Op 18 oktober verscheen de De heks van de Bergweg van Edward Hendriks. Wie is de man achter deze jeugdthriller?

Wie is Edward?
Ik ben Edward Hendriks, copywriter van beroep en schrijver als hobby. Als kind hield ik ervan om ‘avonturen te beleven’. Als volwassene beleef ik deze avonturen door ze zelf te schrijven.

Welk werk doe je in je dagelijks leven?
Ik help bedrijven met hun communicatie. Ik schrijf veel webteksten en ben altijd wel bezig met een aantal blogartikelen en e-books. Door drukke werkzaamheden kom ik helaas te weinig aan mijn creatieve schrijfwerk toe, maar ik probeer in mijn schaarse vrije tijd toch wat vorderingen te maken.

De heks van de bergweg is een YA, vanwaar die switch naar deze doelgroep?
Mijn oudste dochter heeft inmiddels de leeftijd van de hoofdpersonen uit dit boek bereikt. Jaren terugkwam ze zelf al met een idee over een ‘heksenkerkhof’, waaruit dit spannende verhaal is ontstaan.

Het boek gaat over een vriendengroep. Zit daar jeugdsentiment in van jezelf?
Ja, zeker weten. Vrijwel alle locaties uit het boek bestaan (bestonden) echt en ik heb er de nodige avonturen beleefd!

Is er een personage waar je jezelf mee kan vergelijken?
In elk van de personages zit wel een beetje van mijzelf. Maar ik ben gelukkig niet één personage uit dit boek.

Heb jezelf ook angsten?
Ja, die heeft iedereen naar mijn mening. Als thrillerschrijver is het je belangrijkste taak om deze angsten te analyseren, zodat je ze doeltreffend in je boeken kunt gebruiken. Wat jou als schrijver angst aanjaagt, kan voor veel anderen even beangstigend zijn. Overigens zijn de angsten van kinderen vaak angsten waar je als volwassenen niet meer zo bang voor bent.

Enkele boeken zijn uitgegeven via Fontein, andere onder eigen beheer. Vanwaar die keuze?
Via De Fontein heb ik de kans gekregen om me als thrillerschrijver op de kaart te zetten. Maar ik heb meer genres en (korte) verhalen in me. Begin dit jaar heb ik bij wijze van experiment ‘Het meisje van toen’, een wraaknovelle, zelf uitgegeven. Met een klein beetje moeite heb ik een best wel breed publiek weten te bereiken. En de reacties waren bemoedigend.

Dat maakte me enthousiast om ook dit verhaal, dat al een tijdje in de la ligt, zelf uit te geven. Ik hoop dat ik hiermee een nieuwe doelgroep kan bereiken.

Begraafplaats aan de Bergweg

Jouw verhalen variëren tussen romans, thrillers maar ook met horror. Heb je een voorkeur welk genre je het liefst schrijft?
Een roman heb ik tot nu toe nog niet geschreven. Eigenlijk wordt elk verhaal dat ik schrijf automatisch een spannend verhaal, soms met een randje horror. Dat vind ik ook de leukste verhalen om zelf te lezen.

Als je met iemand samen een boek zou willen schrijven, wie zou dat dan zijn?
Nou, het is weinig origineel, maar het is de eerste naam die in mij opkomt, dus ik zeg het toch maar: Stephen King. Als je je aan hem meet, meet je je met de beste.

Welke boeken lees je zelf het liefste?
Spannende boeken.

Als een van je boeken omgezet zou kunnen worden naar een film, wek boek zou dat dan zijn? En wie zou daar dan de hoofdrol in moeten spelen?
Ik denk dat Geen weg terug zich goed leent voor een spannende, rauwe en actuele film. De mocromaffia is op dit moment tenslotte helemaal ‘hot’. Wie daarin dan de hoofdrol zou moeten spelen laat ik graag aan de productiemaatschappij over.

(foto: www.edwardhendriks.nl)

Eerder verschenen van Edward Hendriks Bloedgeld, Gezworen vrienden, Geen weg terug en Het meisje van toen.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)