The Brightest Night

Titel: The Brightest Night
Auteur: Jennifer L. Armentrout 
Serie: Origin #3
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Jeannet Dekker
Publicatiedatum: november 2020
Aantal bladzijdes: 592
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms, haar man en haar dieren. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: www.jenniferlarmentrout.com.

Samenvatting
Evie moet in The Brightest Night van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet ze wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet..(www.zomerenkeuning.nl).

Mijn mening
Sinds ik het eerste deel van de Lux-serie heb gelezen, ben ik groot fan van Jennifer L. Armentrout en ook dit deel heb ik weer verslonden. Evie, die er nu achter komt hoe groot haar krachten wel niet zijn. Ze moet gaan leren ze onder controle te houden en dat is niet altijd even makkelijk. Ze komt steeds meer te weten wat Daedalus nu eigenlijk heeft gedaan met haar en dat is niet mis. Zij en Luc zijn aangekomen in de stad die ooit Houston heette, maar door de invasie van de Luxen is verwoest. Aan de buitenrand proberen zij een leven met andere gevluchte Luxen, hybriden en mensen op te bouwen, maar zijn zij daar veilig voor Daedalus? Hebben zij niet overal hun spionnen? Wie is die mysterieuze jongen, Nate genaamd, die Evie betrapt als hij eten bij hen steelt? Evie die altijd het goede in mensen wil zien, vertrouwt hem…maar is dat wel de juiste keuze? En in hoeverre kan Evie haar ontluikende krachten in toom houden? Vragen waarbij alleen dit deel van de Origin-serie lezen, kan helpen om daar antwoorden op te krijgen.

Ik ademde diep in en rook aarde en bloed. Ik vroeg me af of ze opnieuw op de vlucht zou slaan. Mijn mondhoeken krulden om. Hopelijk wel. Mijn hele lijf gonsde van verwachting. Dat zou veel te simpel zijn. Ze was gewond, maar ook een gewonde prooi was vermakelijk. Ik sloop verder.

Heb ik weer genoten van dit verhaal tussen Luc en Evie?..absoluut! Er komen een hoop oud-bekenden uit de Lux-serie voorbij. Het exclusieve bonus-verhaal op het eind van Daemon..heerlijk! Was het soms wat klef tussen de 2 hoofdpersonen? Ja soms wel, maar het werd niet storend. Ook in dit deel de ontbreekt de kenmerkende humor van Armentrout niet, het beeldende schrijven, het nog meer verdiepen in het karakter van Evie, aangezien het verhaal vanuit haar wordt verteld. Voelden de bijna 600 pagina’s als veel? Nee totaal niet! Je vliegt echt door het verhaal. Romantiek, humor, spanning en sensatie wisselden elkaar af.

Armentrout verstaat de kunst om je helemaal in het boek op te laten gaan en de lezer te laten geloven dat het heel gewoon is dat er buitenaardse wezens op aarde rondlopen. Hoe cool is dat dat je als schrijfster zoiets bereikt.

Als je fan bent van de Origin-serie dan mag dit deel niet ontbreken in je collectie. Ze zeggen dat dit het afsluitende deel is, maar dat mag gewoon niet. Zeker nadat ik de laatste pagina had gelezen, vind ik dat het zo niet kan eindigen. Daarom rest mij nog één vraag aan de schrijfster: alsjeblieft Jennifer Armentrout, wil je een deel 3.5 schrijven (dan blijft het toch een trilogie, ongeveer)??

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

4 sterren voor The Brightest Night

Manon

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)