Beste Boek 2020 Young Adult de uitslag!
Net als in 2019 organiseerden wij een Beste Boek Verkiezing. Uit de best gewaardeerde boeken die tussen 1 december 2019 en 31 december 2020 verschenen en waarvan een recensie op onze website is geplaatst, konden leden en bezoekers van Thrillers & More hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Er kon gestemd worden in 6 categorieën: Thriller (Nederlandstalig en Vertaald), Roman-Feelgood (Nederlandstalig en Vertaald) en Young Adult (Nederlandstalig en Vertaald). In totaal werden er 7717 stemmen uitgebracht in alle categorieën.

Beste Boek 2020 Young Adult Nederlandstalig

Verschijningen – Hilda Spruit
Uitgeverij: Clavis
Omslagontwerp: Studio Clavis
Illustraties: Ton Spruijt

Beste Boek 2020 Young Adult

Het verhaal
Merthe is paranormaal begaafd. Wanneer dat meer als een vloek begint te voelen dan als een zegen, zoekt ze een ervaren medium op. Maar juist daar laat de foto van een vermist meisje Merthes speciale gave pas echt losbarsten, zodat ze niet anders kan dan luisteren naar haar zesde zintuig. Geleid door de verschijningen die haar vanaf dan niet meer loslaten, stappen zij en haar hartsvriendinnen een gevaarlijk avontuur tegemoet. Zal het hen lukken om het meisje terug te vinden?

Alexander over Verschijningen: Ik vond Verschijningen een heerlijk boek om te lezen. Het thema sprak mij aan, de schrijfstijl was erg prettig en nodigde uit om verder te lezen, de karakters kwamen tot leven (!) en werkten hun weg al snel naar een plaatsje in je hart.

Over de auteur
Hilda Spruit (Bleiswijk, 1961) woont samen met haar maatje Ruud in Zoetermeer. Ze heeft twee dochters en vijf kleinkinderen. Eind 2015 debuteerde ze met haar young adult roman Geestverwanten, die in 2016 bekroond werd met de Jonge Jury Debuutprijs. Naast haar banen als auteur en creditmanager geeft Hilda presentaties en signeersessies op scholen, evenementen en in boekhandels.

Uitslag categorie Young Adult Nederlandstalig:

 1. Verschijningen- Hilda Spruit (Clavis) (23,7%)
 2. Genadeloos – Jennefer Mellink (Luitingh-Sijthoff) (21,5%)
 3. Mijn hart van ijs – Jen Minkman (Hamley Books) (18,6%)
 4. Black Friday – Maren Stoffels (Leopold) (17,3%)
 5. Home – Lara Reims (Hamley Books) (9,6%)
 6. Supernerd – Emmy van Ruijven (Dutch Venture Publishing) (9,4%)

Beste Boek 2020 Young Adult Vertaald

Koud als sneeuw – Gena Showalter
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Vertaling: Sandra Hessels
Omslagontwerp: Harlequin Enterprises

https://genashowalter.com/

Het verhaal
Welkom in The Forest of good and evil, waar sprookjes niet alleen echt zijn, maar ook de toekomst voorspellen.

De zestienjarige Everly Morrow groeit op als elk ander tienermeisje. Ze heeft er dan ook geen flauw idee van dat ze een sprookjesprinses is, tot ze ineens met spiegels blijkt te kunnen communiceren. Everly beseft dat ze dit beter geheim kan houden, en laat haar klasgenoten in de waan dat ze haar voortdurende getuur in spiegels voorkomt uit ijdelheid. Dan wordt haar een vreselijke waarheid voorgespiegeld: ze is voorbestemd om Sneeuwwitjes grootste vijand te worden, de boze koningin! Nogal een verontrustend vooruitzicht, zeker wanneer ze verliefd wordt op Roth Charmaine, vermeende Prince Charming.

Manon over Koud als sneeuw: Wat een heerlijk donker sprookje was dit om te lezen! Geen sprookje van Disney, maar meer een veel bloederigere variant daarvan... Absoluut genoten van Koud als Sneeuw en ik kan niet wachten tot deel 2 uitkomt.

Over de auteur
Gena Showalter is de internationale bestsellerauteur van romans en fantasy voor zowel volwassenen als jongeren. Haar boeken worden vaak bestempeld als ‘humoristisch en intens’, ‘niet weg te leggen’ en ‘verslavend’. In 2017 bezocht ze YAL-Fest, het jaarlijkse boekenfestival voor jongeren, waarmee ze haar Nederlandse en Belgische fans een groot plezier deed.

Uitslag categorie Young Adult Vertaald:

 1. Koud als sneeuw – Gena Showalter (HarperCollins Holland) (38,8%)
 2. De scherven – Amy Giles (Zomer & Keuning) (25,4%)
 3. Witheet – Jennifer L. Armentrout (Zomer & Keuning) (19,8%)
 4. Cinder & Ella – Kelly Oram (De Fontein) (16,1%)

Gefeliciteerd Hilda Spruit, uitgeverij Clavis & Gena Showalter, uitgeverij HarperCollins Holland!

De winnaars van een young adult mysteriepakket zijn: Liza Wouters (paperback pakket), Patrick Kaas (paperback pakket).
We nemen contact met jullie op om het pakket te kunnen versturen, laat je weten als je het ontvangen hebt?

Dank aan iedereen die heeft gestemd!

Lees hier de uitslag van de beste Thriller

Lees hier de uitslag van de beste Roman-Feelgood

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

 • (not be published)