Titel: Verzwegen Verzwegen - Karin Slaughter
Auteur: Karin Slaughter
Serie: Will Trent #10
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Ineke Lenting
Publicatiedatum: juli 2020
Aantal bladzijdes: 552
Recensie: Leontine

Cover
Het is een cover zoals we die kennen. Een witte achtergrond met een close-up van een gezicht. Op de mond ligt een blad. Aangezien de originele titel “The Silent Wife” is, snap ik de keuze hiervoor.

Auteur
Karin Slaughter (1971) groeide op in Georgia (Verenigde Staten) en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is auteur van tientallen thrillers die al jarenlang wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten staan. Met haar ijzingwekkende verhalen verwierf ze internationaal de titel ‘Queen of Crime’.

Achterflap/samenvatting
Een studente is in haar eentje aan het hardlopen in het bos. Ze prent zichzelf in dat ze geen reden heeft om bang te zijn, maar ze heeft het gruwelijk mis. Een monster houdt zich schuil tussen de bomen, en hij wacht op het juiste moment om toe te slaan.
Jaren later zit de dader achter slot en grendel en is de zaak gesloten. Maar wanneer er een jonge vrouw op exact dezelfde wijze wordt aangevallen, heropenen Will Trent en Sara Linton het dossier. Hoewel het oorspronkelijke spoor is doodgelopen – herinneringen zijn vervaagd, getuigen verdwenen – tikt de klok genadeloos door, want de moordenaar aast op zijn volgende slachtoffer…

Mijn mening
Twintig jaar geleden kwam Nachtschade uit. Met dat boek zette Karin Slaughter zichzelf flink op de kaart. Inmiddels zijn we toegekomen aan boek 20 en zijn de series over Will Trent en Sara Linton met elkaar verweven. In Verzwegen doet Karin Slaughter er nog een schepje bovenop. Het verleden speelt een grote rol in het boek en zien we een oude bekende “tot leven komen”.

Will en Sara heropenen een oude zaak als zij stuiten op een moord die verdacht veel lijkt op zaken uit het verleden. Maar hoe kan dat? De dader zit al jaren achter slot en grendel. En alles wees naar deze dader. Hebben ze te maken met een copycat?

Sara duikt in het verleden, in haar eigen geheugen en doet een beroep op oud forensisch materiaal. Een wandeling langs memory lane.

Karin Slaughter heeft met haar 20e boek iets speciaals willen neerzetten en dat is zeker gelukt. De stukken uit het verleden laten oude tijden herleven. Het perspectief wisselt daarom tussen heden en verleden en krijgen wij behalve de zaak, ook een kijkje in het privéleven van Jeffrey en Sara. Hun eerste scheiding heeft nooit veel aandacht gekregen in de boeken.

Wie al meerdere boeken van Karin Slaughter heeft gelezen, weet dat zij een nogal expliciete manier van schrijven heeft. In Verzwegen zitten ook weer een aantal stukken die behoorlijk heftig kunnen overkomen. Normaliter houd ik daar wel van, maar nu moest ik af en toe toch het boek even aan de kant leggen. Maar Slaughter wordt natuurlijk niet voor niets de Queen of Crime genoemd. De spanning is door het hele boek voelbaar. En niet alleen door de zaak zelf. Ook op het persoonlijk vlak hangt er genoeg spanning. De gruwelijkheden van de moorden, de zoektocht van Will en Sara naar de waarheid en het wisselen van het perspectief maakt van Verzwegen een ijzersterk verhaal.

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Ik geef Verzwegen 5 sterren.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)