Een leugen, wit als sneeuw

Onlangs verscheen bij Houtekiet de jeugdthriller van Jo Claes, Een leugen, wit als sneeuw. In samenwerking met de uitgever mogen wij 2 exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Het is januari, het tweede trimester van het schooljaar begint. De klas van Matthias, Rani en Dante krijgt een nieuwe leraar Nederlands, een erg jong iemand die op een heel losse manier lesgeeft. Hij straft niet, leerlingen mogen hem met de voornaam aanspreken, taken hoeven niet op tijd worden afgegeven. Maar al snel komen er klachten van ouders. De leerlingen letten niet op in zijn les en krijgen nauwelijks leerstof. Onder druk van de directie verandert de nieuwe leraar van methode en wordt streng. Heel streng. En dan gebeurt er iets bizars: de ouders van een meisje dienen een klacht in tegen de leraar en hij wordt voorlopig geschorst. Matthias, Rani en Dante vermoeden dat hun dochter liegt en willen dat bewijzen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Tot Matthias met een geweldig plan op de proppen komt.

Over de auteur
Jo Claes is vooral bekend door de misdaadreeks rond Thomas Berg, maar hij is in vele genres thuis. Sinds enkele jaren schrijft hij ook spannende boeken voor jongeren. Een leugen, wit als sneeuw is het vijfde deel in de reeks Niet voor mietjes.

Lees hier het eerste hoofdstuk van Een leugen, wit als sneeuw

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Waar zorgt de schrijfstijl van Jo Claes voor en wat laat hij je inzien? Hoeveel sterren gaf Lilian deze jeugdthriller?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 24 oktober 2021 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Een leugen, wit als sneeuw’.
Vermeld hierbij ook gelijk je adresgegevens! Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More.

Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)