Doolhof van verraad

Titel: Doolhof van verraad
Auteur: Sterre Carron
Serie: Rani Diaz #22
Uitgeverij: Phoenix Books
Publicatiedatum: maart 2024
Aantal bladzijdes: 397
Recensie: Leontine

Cover
Net als veel andere covers van Sterre Carron heeft Doolhof van verraad een soort mysterieus iets over zich heen. Deze cover is een beetje grauw, maar duidelijk herkenbaar als een boek van Sterre Carron door het gebruik van het lettertype en de plaatsing van de titel.

Auteur
Sterre Carron is woonachtig in België waar zij tropische geneeskunde aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde te Antwerpen studeerde. Zij werkte gedurende enkele jaren in Rwanda en Zaïre voor Artsen zonder Grenzen. De auteur heeft belangstelling voor forensische geneeskunde en is gespecialiseerd in oosterse spiritualiteit.

In de Rani Diaz-reeks van Sterre Carron verschenen eerder de veelgelezen thrillers Mara, Tirtha, Matsya, Trifla, Indigo, Indra, Gotcha!, Carta, Puta, Preta, Pitta, Amla, Satya, Infinitum, Arcanum, Tot nooit meer, Verdwaalde ziel, Vals ritueel, Zonder genade, Lafaard!, Fatale prikkels en Doolhof van verraad. Van deze boeken werden vele duizenden exemplaren verkocht. Sterre Carron behoort daarmee tot de meest gelezen thrillerschrijfsters uit ons taalgebied.

Achterflap/samenvatting
Op een stormachtige nacht wordt de rust in Mechelen verstoord door de brute moord op Sade, een tiener met Haïtiaanse roots. De modus operandi van de dader vertoont veel gelijkenissen met een cold case die al twintig jaar onopgelost op de plank ligt. Om een tot nu toe onbekende reden werd toen de beste vriendin van een van de inspecteurs koelbloedig afgemaakt.

Is de moordenaar uit het verleden teruggekeerd of is er een copycat aan het werk?

Of ligt de dreiging bij een racistische clan die sommige buurten van Mechelen terroriseert?

Rani Diaz, hoofdinspecteur moordzaken, staat voor de taak om samen met haar gedreven teamleden de verscholen waarheid te ontrafelen.

Terwijl de speurders wanhopig het licht laten schijnen op de duistere waarheid, zijn er verontrustende aanwijzingen dat de moordenaar een volgend slachtoffer in het vizier heeft. Voor team Diaz het goed en wel beseft, belanden ze in een doolhof van verraad …

Mijn mening
Amy is de nieuwste aanwinst in het team van Rani Diaz. Ze is overgestapt vanuit een ander corps na een geval van racisme van haar baas. Amy is van Haïtiaanse afkomst en heeft een rugzak. 20 jaar geleden is haar beste vriendin omgebracht en die zaak is nooit opgelost. Dan wordt er een meisje vermoord en de situatie lijkt wel heel veel op de zaak van toen. Wat is hier aan de hand? En hoe voorkomen ze dat er nog meer slachtoffers vallen. Rani en haar team gaan op onderzoek uit. Wat heeft Amy met de zaak te maken?

Doolhof van verraad is weer zo’n verhaal dat je in één keer uit wilt lezen. Want als je er eenmaal in zit, is het lastig om het boek weg te leggen.

Sterre Carron plant een heleboel zaadjes die langzaam uitkomen. Tot het aha-moment. En voor mij moet dat moment zo laat mogelijk in het boek liggen. Je wilt ideeën hebben, maar eigenlijk de clou niet snappen. Dat is Sterre weer goed gelukt, want het aha-moment bleek toch het aha-moment niet te zijn. Toch bleef ik aan het eind van het verhaal met één vraag zitten. Misschien heb ik er overheen gelezen, misschien ook niet.

Ik vind dat Amy een leuke toevoeging is aan het team. Net als de anderen wat eigengereid en vooral eigenwijs. Dat lijkt het codewoord van team Rani Diaz te zijn. Rani Diaz blijft een vastberaden vrouw die ook een hart van goud heeft.

Doolhof van verraad kan heel goed als standalone gelezen worden. Normaal geef ik aan dat je series eigenlijk van voor af aan moet lezen, maar de rode draad bleef in dit verhaal een beetje weg.

Spanning: 5
Plot: 5
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 5
Originaliteit: 5
Psychologie: 5

Het wordt een beetje eentonig, maar Sterre Carron weet de lat elke keer toch weer een stukje hoger te leggen. Haar boeken zijn stuk voor stuk spannend en fantastisch om te lezen.

Leontine

Waardering: 5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)