Titel: VerdwenenVerdwenen
Auteur: Haylen Beck
Genre: Thriller
Uitgeverij: Q
Vertaling: Ralph van der Aa
Publicatiedatum: november 2017
Aantal bladzijdes: 318
Recensie: Miriam

Over de auteur
Haylen Beck is een pseudoniem van Stuart Neville. Stuart won eerder de Los Angeles Times Book Prize en meerdere van zijn boeken stonden op jaaroverzichten van de beste boeken van The New York Times, The Los Angeles Times en The Boston Globe.   

Samenvatting
Audra Kinney is op de vlucht. Met haar twee kinderen Sean en Louise stapt ze in New York in de auto en rijdt richting San Diego, zo ver mogelijk van haar dominante, gewelddadige echtgenoot vandaan. Alles gaat zo voorspoedig als het maar kan, totdat ze in Arizona wordt aangehouden door de plaatselijke sherrif, Ronnie Whiteside.
Whiteside doorzoekt de achterbak van haar auto en haalt er een zak drugs uit, drugs waarvan Audra zeker weet dat ze niet van haar zijn. Audra wordt aangehouden en achterin de politieauto van Whiteside gezet, terwijl haar kinderen door hulpsherrif Collins worden opgehaald.
Audra wordt naar het politiebureau in Silver Water gebracht waar ze een nacht in de cel moet doorbrengen. Op het moment dat Whiteside de cel op slot doet, vraagt Audra waar haar kinderen naartoe zijn gebracht en wanneer ze ze weer zal zien. 
‘Welke kinderen?’ 
Whiteside houdt bij hoog en laag vol dat Audra alleen in de auto zat toen hij haar aanhield, er waren geen kinderen te bekennen… Sean en Louise worden als vermist opgegeven en Audra wordt als hoofdverdachte gezien. Waar zijn de twee kinderen gebleven?  

Er worden verschillende perspectieven gebruikt om het verhaal rondom Audra en haar kinderen te vertellen. Audra denkt terug aan haar huwelijk met Patrick en zo krijg je als lezer wat meer achtergrondinformatie en duidelijkheid over de reden waarom Audra op de vlucht is voor haar echtgenoot. Sherrif Whiteside en zijn hulpje Collins komen ook aan bod, als ook buitenstaander Danny Woo. 
Haylen Beck zet met een fijne pen alle spelers op zijn of haar plek in het verhaal en daar blijven ze vervolgens ook zo’n beetje staan. De personages maken nauwelijks enige ontwikkeling door, waardoor ze erg vlak blijven. De enige die je een klein beetje meer leert kennen, is Audra. 
Doordat de personages weinig groei doormaken, is het verhaal ook niet echt spannend. Eigenlijk weet je al hoe Verdwenen in elkaar zit, er hoeft niet gepuzzeld te worden en het is nergens verrassend. Wellicht had ik te hoge verwachtingen voor dit boek (ik heb enorm genoten van Stuart Neville’s Het bloed kruipt), ze zijn helaas niet waargemaakt. Jammer.   

Leesplezier 3
Schrijfstijl 3,5
Plot 2
Originaliteit 3
Psychologie 3
Spanning 2  

Een krappe 3 sterren voor Verdwenen. 

Miriam

Leave a Reply

  • (not be published)