Titel: Syndroom
Syndroom
Auteur: J.Sharpe
Genre: Thriller
Uitgeverij: Zilverspoor
Publicatiedatum: augustus 2017
Aantal bladzijdes: 290
Recensie: Danielle

Auteur
J. Sharpe (pseudoniem van Joris van Leeuwen) (1986) is een Nederlandse cross-genre/suspense schrijver. Hij heeft verschillende mysterieuze thrillers, fantasyboeken en korte verhalen geschreven. Zijn futuristische thriller Gebroken geheugen was genomineerd voor een Harland Award voor het beste (fantasy)boek van 2015 en kreeg tevens een eervolle vermelding voor de buitengewone originaliteit. De apocalyptische Eden was genomineerd voor een Bastaard Fantasy Award. 

Achterflap
Na een ongeluk ligt Peters moeder in een coma en is zijn vader niet meer de man die hij vroeger was. Hierdoor is Peter genoodzaakt te stoppen met school, te gaan werken en de verzorging van zijn zusje op zich te nemen. Als hij haar op een dag ophaalt uit school en ze naar een winkelcentrum rijden, gebeurt het ondenkbare. Ze worden achtervolgd. En de achtervolger is niet van deze wereld… Als ze even later een kledingwinkel binnenstappen, overtuigt Peter zichzelf ervan dat de achtervolging een hallucinatie was. Maar als zijn zusje het pashokje in verdwijnt en er niet meer uitkomt, wordt hem al snel duidelijk dat er iets vreselijk mis is. Zeker als niemand zich haar nog kan herinneren. Zelfs zijn vader beweert geen dochter te hebben. Het is alsof ze nooit heeft bestaan… 

Mening
J. Sharpe heeft me al met zijn vorige boek Eden weten te overtuigen dat  hij een van mijn favoriete schrijvers zal blijven. Dus ik keek ook al geruime tijd uit naar dit boek. De proloog geeft je meteen al een ‘boost’ en je weet vanaf dat moment al dat je in een rollercoaster terecht komt van totale waanzin.  

De werkelijkheid is soms gekker dan menig droom. 

Syndroom is dan ook een boek waarbij je eigenlijk je ogen moet sluiten en mee moet gaan in de dromen van Peter en Aisha. Zijn het wel dromen? Wordt de waarheid verloochend of worden je hersenen gemanipuleerd.  

J. Sharpe weet je als geen ander te overtuigen dat alles wat je leest waar moet zijn, en toch hangt er die twijfel in de lucht. Hij voert je mee in zijn beleving van ontastbare stukken. Het onbekende, je slaat ieder plank mis als je denkt te weten hoe het in elkaar zit. Want hij bepaalt.  

Hij is overal…

Zonder veel woorden eraan toe te voegen, dit is een boek dat je gewoon moet lezen.
Met één waarschuwing:

Zorg dat je Jon niet tegenkomt in je slaap. 

 

Leesplezier: 5+
Plot: 5+
Psychologie: 5+
Schrijfstijl: 5+
Spanning: 5+ 

Ik geef Syndroom dikke  5 sterren.

Danielle 

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)