Minnaar

Titel: Minnaar
Auteur: Charlotte Link
Serie: Kate Linville #4
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaald door: Jolande te Lindert
Publicatiedatum: oktober 2022
Aantal bladzijdes: 468
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Charlotte Link werd geboren in Frankfurt en is de succesvolste thrillerschrijfster van ons buurland. Haar boeken zijn internationale bestsellers en in Duitsland werden al meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. In Nederlandse vertaling verschenen eerder Leugenaar, Moordenaar, en Zondaar, waarvan al meer dan 25.000 exemplaren werden verkocht.

Achterflap:
In het holst van de nacht rijdt een jonge vrouw alleen door het verlaten gebied van de North York Moors. Het is bitterkoud en het sneeuwt. De volgende ochtend wordt haar lichaam gevonden in de ingesneeuwde auto, die op een onverharde weg staat. Er is een getuige die beweert dat ze die nacht niet alleen was, maar klopt die getuigenis wel en wie was er dan bij haar? Haar vriend? Een vreemdeling? Haar moordenaar?

Detective Kate Linville wordt op het onderzoek gezet en vindt al snel een aanwijzing naar een cold case, waarbij een tienerjongen op gruwelijke wijze werd gemarteld. Haar ex-collega Caleb Hale leidde dat onderzoek, maar slaagde er niet in om het op te lossen. In een zaak waarin niets is wat het lijkt komt Kate steeds dichter bij de dader en moet ze oppassen dat ze niet zelf in zijn val loopt…

Mijn mening:
Minnaar is het afsluitende deel in de Kate Linville-serie, Link heeft besloten het bij een vierdelige serie te houden, maar uitsluiten van een vervolg doe ik niet, je weet maar nooit wat er nog in het vat zit wat Kate Linville betreft. Het is bijzonder hoe Link de titels van de boeken zo goed op elkaar heeft af weten te stemmen, het is een mooie tetralogie geworden.

Charlotte Link heeft inmiddels naam gemaakt met haar spannende thrillers waarin vooral maatschappelijke thema’s een hoofdrol spelen. Ook in Minnaar ligt de nadruk weer op wraak, persoonlijke problematiek en de gevolgen van het doormaken van trauma’s.

Link schrijft uitgebreid, in sommige delen iets te uitgebreid maar in dit deel is dit zeker niet het geval. Zij is geen doorsnee auteur die pas in het laatste hoofdstuk alle eindjes aan elkaar knoopt maar geeft gaandeweg steeds een stukje van de plotontwikkeling weg. Op het moment dat je denkt dat alle puzzelstukjes op zijn plaats liggen word je nog verwend met een extra bijlage.

In de boeken van Link is de boog niet altijd gespannen, zij besteedt vooral veel aandacht aan sfeer en diepgang in de personages zodat je ze goed leert kennen en weet wat hun heeft gevormd tot wie ze nu zijn.

Zowel Zondaar als Minnaar bevatten minder bladzijdes dan de zeer dikke pillen Leugenaaren Moordenaar, dit komt zeker Minnaar ten goede.

Ik heb van de hele Kate Linville-serie genoten en hoop zeker dat Link in 2023 met een nieuw boek komt, haar schrijfstijl spreekt me enorm aan, ik ben fan.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 4
Spanning: 3
Psychologie: 4
Plot: 3

Minnaar krijgt van mij 4- sterren.

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)