Zoooooooo, hallo allemaal. Dat is lang geleden, hè?

Voor de nieuwe kijkers, ik ben Flea a.k.a. Vlootje en ik ben de kat van het Maffe Mens (hier verder te noemen het MM).

Ik dacht, ik laat maar weer eens iets van me horen, er is namelijk best veel gebeurd hier in Huize Vlo. Little Miss D a.k.a. Diva Daantje is er niet meer. Die ging op een ochtend in februari met het MM naar de dierenarts en kwam nooit meer terug. Geen idee waar ze nu is, ik heb haar nog een tijdje lopen zoeken, maar ik kon haar hier in huis niet vinden, uiteindelijk heb ik het zoeken maar opgegeven. Mooi dat ik een keel opzette, toen het MM met mij naar de dierenarts ging (ze zei voor mijn jaarlijkse apk), ze konden me tot het eind van de wijk horen. Ik dacht: dat gebeurt mij niet hè, dat ik ook niet meer terugkom, want wie gaat mij dan zoeken? Juist … niemand.

Bij de dierenarts liet ik me niet zomaar pakken, ik sprong gelijk vanuit mijn mandje op de grond (je heet Vlo of niet) en ben toen in een hoekje gekropen. Uiteindelijk heeft het MM mij weer op de tafel gezet en me beloofd dat we snel weer naar huis zouden gaan. Vanaf de tafel zag ik ineens de wasbak en met een grote sprong ben ik erin gaan zitten, lekker bij de kraan. Helaas kwam er geen water uit en moest ik van het MM weer mijn mandje in. Ik was wel heel erg blij dat ik er thuis weer uit mocht.

Over thuis gesproken, het Maffe Mens heeft weer iets nieuws bedacht: we gaan verhuizen. Geen idee wat dat is, maar het hele huis staat vol dozen. Nou hou ik heeeel erg veel van dozen, maar dit zijn er toch wat veel. Ik vind lege dozen het leukst, maar elke keer als er een lege doos wordt neergezet en ik erin wil springen zit er ineens iets anders in die doos. Boeken bijvoorbeeld, daar heeft het MM er best wel veel van. Net zoals ik heel veel muizen heb, al passen die met zijn allen makkelijk in 1 doos.

Weet je wat ik nou niet snap hè? Het MM zegt dat we naar een 55+ woning gaan, 6 hoog met 4 kamers en een lift en uitzicht over een park met veel vogeltjes. Nou kan ik het mis hebben hoor, maar ik ben pas 3, wat moet ik nou in een 55+ woning. Owwww, misschien krijg ik wel mijn eigen 3+ kamer. Trouwens, een park met vogeltjes vind ik wel cool, daar kijk ik nu ook op uit. Helaas kan ik de vogeltjes nooit pakken want er zit glas tussen. Wie weet is dat straks anders en betekent die 55+ wel dat er meer dan 55 vogeltjes zijn. Ik weet ook niet zo goed wat een lift is, maar ik hoorde het MM zeggen dat ze het wel handig vond, want dan hoefde ze geen trappen meer te lopen…ik weet ook niet wat een trap is. Hm, ik weet eigenlijk best weinig…ik ga het allemaal maar eens goed bekijken en als we verhuisd zijn dan kom ik jullie nog wel vertellen wat ik te weten ben gekomen en of er meer dan 55 vogeltjes in het park zitten.

Ik bedenk me net dat we dan misschien ook wel dichter bij Diva Daan zijn, want 6 hoog is vast heel erg hoog.

Tot Vloos!


Volg de avonturen van Flea/Vlo op Facebook

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)