Saint Tropez – Kiki van Dijk (21 juni)

Als restauranteigenaar Sylvie in de vakantiethriller Saint Tropez van Kiki van Dijk beschuldigd wordt van corruptie, moet ze uitzoeken wie het op haar gemunt heeft. Voor fans van Suzanne Vermeer.

In de thriller Saint Tropez van bestsellerauteur Kiki van Dijk reizen we af naar de zonnige, chique badplaats, waar Sylvie een populair restaurant runt. Het gaat haar voor de wind: ze krijgt een nieuw pand op een gewilde locatie en Netflix wil een documentaire over haar maken. Maar dan wordt ze plotseling verdacht van corruptie en komen er geheimen aan het licht die teruggaan tot de Parijse studentenopstand uit 1968. Als haar dochter plotseling verdwijnt, moet Sylvie uitzoeken wie het op haar gemunt heeft, voordat het te laat is…

Wat we achterlaten – Rebecca Yarros (28 juni)

‘The things we leave unfinished’ van Rebecca Yarros gaat over Georgia, die helemaal opnieuw moet beginnen na haar scheiding. Ze is haar huis in New York, haar vrienden en haar trots kwijt. Terug in Colorado ontmoet ze de arrogante bestsellerauteur Noah Harrison, die is gevraagd om de onvoltooide roman van haar overgrootmoeder Scarlett Stanton – een literair icoon – af te ronden. Met tegenzin gaat Georgia met hem aan het werk. Als Noah en Georgia een doos met brieven vinden, begrijpen ze waarom Scarlett het boek nooit heeft afgerond.

De verzetsman – Martin Walker (23 juni)

De zon schijnt in Saint Denis, maar op het platteland van de Dordogne is de schaduw van de Tweede Wereldoorlog nog altijd voelbaar. Een oud-verzetsstrijder sterft, met in zijn handen zeldzame bankbiljetten. Die lijken verband te houden met de legendarische treinroof uit 1944 bij Neuvic. Het Franse verzet stal toen de reserves van de Banque de France: een buit met een huidige waarde van 430 miljoen euro. De streek wordt ondertussen geteisterd door een reeks professionele inbraken, waarvoor Bruno’s oude vlam Isabelle – met alle complicaties van dien – vanuit Parijs naar het platteland afreist. Als er vervolgens een antiekhandelaar vermoord wordt, moet Bruno verbanden leggen tussen misdaden uit het verleden en het heden om de vrede te herstellen.

Hoe vermoord ik mijn familie? – Bella Mackie (6 juni)

Wanneer Grace Bernard ontdekt dat haar afwezige miljonairsvader de smeekbeden van haar stervende moeder heeft afgewezen, zweert ze wraak door elk lid van zijn familie te vermoorden.

Ik heb meerdere mensen vermoord (sommige op gruwelijke wijze, andere heel koelbloedig) en toch zit ik nu in de gevangenis voor een moord die ik níét heb gepleegd. Als ik bedenk wat ik écht heb gedaan, vind ik het stiekem jammer dat niemand ooit zal weten wat voor complexe klussen het waren. Ik hoop er natuurlijk ongestraft mee weg te komen, maar ik stel me graag voor dat iemand ooit, als ik er allang niet meer ben, een oude kluis opent en deze bekentenis vindt. Mensen zouden van hun stoel vallen. Er is per slot van rekening vrijwel niemand ter wereld die kan begrijpen hoe iemand van achtentwintig doodleuk zes familieleden kan hebben vermoord, om vervolgens, zonder ook maar een greintje spijt, vrolijk verder te gaan met haar leven.

De stille huisgenoot – Clemence Michallon (27 juni)

Aidan Thomas is een hardwerkende echtgenoot en vader, en een gerespecteerd lid van de gemeenschap. Hij is ook een seriemoordenaar die acht vrouwen heeft vermoord. En er is een negende slachtoffer, een vrouw die hij de naam Rachel heeft gegeven en die hij gevangenhoudt in de schuur achter zijn huis.

Als Aidans vrouw overlijdt moeten hij en zijn dertienjarige dochter Cecilia verhuizen, naar een woning die geen schuur heeft. Hij besluit een gewaagde stap te zetten: hij neemt ‘Rachel’ mee en stelt haar aan zijn dochter voor als een familievriend die een onderkomen nodig heeft.

Ze weet dat er overal camera’s hangen, dat hij het meteen zal weten als ze een poging doet om te ontsnappen en dat niemand zal geloven dat deze ogenschijnlijk perfecte man in werkelijkheid een monster is. Maar ze moet het proberen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn dochter, en voor de jonge vrouw die duidelijk verliefd op hem is geworden en toenadering zoekt…

Hotel Magnifique – Emily J. Taylor (27 juni)

Stap in de magische wereld van Hotel Magnifique: gouden plafonds, champagnefonteinen en betoverende feesten. Elke nacht om klokslag 00.00 uur verschijnt het ergens anders. Wanneer Hotel Magnifique opduikt in de stad van de 17-jarige Jani, grijpt ze haar kans. Ze regelt een baan in het hotel voor haar en haar zusje, maar eenmaal binnen worden ze van elkaar gescheiden. Jani ontdekt al gauw dat er duistere geheimen schuilgaan achter de glimmende façade. Met een knappe, jonge portier als haar enige bondgenoot probeert Jani het geheim te ontrafelen én haar zus te bevrijden.

De weg naar elkaar – Lucy Diamond

Als Eliza achttien wordt, besluit ze dat ze haar vader wil leren kennen. Klein probleempje: Eliza’s vader, Ben, weet niet eens dat ze bestaat. Na een vurige avond in New York heeft Lara hem nooit meer gezien. Op zoek naar antwoorden gaan moeder en dochter op een roadtrip, die hen met wat omwegen ook naar New York leidt: de plek waar alles achttien jaar geleden begon…

Leave a Reply

  • (not be published)