Beste Boek 2020 Roman-Feelgood de uitslag!
Net als in 2019 organiseerden wij een Beste Boek Verkiezing. Uit de best gewaardeerde boeken die tussen 1 december 2019 en 31 december 2020 verschenen en waarvan een recensie op onze website is geplaatst, konden leden en bezoekers van Thrillers & More hun stem uitbrengen op hun favoriet.

Er kon gestemd worden in 6 categorieën: Thriller (Nederlandstalig en Vertaald), Roman-Feelgood (Nederlandstalig en Vertaald) en Young Adult (Nederlandstalig en Vertaald). In totaal werden er 7717 stemmen uitgebracht in alle categorieën.

Beste Boek 2020 Roman-Feelgood Nederlandstalig

Schaduwjaar – Bo Peters
Uitgeverij: Indigo (imprint CB)
Omslagontwerp en vormgeving: Studio Mauronne

Beste Boek 2020 Roman

Het verhaal
Schaduwjaar
 is een donkere roman waarin een uitgever probeert de geschiedenis van twee bevriende schrijvers te reconstrueren aan de hand van hun manuscripten. Al doende ontrafelt hij de waarheid achter de driehoeksverhouding waarin hij betrokken is geraakt.

Lilian over Schaduwjaar: Het verhaal leest heerlijk weg, zelfs de wat zwaardere thema’s die aan bod komen weet Bo op een natuurlijke manier te verwerken in het verhaal, zonder het meteen heel zwaar aan te laten voelen. Ongemerkt ga je er als je als lezer over nadenken en houdt het je onbewust bezig. Dit is zo’n boek waarna je niet direct in een ander boek kunt beginnen, het moet echt even landen.

Over de auteur
Bo Peters (1976) is tekstschrijver van beroep. In 2012 startte zij met haar debuutroman Schaduwjaar, welke verschijnt op 1 december 2019. Momenteel werkt zij aan een verhalenbundel. Bo woont samen te Geldrop en is moeder van twee tienerdochters.

Uitslag categorie Roman/Feelgood Nederlandstalig:

 1. Schaduwjaar – Bo Peters (Indigo) (30,4%)
 2. Zondagsleven – Judith Visser (HarperCollins Holland) (26,0%)
 3. Omkijken naar morgen – Wendy Brokers (Boekerij) (11,3%)
 4. Hoogtij – Jackie van Laren (Boekerij) (10,2%)
 5. Tegen beter weten in – Charlotte de Monchy (Boekerij) (10,1%)
 6. Niemand zoals hij – Lucia van den Brink (Ambo|Anthos Uitgevers) (7,4%)
 7. King: Verlossing – Olivia Lewis (Ellessy) (4,5%)

Beste Boek 2020 Roman-Feelgood Vertaald

Zon (De Zeven Zussen) – Lucinda Riley
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Dieuwke van der Veen, Kees van Weele, Irene Goes, Anne Jongeling
Omslagontwerp:

Beste Boek 2020 Roman

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Bianca over Zon:  Het is bijzonder hoe Riley er keer op keer in weet te slagen om je als lezer in het verhaal mee te trekken en je van de eerste tot de laatste bladzijde te laten genieten.
De wisselingen in heden en verleden maken de drang tot doorlezen alleen maar groter en beide verhalen zijn op zichzelf staand en boeiend tot de ontknoping waarin ze mooi samenvloeien tot een bevredigend geheel.

Over de auteur
Lucinda Riley werd geboren in Ierland en schreef haar eerste boek op vierentwintigjarige leeftijd. In Nederland en België verkocht ze al bijna twee miljoen boeken en verbrak ze meerdere verkooprecords. Op dit moment schrijft Lucinda aan de Zeven zussen-reeks, die wereldwijd boven in de bestsellerlijsten staat.

Uitslag categorie Roman/Feelgood Vertaald:

 1. Zon (De Zeven Zussen) – Lucinda Riley (Xander Uitgevers) (36,6%)
 2. De vlinderkamer – Lucinda Riley (Xander Uitgevers) (32,1%)
 3. Vergeet me niet – Mhairi McFarlane (HarperCollins) (12,7%)
 4. Ontmoeting in het kunstcafé – Sue McDonagh (Choc Lit) (11,2%)
 5. Kijk omhoog – Courtney Walsh (KokBoekencentrum) (7,3%)

Gefeliciteerd Bo Peters & Lucinda Riley, Xander Uitgevers met de titel Thrillers & More Beste Boek 2020 Roman-Feelgood!

De winnaars van een mysteriepakket zijn: Christel van Rijn (paperback pakket) en Mirjam Pieters (paperback pakket).
We nemen contact met jullie op om het pakket toe te sturen, laat je weten als je het ontvangen hebt?

Dank aan iedereen die heeft gestemd!

Lees hier de uitslag van de beste Thriller

Lees hier de uitslag van de beste Young Adult

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

 • (not be published)