Wrede leugens – Karen Rose (13 februari)

Rechercheur Kit McKittrick en psycholoog Sam Reeves moeten samenwerken om een van de dodelijkste seriemoordenaars te vinden waarmee San Diego ooit te maken heeft gehad.

Rechercheur Kit McKittrick start een onderzoek na een melding van psycholoog Sam Reeves over een van zijn patiënten die details heeft onthuld over een reeks onopgeloste moorden. Ze is vastbesloten deze cold case op te lossen, maar ondertussen is ook Sam in deze zaak gedoken. Kit en Sam botsen herhaaldelijk in hun afzonderlijke onderzoeken, maar worden gedwongen samen te werken om een van de dodelijkste seriemoordenaars te vinden waarmee San Diego ooit te maken heeft gehad.

Koud rood – Chris Ryan (22 februari)

SAS-eenling Jamie ‘Geordie’ Carter wordt toegewezen aan een nieuwe eenheid. Hij heeft de taak de rotte appels uit de groep te halen. Maar als iemand hem het zwijgen probeert op te leggen wordt hij uit het team gehaald en krijgt hij een dodelijke opdracht.

Viktor Koltrov is een charismatische en populaire Oekraïense generaal. Zijn verbluffende overwinningen op de Russische militaire machine hebben hem tot het publieke gezicht van een strijdbaar Oekraïne gemaakt. En daarmee ook tot een belangrijk doelwit voor de huurmoordenaars van het Kremlin.

Carter moet Koltrov beschermen terwijl hij begint aan een gevoelige operatie om hooggeplaatste verraders uit de Oekraïense regering uit te schakelen. Dat is van vitaal belang als Kyiv de indringers wil verslaan. Maar generaal Koltrov in leven houden valt niet mee en Carter heeft al zijn verstand en vaardigheden nodig om het gevaar voor te blijven. Want de grootste dreiging komt niet uit Moskou. Maar van de vijand binnenin.

Belofte – J.D. Robb (26 februari)

Als Amaryllis Coltraine, een collega van Eve Dallas, voor haar deur wordt vermoord met haar eigen dienstwapen, weet Eve direct dat er meer aan de hand is dan een uit de hand gelopen tasjesroof. Een paar dagen later krijgt Eve per post een doos met daarin ­Coltraines wapens, haar badge en een briefje: ‘Hier heb je alles terug. Misschien stuur ik heel binnenkort jouw bezittingen naar iemand ­anders.’ Maar Eve zou Eve niet zijn als een persoonlijk dreigement haar niet alleen maar koppiger zou maken…

De nieuwkomer – Martine Kamphuis (8 februari)

Alles staat op zijn kop in de tbs-kliniek waar Sanne werkt. Annabella, de nieuwe leidinggevende, houdt er andere ideeën op na dan haar voorganger Karel. Ze geeft een nieuwe patiënt die niet met Sanne wil praten zijn zin. Ook als een wraaklustige serieverkrachter haar treitert, krijgt Sanne geen steun.

Wanneer Sanne ontdekt dat Karel dood is en dat het een ongeluk genoemd wordt, is de maat vol. Ze gaat op onderzoek uit en brengt daarmee haar eigen leven in gevaar…

De dochter die goed wilde doen – Corine Hartman (22 februari)

Wanneer kunstschilder Eva Romeijn op een avond thuiskomt, blijkt zich daar een jonge vrouw schuil te houden. Amelie vertelt dat ze bang is en beweert dat ze wordt gevolgd. Mag ze een poosje bij Eva blijven?
Iedereen in Vorden kent Amelie Verhaegen, dochter van de directeur van een miljoenenbedrijf in huishoudelijke artikelen. Op haar negende is ze ontvoerd, na betaling van losgeld kwam ze heelhuids thuis. Maar het gezin lag vervolgens in puin: haar vader verdween, haar moeder stierf, en Amelie hield er een trauma aan over. Nog steeds wordt ze daarvoor af en toe behandeld in psychiatrische inrichting Groot Graffel.
Als daar een verpleegster dood wordt aangetroffen, lijkt dat een tragisch ongeluk te zijn. Maar na een tweede dode in het pittoreske dorp, moet Eva wel gaan twijfelen aan de intenties van haar innemende, nieuwe huisgenootje.

