Midwintergloed

Titel: Midwintergloed
Auteur: Sarah Sprinz
Serie: Dunbridge Academy #3
Genre: Dark Academia, Young/New Adult, Roman
Uitgeverij: Boekerij
Vertaald door: Amber Peters & Sylvia Wevers
Publicatiedatum: Februari 2024
Aantal bladzijdes: 432
Recensie: Amanda

Auteur
Sarah Sprinz studeerde geneeskunde in Aken voordat ze terugkeerde naar haar geboorteplaats aan de Bodensee. Daar begon ze aan haar dark academia-trilogie Dunbridge Academy. Alle delen kwamen op nummer 1 binnen in de Duitse best­seller­lijst en de vertaalrechten werden over de hele wereld verkocht. Als ze niet aan het schrijven is, doet Sarah inspiratie op voor nieuwe verhalen tijdens lange wandelingen langs de oever van het meer, of tijdens haar reizen in Canada en Schotland.

Achterflap
Dunbridge Academy verwelkomt een nieuwe student, maar hij draagt een geheim met zich mee en waar rook is…

Eén nacht is genoeg om het leven van Olive Henderson overhoop te gooien. Na een verwoestende brand in het Dunbridge-internaat dwingen haar ernstige verwondingen haar om het schooljaar over te doen – zonder haar vrienden, die wel samen aan het laatste jaar beginnen.

Ook nieuw in haar klas, en vastbesloten om alles aan Dunbridge Academy te haten: Colin Fantino. De New Yorker, die van school werd gestuurd wegens drankmisbruik en het organiseren van illegale feesten, wil overal zijn behalve in zijn Schotse ballingschap. Maar Olive prikt door zijn façade heen en voelt zich steeds meer tot hem aangetrokken. Totdat ze erachter komt waarom hij echt van school is gewisseld.

Mijn mening

Kwaad is beter dan hulpeloos. Woede is een drijfveer.

Inmiddels aangekomen bij het derde en laatste deel in de Dunbridge Academy trilogie. Na de cliffhanger in het tweede deel wilde ik niet anders dan zo snel mogelijk verder lezen. Tijdens het lezen van dit boek verandert dit, want als dit boek uit is, is het klaar met Dunbridge Academy en de leuke en herkenbare personages. Ik weet niet of ik daar al klaar voor ben.

[Aandacht, zelfstandigheid, geborgenheid, nabijheid en genegenheid. Zelfstandig was ik wel.]

Net als in de voorgaande twee delen draait het boek om twee hoofdpersonages, Olive en Colin, en zijn de personages uit voorgaande delen bij-personages. Door deze constructie ken je de school en de personages al, al was Olive in de voorgaande delen maar minimaal aanwezig. Na de brand die haar leven verwoestte, is ze terug op school, de vraag is alleen of ze daar eigenlijk al wel helemaal klaar voor was. Want niks is meer zoals het was en het kost haar veel moeite om hieraan te wennen. Colin is nieuw, hij komt uit New York en start dit jaar in de elfde klas. Leuk dat Sprinz ervoor gekozen heeft om een nieuw en onbekend personage in te vliegen! En wat voor een! Vurig, kwaad en onuitstaanbaar zijn de beste woorden om Colin te omschrijven, tenminste…

Wees trots op jezelf, je hebt al zoveel bereikt.

Wat een heerlijke personages weer, zo herkenbaar, open (naar de lezer) en ontzettend sterk zijn ze. Olive en Colin hebben beiden veel dingen meegemaakt en hier worden we uitgebreid in meegenomen. Ze worden tot in de puntjes uitgewerkt. Hun verhalen zijn schrijnend en je voelt de pijn, woede, angst, wanhoop en het verdriet. Het spat van de bladzijdes en laat je als lezer niet onberoerd. Maar daarnaast voel je ook de vriendschap, liefde en de rust die langzaam terugkomt.

Sprinz heeft een vlotte pen en met de korte wisselende hoofdstukken vanuit de perspectieven van Olive en Colin word je meegezogen in een vurige ontmoeting met een prachtig slot. Jammer dat de trilogie hiermee tot zijn einde is gekomen!

Dit laatste deel krijgt van mij 4,5 ster. Een mooie afronding van deze leuke Dark Academia-trilogie.

Amanda

Recensie-exemplaar ontvangen van Uitgeverij Boekerij, waarvoor onze hartelijke dank!

Waardering: 4.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)