Terras der Oneindigheid

Titel: Terras der Oneindigheid
Auteur: Ellen Klijnstra
Genre: roman
Uitgeverij: self-publishing
Publicatiedatum: december 2022
Aantal bladzijdes: 70
Recensie: Lilian

Auteur
Ellen Klijnstra (1990) is geboren en opgegroeid in Amersfoort. Vanaf haar achttiende heeft ze op verschillende plekken in binnen- en buitenland gewoond. Zowel voor haar studie als voor persoonlijke reizen. Ze heeft Economie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en haar twee masters Economie en International Business Law aan de Universiteit van Tilburg. 
​Sinds haar zeventiende schrijft Ellen. Dit begon met kleine losse verhalen, wat later uitgroeide tot het schrijven van een boek. Donker paradijs is haar eerste fictie roman. 

Achterflap/samenvatting 
Als Sophia in San Lazzaro aan de Amalfikust, Italie, aankomt om aan haar schrijverscarrière te werken, verdwijnt de zeventienjarige Elenora uit het dorp. Haar verdwijning blijft een mysterie en het dorp probeert de draad weer op te pakken. Jaren later ziet Sophia een meisje in het dorp, wat niet aan haar aandacht ontglipt. Dit zet Sophia aan het denken en ze probeert het geheim rondom de verdwijning van Elenora te ontrafelen. Wat heeft de machtige Di Benedetto-familie ermee te maken en wat weten sommige dorpelingen?

Terras der Oneindigheid is een kort verhaal over het leven van een schrijfster aan de Amalfikust en je meevoert naar de mooie en moeilijke kanten van het leven.

Mijn mening 
Dat Ellen Klijnstra een psychologische thriller kan schrijven heeft ze bewezen met haar debuut Donker paradijs. In dit korte verhaal doet ze dat nog eens dunnetjes over.

De tijd leek hier stil te staan. De rust voelde sereen en het koste me geen moeite om me voor te stellen dat het zalig was om hier te verblijven.

Het verhaal brengt je direct in Italiaanse sferen en door de fijne en meeslepende schrijfstijl is het dan ook uit voor je er erg in hebt. Wat op zich best jammer is, want ik zou nog veel meer willen lezen over het leven van Sophia aan de Amalfi kust.

Dit is de plek waar de hemel de aarde aanraakt.

Als Sophia in San Lazzo (Italie) aankomt, wil ze maar één ding en dat is schrijven, want haar droom is om fulltime schrijfster te worden.. Tijdens haar verblijf verdwijnt de zeventienjarige Elenora en het dorp is totaal in rep en roer; iedereen helpt mee in de zoektocht naar het jonge meisje. Zal ze gevonden worden en komt de waarheid omtrent haar verdwijning nog boven water?

Het is maar een kort verhaal, maar toch weet Ellen er diepgang in te brengen en laat ze je meeleven met de bewoners van het dorp. Het liefst zou ik nu dat barretje binnen willen lopen om een espresso te bestellen….

Terras der Oneindigheid van Ellen Klijnstra krijgt van mij 4 fonkelende sterren

Lilian 

Recensie exemplaar ontvangen van Ellen Klijnstra, waarvoor onze hartelijke dank.

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)