Titel: Day Dreamer
Auteur: Luna van Roosen
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: Augustus 2019
Aantal bladzijdes: 273
Recensie: Margot

Day Dreamer

Auteur:
Luna is geboren op kerstavond 1999 en woont tegenwoordig in Sint-Amands. Ze houdt heel erg van schrijven en dit combineert zij met haar studie Biomedische laboratoriumtechnieken. Day Dreamer is haar eerste boek en als ze zo door gaat komen er nog meer veelbelovende boeken aan!

Achterflap/samenvatting:
Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen. Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Mijn mening:
Daydreamer gaat over Lora. Sinds Lora’s moeder opnieuw getrouwd is en ze een arrogante stiefzus erbij heeft gekregen staat haar leven op zijn kop. Haar moeder brengt Lora en haar hond Henry naar het bos om te gaan hardlopen. Lora snelt de auto uit met Henry om bij haar moeder weg te zijn. Eenmaal in het bos rent Henry weg en moet Lora erachteraan. Uiteindelijk vindt ze hem en komen ze bij de poorten van een groot kasteel. Als ze aanklopt is ze helemaal doorweekt, want ondertussen is het gaan regenen! Eenmaal door de poort ontmoet Lora Margriet, de huishoudster. Margriet brengt haar naar een kamer in het kasteel. Als Lora toen maar eens wist welk avontuur ze aanging…

Alleen gaat het er in mijn hoofd een stuk woeliger aan toe vergeleken met het weer.

Ik vond dit echt een superleuk boek om te lezen! Door de cover was ik al enthousiast want het zag er heel leuk uit. De schrijfstijl is erg fijn om te lezen en de hoofdstukken waren niet te lang. Ook werden de personages goed beschreven en dat maakte het verhaal alleen maar leuker! Ik kon mij echt goed inleven in Lora. Het vervolg van dit deel komt in het voorjaar van 2020 uit en ik kan haast niet wachten! Een echte aanrader!

In de rossige gloed van mijn kaars kan ik zijn gezicht zien, en ik herken hem meteen. Hij is de knappe jongen van het portret dat vanmorgen onder mijn hoofdkussen lag. O jee, o jee…

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 3,5

4,5 ster voor Day Dreamer

Margot Hijman

Leave a Reply

  • (not be published)