Op zaterdag 25 januari organiseert Godijn Publishing, in samenwerking met Schrijversacademie het Boek10 schrijfevent. In Theater Het Klooster in Woerden zullen 9 auteurs 10 boeken presenteren. Tevens zullen er workshops worden gegeven, worden er voordrachten gehouden en zal onder andere auteur Buddy Tegenbosch een lezing geven. Ook de uitslag van de schrijfwedstrijd Dansenden olifanten op het ijs zal die dag bekend worden gemaakt en wordt het startschot gegeven van de schrijfwedstrijd Zwarte sneeuw. Het programma start om 12:15 uur en zal doorlopen tot 18:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via Theater Het Klooster. De dagvoorzitter is Antoinette Kalkman van ThrillerAcademie.

Uiteraard is Thrillers & More deze dag ook aanwezig.

SchrijfEvent Boek10|2020

Programma:

12.15 | Ontvangst
12.30 | Poëzie Jeroen Kraakman
12.30 | Welkom en introductie dagvoorzitter Antoinette Kalkman
12.45 | Hilda Spruit | Een kijkje in de schrijfkeuken van ...
13.05 | Schrijversacademie - interview met Anne Ruhl (kinderboeken auteur)

13.30 | Pauze 1  (1)

14.00 | Poëzie Jeroen Kraakman
14.00 | Uitslag schrijfwedstrijd DANSENDE OLIFANTEN OP HET IJS
14.15 | Buddy Tegenbosch; lezing/workshop van deze YA auteur

15.00 | Pauze 2 (2)

15.30 | Poëzie Jeroen Kraakman
15.30 | Zwarte sneeuw | Startschot door Antoinette Kalkman & Elly Godijn
15.45 | Lezing/workshop Marelle Boersma | Een krachtig begin
16.15 | Boeklancering BOEK10

17.15 | Boekverkoop en signeren
18.00 | Afsluiting

 • In de schrijversfoyer kun je de schrijvers ontmoeten & groeten. Net als special guest Karin Hazendonk, auteur van onder andere Ongenadig! De poëtische noot wordt verzorgd door dichter Jeroen Kraakman | Pauze Poëzie.
 • In de pauze (1+2) kun je de besloten flitslezing "DE ANTAGONIST" volgen van Wibo Kosters.

De Boeken van Boek10|2020

 • Liesbeth Dekker | Schuldig | Literaire thriller
 • Ronald van Assen | De acht poorten & Een boodschap uit het verleden | Avonturenroman
 • Ellis van Zijll | Abdij van de nacht | Young Adult Fantasy
 • Alice Bakker | Jouw spel, mijn regels | Young Adult
 • Lieve van den Berg | Juf Zebrahoed | Kinderboek
 • Mysterie auteur
 • Anita Henriet | Dertig dagen om te falen | New Adult Fantasy
 • Mark de Groot | Het zoekavontuur van Geenhoorn | Kinderboek
 • Jesse van Willigenburg | Mianara - deel 1 Verraad | Young Adult Fantasy

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Mysterie auteur

Op 25 januari zal tijdens de boekpresentatie de mysterie auteur bekend worden gemaakt. Reserveer hier jouw ticket.

Denk jij te weten wie het is en ben jij bezoeker van Boek10 SchrijfEvent 2020? Dan kun jij 1x per week je stem doorgeven. Raad de mysterie-auteur en maak kans om 25 januari het eerste exemplaar te ontvangen van de auteur. Hij/zij signeert het boek ter plekke, speciaal voor jou, op het toneel van het theater.

Hoe maak je kans? Vul het formulier op de site van Godijn Publishing in en vertel wie jij denkt wie de mysterie-auteur is.

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Schuldig - Liesbeth Dekker

Genre: Thriller
Aantal pagina's: 372

Het verhaal
Rebecca heeft een geweldig leven. Het is precies zoals ze het altijd wilde. Toch slaat de twijfel toe. Houdt ze wel genoeg van haar man? Wordt ze niet te veel geleefd door haar familie? Komt haar carrière voldoende aan bod? Vol schuldgevoel over haar twijfels vertrekt ze naar Griekenland, waar ze besluit het roer radicaal om te gooien.
Dan komt het bericht dat haar moeder spoorloos is verdwenen en keert ze op stel en sprong terug naar Nederland. Ze lijkt gedwongen om de draad van haar oude leventje weer op te pakken. Het is volkomen onduidelijk of haar moeder vrijwillig is verdwenen of dat er sprake is van een misdrijf. De politie start een onderzoek.

