Terwijl ik dit schrijf, ben ik nog steeds een cultuurshock aan het verwerken, maar hierover vertel ik later meer. 

Mijn summer story was ik dit jaar al zat voordat ik op vakantie ging, want wat hadden we een hitte! En als ik ergens een hekel aan heb, is het aan zinderende warmte, van die temperaturen die je compleet lamslaan, en dan wel in zo’n mate dat je alleen maar dom van je af kunt kijken en, terwijl je dat doet, je het zweet van je gezicht af voelt lopen.
Eigenlijk ben ik dit jaar dus twee keer op vakantie geweest, bedenk ik me net, want ik heb regelmatig gekampeerd in m’n eigen woning. Want het ergste aan zo’n hittegolf vind ik wel de plaknachten. Toch bleef ik elke keer dapper een poging wagen en ging ik stoer onder een laken in bed liggen.
Naast me hoorde ik dan al snel gesnurk opstijgen, terwijl ik me al zwetend af begon te vragen hoe mensen in godsnaam met zulk weer lekker kunnen slapen. Dan begon er tot overmaat van ramp ook nog een mug die ook niet kon slapen mij te irriteren en rondjes om m’n hoofd te cirkelen. Nadat ik die op een nog best vriendelijke manier duidelijk had gemaakt dat hij maar naar m’n buurman moest gaan, omdat hij toch al sliep en het vast niet merkte dat hij gestoken zou worden, bedacht ik me geen moment en sprong, met de kleine hoeveelheid energie die ik nog had het bed uit, pakte het luchtbed en besloot in de woonkamer te gaan liggen en daar heb ik deze zomer best wat nachten doorgebracht.  

De keuze voor een vakantie die we nog niet geboekt hadden, was wat mij betreft ook snel gemaakt, want ik wilde absoluut niet nog warmer weer door het zuiden van Europa op te zoeken. We besloten dit jaar weer naar Noorwegen te gaan, heerlijk koel, prachtige natuur en bovenal een rust die wij hier in Nederland niet kennen. Het vakantiegevoel begint voor mij al als we de Stena Line richting Zweden op rijden, het uitzicht van de zon die langzaam de rustig kabbelende zee inzakt is met geen pen te beschrijven.  

‘Heb je dan niks gelezen deze zomer?’ hoor ik jullie bijna denken… Ja, natuurlijk heb ik gelezen, zonder boeken zou ik echt niet kunnen! Vonk van Anita Terpstra bijvoorbeeld, iets wat best gevaarlijk was met die droogte in Nederland 😉 een geweldige, originele thriller, met een groot ‘wie spreekt de waarheid nu’- gehalte, ik heb er in ieder geval enorm van genoten.
Ook las ik de allereerste Formule 1 thriller Dodelijke ambitie van André Hoogeboom, ook al zo’n boek waar ik als leesfanaat, maar ook als groot Formule 1-liefhebber naar uitkeek en dit boek wist mij aangenaam wist te verrassen.  

Verder ben ik begonnen aan de Zeven Zussen-serie van Lucinda Riley, een erg populair serie, waar ik eerst nog een beetje sceptisch over was of het niet teveel een hype is allemaal. Maar toen ik eenmaal begon te lezen was ik om en vlogen de dikke 600 blz. door m’n vingers. Het tweede deel Storm heb ik meegenomen naar Noorwegen, omdat dat deel je mee neemt naar dat land.
Ook Storm was weer echt een pagetuner en had ik zo uit. Daarna ben ik op aanraden van m’n lieve Thrillers & More-vriendinnetjes eens iets heel anders gaan lezen, namelijk het eerste deel van de Lux-serie van Jennifer ArmentroutObsidian een erg tof young adult boek met een fantasytintje. Ik ga dan ook zeker, als ik het eerste deel uit heb, het tweede deel lezen.  

Eerst ga ik mijn cultuurshock verwerken, want ik ben net thuisgekomen uit Noorwegen. Zodra je de Stena Line af komt rijden, kom je direct weer in het drukke gehaaste leven terecht, iets waar je enorm aan moet wennen nadat je twee weken in het rustige, relaxte Noorwegen hebt vertoefd.
Nog een weekje vakantie voordat ik weer aan het werk mag, waarin nog een leuk Thrillers & More-uitje op het programma staat. Daarover lezen jullie binnenkort vast nog wel wat. Ik wens jullie alvast een fijne herfst met veel boeken, die je heerlijk op de bank kunt gaan lezen, terwijl de regen op de ramen klettert en de wind om je huis fluit. 

 

Heidi   

 

 

 

 

 

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)