)

Al jaren wordt er gefluisterd dat Van Gogh voor zijn dood een laatste zelfportret zou hebben gemaakt. Wanneer Luke Perrone en Alexis Verde, dochter van een beruchte kunstdief, ontdekken wat het vermiste portret zou kunnen zijn, worden ze meegesleurd in een gevaarlijke zoektocht die niet alleen de geheimen van de laatste dagen van de kunstenaar blootlegt, maar hen meevoert naar een van de donkerste tijdperken uit de geschiedenis. Het onderzoek legt de duistere handel en wandel van de kunstwereld bloot…

Een moordgids voor antiekverzamelaars – C.L. Miller (9 april)

Freya Lockwood keert voor het eerst in jaren terug naar haar schilderachtige Engelse geboorteplaats nadat ze hoort dat Arthur Crockleford, antiquair en haar voormalige mentor, onder mysterieuze omstandigheden is overleden. Samen met haar excentrieke tante Carole gaat ze op zoek naar antwoorden.

Hun onderzoek leidt hen naar een oud landhuis waar een weekend voor antiekliefhebbers wordt georganiseerd. Maar niet alles is wat het lijkt: het antiek is vervangen door slechte reproducties en de andere gasten gedragen zich wel heel geheimzinnig. Wat gebeurt er op dit landgoed en hoe was Arthur erbij betrokken? Kunnen Freya en Carole de waarheid achterhalen voordat de moordenaar opnieuw toeslaat?

De Christiemoorden – Dominique Biebau (12 april)

In het ingedommelde dorpje Mollendaal gebeurt zelden wat. Dat verandert wanneer de lokale bibliotheek enkele anonieme pakketjes ontvangt met daarin boeken van de Britse schrijver Agatha Christie. Wat eerst het werk lijkt van een flauwe grappenmaker, wordt al gauw bittere ernst als in het dorp misdaden plaatsvinden die ontegensprekelijk iets met de boeken te maken hebben. De dames van leesclub Met Thrillende Vingers werpen zich op de zaak. Kunnen zij voorkomen dat er doden vallen? 

Leave a Reply

  • (not be published)