Beste Boek 2020 Thriller de uitslag!
Net als in 2019 organiseerden wij een Beste Boek Verkiezing. Uit de best gewaardeerde boeken die tussen 1 december 2019 en 31 december 2020 verschenen en waarvan een recensie op onze website is geplaatst, konden leden en bezoekers van Thrillers & More hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Er kon gestemd worden in 6 categorieën: Thriller (Nederlandstalig en Vertaald), Roman/Feelgood (Nederlandstalig en Vertaald) en Young Adult (Nederlandstalig en Vertaald). In totaal werden er 7717 stemmen uitgebracht in alle categorieën.

Beste Boek 2020: Thriller Nederlandstalig

Nooit meer alleen – Angelique Haak
Uitgeverij: De Crime Compagnie
Omslagontwerp: Margo Togni
Foto omslag: Lyn Randle

Beste Boek 2020 Thriller

Het verhaal
Zes vrienden, verbonden door een groot geheim… Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Lilian over Nooit meer alleen: Het blijft knap hoe een auteur je uren mee kan nemen in een verhaal en je blijft boeien tot het einde. Zo ook in Nooit meer alleen, waar je pas in de laatste hoofdstukken de puzzelstukjes op hun plek ziet vallen. Knap staaltje werk, Angelique, je hebt hiermee een geweldige psychologische thriller afgeleverd!.

Over de auteur

Angelique Haak (Rotterdam, 1978) heeft al sinds haar jeugd een passie voor lezen en schrijven. Na het winnen van een regionale schrijfwedstrijd, besloot zij haar liefde voor spannende verhalen te combineren met de liefde voor haar geboortestad Rotterdam. Daaruit kwam haar debuutthriller Een nieuw begin, die gelijk werd genomineerd voor de Schaduwprijs. In 2018 volgde Uitgeschakeld, eveneens met de Rotterdamse rechercheur Jennifer Brugman in de hoofdrol. En in 2019 verscheen de derde titel in deze reeks: Zwarte ziel. Angelique woont samen met haar man, twee kinderen en rode kater in Spijkenisse. Op haar website www.angeliquehaak.nl kun je meer over haar te weten komen en een aantal andere korte verhalen van haar lezen.

Uitslag categorie Thriller Nederlandstalig:

 1. Nooit meer alleen – Angelique Haak (De Crime Compagnie) (17,3%)
 2. Zwarte sneeuw – Miriam Lucia, Luc Vos, Annemarie Ros en Jacob Dens (Godijn Publishing) (16,6%)
 3. Mijn waarheid – Sandra J. Paul (Hamley Books) (14,8%)
 4. Het bloemenmeisje – Anya Niewierra (Luitingh-Sijthoff) (13,2%)
 5. Water en wolfskers – Anke Verbraak (Godijn Publishing) (11,2%)
 6. Ondergronds – Lidewij Martens (HarperCollins) (7,8%)
 7. De Genesissleutel- Jeroen Windmeijer (HarperCollins Holland) (6,0%)
 8. De druppel – Frederik Baas (Ambo|Anthos) (4,7%)
 9. Infinitum – Sterre Carron (Witsand Uitgevers) (4,3%)
 10. Alex B.- Arjan Alberts (Xander Uitgevers) (2,4%)
 11. Blauwe bonen – Terrence Lauerhohn (Ambilicious) (1,6%)

Beste Boek 2020: Thriller Vertaald

Verzwegen – Karin Slaughter
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Vertaling: Ineke Lenting
Omslagontwerp: Mary van Baar

Beste Boek 2020 Thriller

Het verhaal
Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.
Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier. Hoewel het oorspronkelijke spoor is doodgelopen – herinneringen zijn vervaagd, getuigen verdwenen – tikt de klok genadeloos door, want de moordenaar aast op zijn volgende slachtoffer…

Leontine over Verzwegen:  De spanning is door het hele boek voelbaar. En niet alleen door de zaak zelf. Ook op het persoonlijk vlak hangt er genoeg spanning. De gruwelijkheden van de moorden, de zoektocht van Will en Sara naar de waarheid en het wisselen van het perspectief maakt van Verzwegen een ijzersterk verhaal.

Over de auteur
Karin Slaughter (1971) groeide op in Georgia (Verenigde Staten) en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is auteur van tientallen thrillers die al jarenlang wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten staan. Met haar ijzingwekkende verhalen verwierf ze internationaal de titel ‘Queen of Crime’.

Uitslag categorie Thriller Vertaald:

 1. Verzwegen – Karin Slaughter (HarperCollins Holland) (27,5%)
 2. Perfecte prooi – Helen Fields (Ambo|Anthos) (12,9%)
 3. Doods geheim – Robert Bryndza (Boekerij) (10,9%)
 4. De waarheid – Colleen Hoover (Zomer & Keuning) (9,3%)
 5. De patiënt – Sebastian Fitzek (The House of Books) (9,0%)
 6. Vergeef me – J.D. Barker (Boekerij) (7,7%)
 7. Winterhuis – Lulu Taylor (Boekerij) (7,4%)
 8. Het geheugenwoud – Sam Lloyd (A.W. Bruna Uitgevers) (4,0%)
 9. De vrouw en de weduwe – Christian White (A.W. Bruna Uitgevers) (3,8%)
  Wolfhunter River – Rachel Caine (Karakter Uitgevers) (3,8%)
  De anderen – C.J. Tudor (A.W. Bruna Uitgevers) (3,8%)

Gefeliciteerd Angelique Haak, uitgeverij De Crime Compagnie & Karin Slaughter, uitgeverij HarperCollins!

De winnaars van een mysteriepakket zijn: Nathalie Melis (e-book pakket), Lemke Bakker (paperback pakket).
We nemen contact met je op om het pakket te kunnen toesturen, laat je weten als je het ontvangen hebt?

Dank aan iedereen die heeft gestemd!

Lees hier de uitslag van de beste Roman-Feelgood

Lees hier de uitslag van de beste Young Adult

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

 • (not be published)