Op 9 maart verschijnt de psychologische thriller De rode magneet van Bertina Mulder. 8 maart vindt de boekpresentatie plaats in ‘Waanders in de Broeren’ in Zwolle.

Het verhaal
Vier astronauten, twee mannen en twee vrouwen, vertrekken naar Mars om een nieuwe kolonie te starten. De mensen op aarde volgen de ontwikkelingen via het commerciële tv-programma ‘De Rode Magneet’, maar de beelden worden gemanipuleerd om de kijkcijfers hoog te houden. Wat is echt en wat niet? Voor- en tegenstanders van de kolonisatie roeren zich. Zijn de problemen die zich voordoen tijdens de reis een onfortuinlijk gevolg van de voorziene risico’s? Of worden ze opzettelijk veroorzaakt door een persoon, een organisatie of een land?

Achtergrond
‘De rode magneet’ is gebaseerd op de Marsreizen die op dit moment worden voorbereid, o.a. door NASASpaceX en Mars One (zie ook filmpjes hieronder). Elke 26 maanden doet zich de mogelijkheid voor om een ruimteschip van aarde naar Mars te sturen. In het voorjaar van 2018 kunnen er weer (nu nog onbemande) missies naar Mars plaatsvinden. Een daarvan is de InSight van NASA, die in de vijf weken vanaf 5 mei vertrekt en rond eind november op Mars landt. De titel refereert aan de aantrekkingskracht die de rode planeet op de mens heeft. In het verhaal is ‘De Rode Magneet’ tevens de naam van het televisieprogramma waarin de astronauten gedurende hun reis worden gevolgd. Het boek beschrijft geen pure sciencefiction, want wie googelt op ‘bemande reis naar Mars’ zal zien dat de voorbereidingen al in een vergevorderd stadium zijn. Het zijn vooral de psychologische, fysieke en ethische aspecten die in het verhaal een hoofdrol spelen. Welke belangen spelen mee? Wie kun je vertrouwen en wie niet?

Over Bertina
‘Ik heb een achtergrond in de communicatie. Ik werkte jarenlang voor een grote zorgorganisatie, waar ik mij vooral bezighield mij met de opzet en redactie van de websites en het intranet. Nu werk ik als zelfstandig tekstschrijver en webredacteur bij mijn eigen bedrijf, Bertina Mulder Tekst & Redactie’.
Ik ben geen websitebouwer of IT’er, maar houd mij vooral bezig met het inrichten, vullen en bijhouden van websites. Daarbij zoom ik ook in op het taalgebruik en het gebruiksgemak van de site. Ik vind het leuk om met verschillende soorten mensen te sparren om tot een goed resultaat te komen, zoals IT’ers, grafisch vormgevers, gebruikers van de site en bestuurders. Iedereen heeft zo zijn specifieke inzichten die heel interessant en bruikbaar zijn.
Het voordeel van mijn vak is dat ik op alle plekken met een internetverbinding mijn werk kan doen, zelfs vanuit het buitenland. Dat maakt mij flexibel inzetbaar en jaarrond bereikbaar voor vragen en opdrachten.

Naast mijn redactionele werk schrijf ik ook fictie. Eind 2016 verscheen mijn debuutroman Wisselwerking.’

(bron: bertinamulder.nl)

Te koop via de reguliere verkoopkanalen
‘De rode magneet’ komt vanaf 9 maart beschikbaar als paperback (ISBN 9789492179968 | € 18,95 ex. verzendkosten) en als e-book (ISBN 9789492883094 | € 7,95). Na de boeklancering zijn beide te koop via de reguliere (online) boekhandels en via de website www.bertinamulder.nl

Hou ook onze site in de gaten voor een recensie, een blogtour en een winactie.

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)