Titel: Duivels spel
Auteur: Inge Verbruggen
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 286
Recensie: Danielle

Over de auteur:
Inge Verbruggen is boekenverslaafd. Ze leest alle genres, maar Young Adult nog het liefst, omdat ze zelf altijd 17 is gebleven. Al heel vroeg wist ze dat ze schrijfster wilde worden en spannende verhalen vol avontuur wilde creëren. In 2011 kwam haar eerste Vlaamse Filmpje Alexander uit en in 2013 verkoos de kinderjury van diezelfde John Flanders wedstrijd haar verhaal De smartphone unaniem als winnaar. Met Doodverklaard schreef ze haar eerste realistische jeugdthriller, over als je je leven niet meer in eigen handen hebt. Duivels spel is haar nieuwste boek.

Achterflap:
Geocaching is leuk … Toch? Van de ene op de andere dag is Lynseys vriendje Noah van de aardbodem verdwenen. Spoorloos. Lynsey weigert te geloven dat hij haar zomaar in de steek heeft gelaten en staat voor het moeilijkste raadsel ooit. Samen met haar bordercollie Max gaat ze naar hem op zoek in alle uithoeken van België en Nederland, als een gevaarlijk spelletje geocaching. Al gauw komt Lynsey erachter dat ze Noah helemaal niet zo goed kende als ze dacht.

Mijn mening:
Het verhaal start met een proloog waarbij er meteen vragen naar boven komen wie hier nu werkelijk beschreven worden? Dit zorgt ervoor dat je vol spanning verder gaat lezen. We stappen vervolgens in de wereld van Lindsey en haar hond Max, die samen met vriend Noah een gezellig koppeltje lijkt te zijn.

Nadat 1 dag wordt beschreven komt Noah niet meer op de afgesproken tijd bij Lindsey op bezoek. Vanaf dat moment gaat er een totale wending plaatsvinden in de ogenschijnlijke goede relatie tussen die twee. Waar is Noah? En waarom heeft hij een bericht aangemaakt om Lindsey te laten weten dat hij geen contact meer wil maar deze niet verstuurd?

Ik wil je nog zeggen dat je niemand kan vertrouwen. Niemand! Geloof me dat ik wou dat het anders….

Inge weet de lezer vast te houden aan het verhaal alhoewel er wel goed opgelet moet worden. Er wordt nogal wat gewisseld met de namen tussen verschillende personages die in het heden besproken worden en die voorkomen in het verhaal dat zich afspeelt in het verleden.

Tevens heeft ze een ingenieus plan bedacht om erachter te komen waarom Noah opeens is verdwenen. Dit alles maakt deze YA een spannende thriller waarin je steeds dieper wordt gezogen met de hoop dat Lindsey en Max er zonder kleerscheuren vanaf komen.

Duivels spel is een verhaal dat vertelt over een aantal jongeren die een hechte vriendschap in stand probeert te houden. Als er door omstandigheden een breuk in komt is de beproeving groot. Zullen ze ooit weer als goeie vrienden bij elkaar komen of is de breuk onherstelbaar?

Deze YA is een top jeugdthriller en zal zeker in de smaak vallen bij de jonge ondernemende lezers.

Ik ben wat ik ben, maar als je weet wat ik ben, dan ben ik niet meer wat ik ben.

Duivels spel geef ik 4 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)