Titel: King – Achter gesloten deuren
Achter gesloten deurenAuteur: Olivia Lewis
Serie: King #3
Genre: Roman
Uitgeverij: Ellessy
Vertaling: Ireen Niessen
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 325
Recensie: Bianca

Over de auteur
Olivia Lewis is het pseudoniem van een Nederlandse schrijfster. Zij schreef deze erotische roman tijdens haar verblijf in het buitenland. Het boek is niet autobiografisch, maar Olivia Lewis baseerde haar kennis van chique hotels wel op eigen ervaringen. Zij werkte zelf in één van Nederlands meest dure hotels aan de kust.   

Achterflap
Benjamin en Luci halen Josh op uit Frankrijk en hoe gelukkig Luci ook is dat Josh zijn thuis heeft gevonden bij hen, het idee dat hij zomaar kan weglopen staat haar niet aan. Sinterklaasavond volgt snel, een plotselinge aanslag laat het gezin hevig schrikken. Wie zit hier achter en waarom? Dan breekt het nieuwe jaar aan, dat chaotisch begint. De geheimen van de familie King worden ontrafeld, stukje bij beetje komt er naar boven dat er jarenlang een schijnvertoning is opgevoerd. De jeugd van zowel Josh als Benjamin is niet best geweest, Eveline King komt met verbazingwekkende onthullingen over haar gezin en haar huwelijk. Niet veel later komt Luci achter Benjamins leugen, haar wereld stort in. Met behulp van Josh weet ze er weer bovenop te komen. Samen staan ze voor nieuwe uitdagingen, haar plannen voor een eigen hotel lijken werkelijkheid te worden en de relatie met Benjamin komt in rustiger vaarwater. Ondanks de tegenslagen lacht het leven Luci en Josh toe. 
Of niet?   

Mijn mening
Achter gesloten deuren is een titel die mij wel aanspreekt, altijd benieuwd wat er achter de gesloten deuren afspeelt. Niemand laat ooit het achterste van zijn tong zien, zowel in positieve als negatieve zin is dit een punt waarbij privacy en vooral schaamte vaak een belangrijk rol spelen. In Achter gesloten deuren proberen Luci en Josh samen uit te vogelen of hun relatie kans van slagen heeft. Benjamin lijkt de situatie te accepteren zoals die is en het wordt bijna een voorbeeldverhaal als het gaat om samenwerken. Iedereen zal er iets van vinden maar geen van drieën hebben ze daar een boodschap aan en ze trekken gedrieën hun eigen plan.   

Helaas loopt lang niet alles zoals ze in gedachten hadden. Er gebeurt van alles wat de gemaakte plannen toch wel enigszins in de weg staat, en dan druk ik het nog zwak uit. Wanneer men langer over persoonlijke gebeurtenissen zwijgt dan goed is zijn de beschuldigingen niet van de lucht, de verwijten vliegen je om de oren. Als dat maar goed komt, vraag ik me meerdere keren af.   

In Achter gesloten deuren zijn de erotische scenes weer ruimschoots aanwezig, er wordt bemind, ruzie gemaakt, gescholden, en het wordt weer ruimschoots goed gemaakt, maar er worden bovenal veel toekomstplannen gemaakt. Olivia Lewis weet er met haar schrijfstijl voor te zorgen dat de good guy verandert in de bad guy en andersom. Langzaamaan wordt het verleden ontrafelt en krijg je meer begrip voor de situatie zoals hij is ontstaan. De vooroordelen worden langzaam van tafel geveegd. Het verleden krijgt een plekje en het begint erop te lijken dat voor iedereen de zon weer gaat schijnen. Tot je het boek dicht slaat met een cliffhanger die snakt naar een ontknoping. Het laatste deel kan wat mij betreft niet snel genoeg komen.  

King 3 – Achter gesloten deuren is een lekkere erotische feelgood met persoonlijke diepgang die je in een vloek en een zucht verslindt.  

Het boek krijgt van mij dik verdiend 4 sterren.  

Bianca  

Eerder verschenen:

King I: Spelen met vuur

King II: Affaire

Leave a Reply

  • (not be published)