Titel: Ongenadig
Auteur: Karin Hazendonk
Genre: Thriller
Uitgeverij: LetterRijn
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 330
Recensie: Danielle

Auteur

Karin Hazendonk is geboren in Utrecht (1961) en groeide als enig kind op in Waddinxveen, toen het nog een klein dorpje in de Zuid-Hollandse polder was. Ze studeerde financiële en commerciële administratie, trouwde, kreeg kinderen en werkte vijfentwintig jaar in de financiële sector. Haar grootste passie schrijven werd al die tijd in de ijskast gezet. In 2013 kwam er een ommekeer in haar leven. Cijfers, maandsluitingen en jaarrekeningen hebben het afgelopen jaar plaats gemaakt voor haar eerste stappen in de wereld van het schrijven. Inmiddels zijn er al verscheidene boeken van haar uitgebracht, waaronder Waanidee (2017) en De dood heeft blauwe ogen (2018).

Achterflap/samenvatting

Anouk raakt tijdens een personeelsfeest aan de praat met Sven. Ze is gecharmeerd van hem en de aantrekkingskracht blijkt wederzijds. Sven leest iedere wens uit haar ogen en Anouk is ervan overtuigd dat hij de ideale man is.
Als Sven na een paar maanden vraagt met hem te gaan samenwonen, zet de onzekere Anouk, aangemoedigd door haar tweelingzus Miranda, haar twijfels aan de kant en trekt bij hem in.
Al snel ontstaat er een scheurtje in de perfecte relatie. Sven heeft zijn eigenaardigheden en een bizarre hobby. Anouk probeert uit alle macht daarmee om te gaan.
Na een ongelukje lijkt Sven twee gezichten te hebben. Zijn onverschillige kant laat Anouk aan haar lot over, terwijl zijn zorgzame kant haar het volgende moment liefdevol verzorgt.
Zo ook die ene avond. Anouk slikt de medicijnen die Sven haar heeft gebracht en ze valt in slaap.
Ze wordt echter niet wakker in de slaapkamer en lijkt overgeleverd aan de morbide plannen van Sven.

Mijn mening

Zodra je begint te lezen is er al een zekere spanning voelbaar maar waar dit toe leidt is dan nog niet duidelijk. De hoofdstukken worden afwisselend vanuit het perspectief van de hoofdpersonages verteld, waarbij Sven toch wel duidelijk het spanningsveld verhoogt. Je bereikt al snel het gevoel van argwaan en walging ten opzichte van Sven. Tenzij je als lezer hiervan houdt en dus zit te wachten op weer een of andere gruwel actie van deze persoon.
Het verhaal houdt je in ieder geval in de greep en zorgt voor de nodige spannende uurtjes leesplezier.

Het plot is dan misschien niet echt standaard te noemen maar het had ook niet echt iets verrassends. Ook zijn er momenten dat het qua plotverwerking iets te simpel wordt uitgevoerd en waardoor er een te snelle afhandeling van het verhaal ontstaat.
Ongenadig is een thriller met sinistere stukken erin verwerkt, die zeker naar meer smaken, en heeft een hoog leespleziergehalte en het wekt interesse om het volgende boek van Karin op te pakken.

Ik geef Ongenadig 4 sterren.

Danielle

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)