Titel: De waarheid
Auteur: Colleen Hoover
Genre: Thriller / New Adult
Uitgeverij: Uitgeverij Zomer & Keuning
Vertaling: Olga Hoekstra
Publicatiedatum: Februari 2020
Aantal bladzijdes: 244
Recensie: Lilian

Cover
Spannende cover qua uitstraling, met name door de kleurstelling, blauw/groene achtergrond met op de voorgrond gele kronkels. Deze gele kronkels heb ik wel even moeten bekijken voor ik door had wat ze uitbeelden. Een zwierende jurk en daaronder eentje in spiegelbeeld.

Auteur
Colleen Hoover (1979) schreef haar eerste boek Slammed na het horen van een liedje op de radio. Ze had geen enkele bedoeling om haar boek te publiceren. Na een positieve recensie door een bekende Amerikaanse blogger, ging het snel met de carrière van Hoover en beklom haar eerste roman de New York Times bestsellerlijst.

Achterflap/samenvatting
De spannende NA-thriller De waarheid van Colleen Hoover gaat over schrijfster Lowen. Ze kan nauwelijks rondkomen, tot ze de kans van haar leven krijgt: ze mag de populaire boekenserie van Verity Crawford voltooien, die door een auto-ongeluk zelf niet meer kan schrijven. Als Lowen door Verity’s aantekeningen gaat, ontdekt ze een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. Ze besluit om het verhaal verborgen te houden, ook voor Verity’s man Jeremy. Maar dan krijgt ze gevoelens voor Jeremy. Hoe lang kan Lowen de waarheid voor zich houden? De waarheid is duister, spannend en immens verslavend: een echte Hoover.

Mijn mening
Dit is nou echt zo’n boek dat je oppakt, aan begint en niet meer weg kan leggen. Het blijft aan je handen plakken, waar je ook naar toe gaat, je moet en zal verder lezen om erachter te komen hoe het verder gaat. Dit boek heeft dan ook elke ruimte in mijn huis gezien…

In De waarheid, ga je mee in het leven van Lowen Ashleigh, die het als schrijfster moeilijk heeft om het hoofd boven water te houden. Zeker na de intensieve zorg voor haar moeder. Lowen heeft alles aan de kant gezet om haar moeder te verzorgen in haar laatste resterende maanden. Ze had er alleen niet op gerekend dat ze na het overlijden geen rode cent meer over zou hebben. De huur van haar flat kan ze niet meer betalen en ze wordt uit haar flat gezet. Gelukkig komt haar agent van de uitgeverij, tevens haar ex, met een opdracht die ze niet kan weigeren en die haar uit de misère kan helpen.

Verity Crawford, de schrijfster van de populaire boekenserie heeft een auto-ongeluk gehad en kan de serie niet afschrijven, het is aan Lowen de taak om de serie af te maken. Om dit zo goed mogelijk te doen gaat ze naar het huis van Verity Crawford, zodat ze alle benodigde aantekeningen kan inzien en de serie eigen kan maken.

De twee dagen zie ze van plan was te blijven, worden steeds verlengd en het loopt zelfs uit tot weken. Dit komt door haar persoonlijke omstandigheden, maar zeker ook door Jeremy, de man van Verity. Jeremy heeft een enorme aantrekkingskracht op Lowen. De spanning tussen beiden loopt dan ook op naar mate ze langer in het huis verblijft.

Lowen Ashleigh, gevallen voor de onbereikbare man met nog meer emotionele bagage dan zijzelf. Dat is pas karma.

Het huis en de aanwezigheid van Verity, die niet in staat is om te bewegen of zelfs te reageren op haar omgeving, geven Lowen de rillingen. Zeker na de vondst van haar autobiografie….

Terwijl ik de heuvel op rijd, zie ik als eerste het dak. Het is staalgrijs, zoals een donderwolk. Seconden later verschijnt de rest van het huis en de adem stokt in mijn keel. Donker steen bedekt met de voorkant van het huis en wordt enkel onderbroken door de bloedrode deur, het enige beetje kleur in een zee van grijs. De linkerkant van het huis gaat schuil onder klimop, maar in plaats van dat dat charmant staat, is het eerder bedreigend, als een langzaam groeiend kankergezwel.

Samen met Lowen lees je steeds een stukje uit de biografie en krijg je, gedurende het verhaal, meer te weten over Verity. Ondertussen gebeuren er rare dingen in het huis, en je begint je af te vragen wie je nog kan vertrouwen. De jonge lieve en naïeve Lowen, de knappe liefhebbende echtgenoot Jeremy of Verity die zich niet kan verdedigen?

Colleen Hoover, heeft mij meerdere malen de rillingen geven tijdens het lezen van dit boek. Hoe krijgt ze het voor elkaar om zo’n donker en duister boek te schrijven, zonder dat het al te beklemmend wordt? Mijn complimenten! Ik heb echt vanaf het begin tot het einde met volle aandacht gelezen. Steeds als ik dacht te weten hoe het echt in elkaar zat, kwam er weer een plotwending die mijn theorie onderuithaalde.

Mijn ogen beginnen te prikken en de tranen rollen over mijn wangen. “Alsjeblieft,” fluister ik. “Alsjeblieft. Je verdient het om de waarheid te weten.”

Het boek valt onder de genre new adult, wat gaat over jongvolwassenen die het werkende leven in stappen en die ontdekken wie ze nu eigenlijk zijn. Ook komt er liefde en seks in voor. Iets wat een thriller wat mij betreft niet persé nodig heeft, maar in dit geval vond ik het ook niet storend. Zeker niet zelfs, ik heb ervan genoten en zal zeker vaker een NA oppakken en lezen.

Dit was mijn kennismaking met Colleen Hoover en er zijn gelukkig nog meer boeken van haar hand, dus ik kan nog wel even verder met genieten! Want dat heb ik enorm gedaan, ze weet als geen ander de spanning op te bouwen, zowel in het verhaal als tussen de personages en die zijn ook nog eens goed uitgewerkt. Je leeft met de personages mee, je kan ze wel kussen, de huid vol schelden of zelfs wat aan doen… Kan dan ook niet anders dan de 5 volle punten geven voor De waarheid!

Spanning: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

De waarheid krijgt van mij de 5 volle sterren.

Lilian

Leave a Reply

  • (not be published)