Onderhuids – Catriona Ward (26 februari)

In een huisje dat uitkijkt over de winderige kust van Maine, is Wilder Harlow begonnen aan het laatste boek dat hij ooit zal schrijven. Het gaat over de eindeloze zomerdagen die hij als tiener doorbracht in Whistler Bay en over de seriemoordenaar die het kleine vakantieplaatsje tot zijn jachtterrein maakte. Over de dag dat hij en zijn vrienden, Nat en Harper, een verschrikkelijk geheim ontdekten in een van de grotten in de baai. Ze sloten op die onvergetelijke dag, zo lang geleden, een pact waarvan de weerklank nog steeds hun levens bepaalt.

Hoe meer Wilder schrijft, hoe minder hij op zijn geheugen kan vertrouwen. Hij begint aan zichzelf te twijfelen en dingen te zien die gewoonweg niet echt kunnen zijn – briefjes die duidelijk door iemand in het huisje zijn verstopt, maar de enige persoon die ze geschreven kan hebben is dood; een vrouw met donker haar die lijkt te zijn verdronken, maar nog om hulp roept; en hele hoofdstukken in zijn manuscript waarvan hij zich niet kan herinneren dat hij ze heeft geschreven. Wie, of wat, maakt Wilder gek?

Nu hij zijn eigen ogen niet meer kan geloven, begint Wilder te vrezen dat dit niet alleen het laatste boek is dat hij ooit zal schrijven, maar dat het hoogstwaarschijnlijk ook het allerlaatste is wat hij zal doen in zijn leven.

Aland Wraak – Jaap Jonker (8 februari)

Mikhail Kuznetsov, officier bij de Russische veiligheidsdienst FSB, zweert wraak na het mislukken van de onder zijn leiding staande operatie Duisternis en zijn daaropvolgende degradatie. Het doel was om de strategisch gelegen Åland-eilanden te annexeren en op die manier de Russische invloed in het Oostzeegebied te vergroten. Op Åland lijkt de rust te zijn weergekeerd na de heftige stormnacht van de mislukte Russische invasie begin januari 2019. In het kille voorjaar wordt de kleine gemeenschap echter opgeschrikt door plofkraken en een overval op een geldtransport. Politie-inspecteur Eeva Loitonen en haar kleine rechercheteam moeten weer aan de slag. Dan verdwijnen er mensen die nauw betrokken waren bij de actie tegen de Russische operatie. Eeva waarschuwt haar Nederlandse collega, hoofdinspecteur Jacob Noordland. Ook hij was immers betrokken bij die winteractie. Dan verdwijnt ook Eeva spoorloos. Langzamerhand wordt duidelijk dat er meer aan de hand is en met gevaar voor eigen leven gaat Jacob, samen met zijn Ålandse collega’s, op zoek naar Eeva en de andere vermisten.

De kleine baai in Kroatie – Julie Caplin (7 februari)

Wanneer Maddie een zomer lang kan gaan werken op een luxejacht in de Adriatische Zee, springt ze een gat in de lucht. Het is een geweldige kans, ook al bestaat het werk vooral uit wachten op de chique gasten. Die gasten kan ze wel aan, denkt ze. Tot ze een van hen herkent: Nick, de broer van haar beste vriendin en wat haar betreft een eersteklas eikel.

Hoe kan het dan dat de vonken ervan afvliegen, elke keer dat ze elkaar tegenkomen? Op het moment dat ze voor anker gaan in een verborgen baai, ver weg van de bewoonde wereld, begint ze te beseffen dat Nick en zij misschien meer met elkaar gemeen hebben dan ze ooit voor mogelijk had gehouden…

Wenskind – Gaby Rasters (1 februari)

Chelsea raakt op jonge leeftijd zwanger en beseft al snel dat ze het niet alleen kan. Charlotte en Jasper verwachten een kindje, maar de zwangerschap loopt totaal anders dan verwacht. Nicole en Sjoerd hebben een grote kinderwens en zijn dan ook door het dolle heen als Nicole na een intensief proces zwanger raakt. Maar ook zij ervaren dat tijdens een zwangerschap niets vanzelfsprekend is. Al deze levens raken in dit aangrijpende verhaal vervlochten en leveren een indrukwekkende roman op.

Leave a Reply

  • (not be published)