Ik heb het afgelopen jaar een beetje gewisseld tussen de thrillers en feelgood-romans. En hoewel ik heel erg kan genieten van die laatste categorie, is aan mijn top 10 toch wel te zien wat ik het liefste lees. Wat mij ook opvalt, is het aantal Nederlandstalige schrijvers in mijn rijtje: de helft!

Dit zijn mijn favoriete boeken van 2018:

10. Verknipte tegenstanderMelissaSkaye
Ik houd van deze serie (de VT-thrillerreeks). De boeken zijn allemaal redelijk goed los van elkaar te lezen, behalve deze (VT5). Deze volgt echt op Verminkte toekomst. Melissa Skaye weet altijd mijn aandacht te vangen.

9. IJsengelNathalie Pagie
Nathalie Pagie heeft mij verrast met IJsengel. Ik had het boek in een oogwenk uit en het einde was zo verrassend.

8. BloedspoorLouise Boije Af Genäs
Dit is het eerste deel van een serie. Deel 2 komt in januari uit en ik kijk daar echt naar uit, want Bloedspoor eindigde met een enorme cliffhanger.

7. Pitta Sterre Carron
Ik ben verknocht aan de boeken van Sterre Carron, maar ook Sterre heeft haar dipjes. Waar ik Preta toch echt een stuk minder vond, vind ik Pitta wel weer geweldig geschreven. Die vrouw heeft een wrede fantasie. Wel vind ik dat ze moet stoppen met bekende namen van fans te gebruiken. Voor mij krijgt een slachtoffer of dader zo een gezicht, terwijl ik dat zelf wil invullen als ik lees.

6. Meisje in het ijsRobert Bryndza
Dit debuut sloeg in als een bom. Wat een enorm goed boek. Een schrijver met dezelfde stijl als M.J. Arlidge. Ik houd ervan! Een schrijver om goed in de gaten te houden.

5. Stalker in de nacht Robert Bryndza
Aangezien Robert Bryndza al zes boeken had geschreven op het moment dat Meisje in het ijs in Nederland uitkwam, volgden de volgende delen ook vrij snel. Ik vond Stalker in de nacht nog beter dan Meisje in het ijs.

4. Mij zie je niet Loes den Hollander
Weer een boek dat mij enorm verrast heeft. Voor mij schrijft Loes den Hollander nogal wisselend. Ze kan een dijk van een boek afwisselen met een echte draak. Dit boek was zo goed geschreven, dat het echt niet in mijn lijstje mocht ontbreken.

3. Zondagskind Judith Visser
Wat was ik geschrokken toen dit boek op de mat lag. Ik had een tijdje onder een steen gelegen, dus ik dacht dat het een thriller zou zijn. In het verleden had ik echt genoten van andere thrillers. Ik moest dus wel even slikken toen het een roman van bijna 500 bladzijden bleek te zijn. Maar dit boek pakte mij vanaf de eerste bladzijde.

2. Donker water – Robert Bryndza
Kan het nog beter dan de eerste twee delen (in de serie met inspecteur Erika Foster)? Ja is mijn antwoord. Nu we de personages een beetje beter leren kennen, begint het verhaal pas echt te leven. Ik vond dit deel echt het beste tot nu toe.

1. Marionet – Daniel Cole
Het was super moeilijk om mijn echte nummer 1 uit te zoeken, maar Daniel Cole heeft hem verdiend. Wat een geweldig boek is dit. Heel veel spanning, maar ook humor, een combinatie waar ik mij goed in kan vinden.

Leontine

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

PREVIOUS ARTICLE

Top 10: Bianca

NEXT ARTICLE

Top 10: Yfke

Leave a Reply

  • (not be published)