Na het kerstdiner van gisteren kunnen jullie nog een beetje uitbuiken terwijl je het tweede overzicht van de boeken die de komende maand zullen verschijnen doorneemt 😉

De eeuwige tijd – Deborah Harkness (29 januari)
Op het slagveld van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog ontmoet de jonge chirurg Marcus MacNeil de mysterieuze Matthew Clairmont. Matthew doet Marcus een aanbod dat hij niet kan weigeren: een kans op een nieuw leven, een eeuwig leven. Marcus grijpt zijn kans, maar het leven van een vampier is niet zo zorgeloos als hij dacht.
Driehonderd jaar later valt hij als een blok voor de jonge Phoebe Taylor. Het lijkt het beste als Phoebe ook een vampier wordt, maar algauw blijkt dat het leven van een nieuwe vampier in het moderne Londen net zo zwaar is als in het Amerika van de 18e eeuw. Marcus realiseert zich dat de schaduwen waar hij driehonderd jaar geleden aan dacht te zijn ontsnapt, hen misschien wel eeuwig zullen achtervolgen.

Bekijk op bol.com

 

 

Verpest – Liesbeth van Kempen (15 januari)
Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar. Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden. 

Bekijk op bol.com

 

 

 

Het tegendeel van verdriet – Susan Meissner (15 januari)
Wanneer ze met haar moeder soep brengt aan grieppatiënten, vindt de dertienjarige Maggie een baby zonder ouders die haar doet denken aan haar overleden babybroertje. Ze neemt het jongetje mee naar huis, waar hij wordt opgenomen in het gezin en voor wat vrolijkheid in een verdrietige tijd zorgt. Maar Maggie heeft niet de gehele waarheid verteld, en haar daad blijkt meer gevolgen te hebben dan ze ooit had kunnen overzien.

Bekijk op bol.com

 

 

 

Schaduwman – Phoebe Locke (15 januari)
Ze zochten een verhaal. Ze vonden een nachtmerrie. Dertig jaar geleden trokken vier meisjes een donker bos in, op zoek naar de schaduw die ze “de lange man’ noemden. Tien jaar later verdween een jonge moeder, haar man en pasgeboren dochter achterlatend. Nu wordt diezelfde dochter verdacht van moord.
De huiveringwekkende geheimen die deze drie gebeurtenissen met elkaar verbinden zullen eindelijk aan het licht komen…

Bekijk op bol.com

 

 

 

Verscheurd – Simone Foekens (8 januari)
De jonge fysiotherapeut Annemieke, hoofdpersoon in ‘Verscheurd’ van Simone Foekens, heeft het goed naar haar zin in de praktijk waar ze werkt. Maar haar vriend Kees staat niet echt achter haar werk. Hij heeft last van jaloezie en vindt het maar niets dat zijn vriendin ook mannelijke patiënten behandelt. Liever ziet hij dat ze die overdraagt aan een mannelijke collega, maar geen haar op Annemiekes hoofd die daaraan denkt. Kees wordt echter steeds dwingender.

Bekijk op bol.com

 

 

Hier vind je het eerste overzicht verwachte boeken voor januari 2019.

Leave a Reply

  • (not be published)