Titel: CirceCirce
Auteur: Nell De Smedt
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: mei 2018
Aantal bladzijdes: 290
Recensie: Margot

Auteur
Nell is nog maar 14 als ze aan dit boek begint, nu is ze 16 en is hij eindelijk af. Vaak gaat ze schrijven als ze zich verveelt, hierdoor is dus ook Circe ontstaan. Ze heeft samen met haar vader veel nagedacht over hoe het verhaal zou zijn, eerst had het boek nog maar elf pagina’s en een heel ander einde.

Achterflap
Het leven is een rollercoaster die enkel omlaaggaat. Althans voor Fiona Caligue. Als ze ternauwernood aan de dood ontsnapt, maakt ze kennis met Circe, een mysterieus meisje dat zonder aankondiging verschijnt en ook weer verdwijnt. Zijn ze vrienden? Hartsvriendinnen? Minnaars? Na een reeks lugubere voorvallen begint Fiona zich af te vragen of Circe wel het beste met haar voorheeft. Haar meest intense relatie is ook de relatie waar ze het meest onzeker over is…

Mijn mening
Het boek begint meteen al spannend als Fiona, de hoofdpersoon in dit boek, maar net aan de dood ontsnapt. Dan ontmoet ze Circe: een meisje met blond haar en een gele regenjas. Ze raken meteen aan de praat en kunnen goed met elkaar opschieten. Later als Fiona komt logeren gaat het fout: ze gaat een kamer binnen in het huis van Circe waar ze helemaal gek wordt. Ze wordt naar een jeugdinstelling gebracht. Circe blijft haar daar opzoeken terwijl er ook gruwelijke dingen gebeuren. Iedereen behalve Fiona begint langzamerhand te twijfelen, is Circe wel echt?

End? No, the journey doesn’t end here. Death is just another path. One that we al must take.

Circe is zover mij bekend geen onderdeel van een serie. Bij elk hoofdstuk staat een quote wat ik erg leuk vind. Over quotes ga je toch nadenken. Er staan geen plaatjes in het boek, wat prima is. Ik kon me wel de personen en de omgeving waarin ze zich bevonden goed inbeelden.
Ik vond het boek middelmatig om te lezen, sommige stukken raffelde ik dan ook af omdat het gewoon niet geloofwaardig overkwam bij mij, terwijl andere stukken zo spannend waren dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Toen het boek uit was zat ik nog wel met een paar vragen waar ik graag een antwoord op had gekregen.

Spanning: 3
Plot: 3
Leesplezier: 2,5
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 4

Eindscore: 3 sterren

Margot

Leave a Reply

  • (not be published)