Ik heb een ontzettende zin in donderdag 2 november. De presentatie van alweer het vierde deel van de VT- reeks. Verminkte toekomst. Misschien niet de mooiste titel van de reeks, wel een die heel toepasselijk is. Wauw, de vierde gaat het levenslicht zien en ik werk op dit moment aan deel 5. Dat had ik toch nooit gedacht toen ik destijds deel 1, Virtuele tango schreef!

Toch zitten er ook muizenissen in mijn hoofd. Dat ik geen antwoorden weet zodra YA-auteur Natasza Tardio mij vragen stelt. Dat klinkt idioot, de vragen beslaan mij en mijn boek! Kom op, zeg doe ‘effe’ normaal. En toch, ik heb eerder een black-out gehad, zwarte mist in mijn hoofd en een vaag paniekerig gevoel dat door mijn bloedbaan stroomde. Maar dat ga ik deze reis gewoon niet toestaan.

Ik heb ook positieve ervaringen gehad tijdens een presentatie, zoals die keer met VT3 Verleden tijd. Het ging gewoon perfect toen recensent Cees van Rhienen mij vragen stelde. Wat te denken toen ik Karin Hazendonk het vuur aan de schenen legde tijdens de presentatie van Waanidee? Ging ook prima, ik kan het best.

Ja, dat vertel ik allemaal fijntjes tegen mezelf. Het komt vast wel in orde. Drankjes en hapjes zijn geregeld, Theo van Rijn (uitgever LetterRijn) is er natuurlijk bij, vrienden, familie, boekenbloggers, recensenten, lezers! Ook houd ik de presentatie weer bij Stumpel, een machtigmooie ruime boekhandel en we mogen wederom gebruikmaken van de koffiecorner. Praktisch iedereen kan lekker zitten, hoe fijn is dat.

Het boek zelf is mooi, het verhaal is ruwer dan de voorgaande delen, maar zal vast smaken. Ik hobbel ’s morgens nog even lekker naar mijn kapstertje, kleding moet ik nog uitzoeken maar ook dat komt vast goed (ik bedoel, ik hoef niet in m’n blote kont te verschijnen omdat er niets in de kast ligt). Er is maar één ding waar ik bij voorbaat zeker weten zweethandjes van krijg: ik ben slecht in het onthouden van namen. Vergeef me als ik om je naam vraag tijdens signeren. Die black-out krijg ik gewoon niet weg en ik zeg nu alvast: sorry!

Verder? De geboorte van een nieuw boek blijft gewoon altijd een feestje. En dat maak ik er ook gewoon van!

Melissa

 

Leave a Reply

  • (not be published)