Vandaag verschijnt Het Pilgrim Fathers-complot van Jeroen Windmeijer.

Om dit te vieren verloten wij 3 exemplaren van Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers-complot, met dank aan uitgeverij HarperCollins Holland.

Wat kun je winnen:

Het Pauluslabyrint
Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten. Hora est, maar wiens uur heeft geslagen?

Het Pilgrim Fathers-complot
Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter? In razende vaart neemt Windmeijer je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Daar kom je er elke keer weer achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

 

Wat moet je doen?
Word lid van onze Facebookgroep (dus niet alleen de Facebookpagina liken), like en deel het bericht op de Facebookpagina en geef antwoord op de volgende vragen:

  • In welke Nederlandse stad speelt Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers-complot zich af?
  • Hoe worden de Pilgrim Fathers ook wel genoemd?
  • Waarop is Jeroen Windmeijer gepromoveerd (tip: het antwoord is te vinden in eerste deel van het interview)

Stuur je antwoord voor 20 augustus in een email naar info@thrillersandmore.com ovv winactie Jeroen Windmeijer.

(lees hier het privacybeleid)

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)