Op 18 november is verschenen bij uitgeverij Ambilicious, Kathmandu hipsters van Peter Mabelus.

Het verhaal
Het plegen van een moord wordt op film vastgelegd, een felrode hartvormige usb-stick verwisselt regelmatig van eigenaar, hipsters denken dat liefde en spiritualiteit te koop is met drank, seks en drugs(smokkel), dit alles tegen de achtergrond van een swingend Amsterdam en Nepal, op het moment dat het land getroffen wordt door de zware aardbeving van 2015.

‘Kathmandu hipsters’ schetst een indringend beeld van het leven van een verwende generatie; bedrog wordt gepleegd, familiebanden worden verwoest.

De zinderende en gruwelijke finale laat de lezer verbijsterd achter. Een onvervalste page-turner die een beroep doet op de spitsvondigheid van de lezer.
(Ambilicious)

Over de auteur
Peter was in de jaren negentig beroemd in Bulgarije. Eerst als profwielrenner, daarna als schrijver. Zijn toenmalige Bulgaarse vriendin – ze wil hier niet met naam en toenaam genoemd worden, omdat ze een hoge functie in de Bulgaarse regering bekleedt, heeft zijn eerste roman in het Bulgaars vertaald. Met ‘Наказанието на Вегер’ (De Straf van de Veger), won hij onder meer de prestigieuze Malenkovprijs.

Tegenwoordig werkt Peter als pizzakoerier in Eritrea. De kogels, zo vertelde hij ons, vliegen mij dagelijks om de oren. Naar eigen zeggen heeft hij geleerd dat je blij moet zijn met wat je hebt.
(petermabelus.com)

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)