Een voor een

Titel: Een voor een
Auteur: Alice Feeney
Genre: Thriller
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Vertaald door: Erik de Vries en Rosalyn van Moorselaar
Publicatiedatum: maart 2024
Aantal bladzijdes: 384
Recensie: Brenda

Auteur
Alice Feeney is schrijver en journalist. Ze werkte 15 jaar bij de BBC als verslaggever, redacteur en producer. Ze woonde in Londen en Sydney, maar is uiteindelijk neergestreken op het platteland van Surrey. Haar thrillerdebuut Soms lieg ikwas een internationale bestseller en wordt momenteel bewerkt tot tv-serie. Een voor een is haar vierde boek.

Achterflap/samenvatting
Nadat ze elkaar jaren uit de weg zijn gegaan, verzamelt Daisy Darkers hele familie zich ter gelegenheid van Nana’s tachtigste verjaardag in Nana’s vervallen, wat spookachtige huis op een klein getijdeneiland. Eindelijk is de hele clan herenigd. Als het vloed wordt, zullen ze acht uur lang van de wereld worden afgesloten.
De familie arriveert. Dan, klokslag middernacht, terwijl er een storm woedt, wordt Nana opeens dood aangetroffen. En een uur later volgt het volgende slachtoffer.
Gevangen op een eiland waar iemand de familieleden een voor een doodt, moeten de Darkers zich buigen over de huidige dreiging én moeten ze allemaal hun geheimen uit het verleden onder ogen zien – voordat het tij keert en alles wordt onthuld.

Mijn mening
Aan het begin krijg je een plattegrond te zien van Seaglass. Dit is het huis van Nana. Tijdens het lezen heb ik wel eens teruggepakt naar de plattegrond. Wie is nu waar en welke ruimte zou nu veilig zijn? Je gaat een beetje meedenken.

Soms, als mensen te hard hun best doen om meer te zijn dan ze zijn, worden ze uiteindelijk minder dan ze waren.

Je leest vanuit hoofdpersonage Daisy. Daisy is geboren met een gebroken hart waardoor ze regelmatig een hartstilstand heeft. Deze avond/nacht in het huis van Nana merk je dat iedereen Daisy negeert. Door videobanden uit het verleden kom je erachter dat Daisy vroeger ook niks mocht en dat haar zussen haar ook regelmatig aan het pesten waren.

Tijdens het lezen komt er geregeld naar voren dat er vroeger iets is voorgevallen, maar wat wordt maar niet benoemd. Ik merk wel dat ik daar zeer nieuwsgierig naar word.

Alice Feeney neemt je goed mee in de zoektocht naar de dader. Je gaat actief meezoeken.

Helaas vond ik het soms wel iets te langdradig, het verhaal kabbelde dan een beetje voort. Dan hoop je dat er snel weer wat mag gebeuren.

De toekomst is een belofte en we kunnen zelf kiezen of we ons eraan houden. Het verleden is een belofte die we al hebben gebroken.

Het einde vond ik zo verrassend, ik zag dit totaal niet aankomen. Dit einde maakt zeker veel goed.

Van Alice Feeney heb ik al meerdere boeken gelezen. Ik vond Een voor een toch iets minder dan de vorige boeken. Het pakte mij toch iets minder. De manier waarop ze de whodunit schrijft spreekt mij wel aan en ik hoop dat de volgende weer wat meer spanning en snelheid mag hebben.

Zie eruit als de onschuldige bloem, maar wees de slang eronder.

Spanning: 3,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4,5

Een voor een krijgt van mij afgerond 4 sterren.

Brenda

Recensie-exemplaar ontvangen van A.W. Bruna Uitgevers, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)