Schuldig is een aangrijpende thriller over liefde en schuld.

Over de auteur
Liesbeth Dekker
(1964) wil als kind al ‘in de reclame’ en bouwt een carrière op als marketeer bij diverse reclamebureaus en als hogeschooldocent. Het is geen toeval dat ze regelmatig wordt ingezet als tekstschrijver. Als intermezzo stort zij zich op een andere passie en zet een stoeterij voor dressuurpaarden op. Met haar derde passie, schrijven, begint zij als negenjarige op een feloranje typemachine van V&D.

Na een aantal probeersels in diverse genres verschijnt in 2013 haar boek Het paard met huid en haar, over kleurengenetica. Via dit boek komt ze bij de regionale radio terecht, waarvoor ze regelmatig verhalen schrijft, die zij zelf voorleest. In juni 2019 wordt het boek Onzichtbare Mensen gepresenteerd, waarin vier verhalen van haar hand zijn opgenomen. Ze gaan over armoede nu en twee eeuwen geleden.

Op 25 januari 2020 verschijnt haarthriller Schuldig, als een van de boeken van BOEK10.

Liesbeth is geboren en getogen in de regio Rotterdam, maar woont al weer zo’n 25 jaar in het oosten van het land. Op dit moment woont ze in het buitengebied van een klein dorp aan de Duitse grens, met haar hond, paarden en kippen. 

Klik hier om te bestellen bij Godijn Publishing

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

De acht poorten - Ronald van Assen

Genre: Avonturenroman
Aantal pagina's: 152

Het verhaal
Op ontdekkingstocht door Delft. Wanneer de zestienjarige Ron op een dag - geheel tegen zijn zin - zijn moeder helpt, valt hij in een vijver. Wanneer hij bijkomt, blijkt hij op precies dezelfde plek te zijn, alleen dan in de zeventiende eeuw. Hij ontmoet daar Geertje. Zij helpt hem te overleven in deze voor hem vreemde omgeving. Om terug te keren naar zijn eigen tijd moet Ron acht voorwerpen verzamelen uit de stadspoorten van Delft. Tijdens zijn zoektocht beleeft hij spannende avonturen en ontmoet hij verschillende bekende Delftenaren. Zal het hem lukken? Wil hij uiteindelijk nog wel terug? De acht poorten is het eerste deel van de trilogie over Ron en Geertje. Naast een spannende verhaallijn schetst het ook een beeld van het zeventiende eeuwse Delft. Achter in het boek zijn wandelroutes opgenomen die de lezer langs plekken uit het verhaal voert.

Over de auteur
Ronald van Assen
(Delft, 1971) begint op zijn veertigste, na een moeilijke periode in zijn leven, met schrijven. In eerste instantie schrijft hij op therapeutische basis, maar het schrijven geeft hem zoveel voldoening dat hij ermee doorgaat. Hij heeft inmiddels meerdere boeken op zijn repertoire staan en hij beheerst verschillende genres. Zijn boeken bevatten vaak een diepere boodschap. Veel van wat hij schrijft, is afkomstig uit eigen ervaring.

Klik hier om te bestellen bij Godijn Publishing

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Een boodschap uit het verleden - Ronald van Assen

Genre: Avonturenroman
Aantal pagina's: 150

Het verhaal
"Een boodschap uit het verleden is de opvolger van de avonturen­roman De 8 Poorten.
Geertje heet inmiddels Geertruida en is de rijkste vrouw in Delft. Ondanks haar rijkdom is ze niet gelukkig. Ze mist haar grote liefde Ron en wil niets liever dan bij hem zijn. Daarvoor moet ze wel een manier vinden om naar de eenentwintigste eeuw te gaan.
Met behulp van haar goede vriend broeder Edward lukt het haar. De prijs is echter hoog, ze moet alles achterlaten. Meteen dienen zich allerlei problemen aan. Hoe overleef je als inwoner uit de zeventiende eeuw in onze moderne tijd?"

Over de auteur
Ronald van Assen
(Delft, 1971) begint op zijn veertigste, na een moeilijke periode in zijn leven, met schrijven. In eerste instantie schrijft hij op therapeutische basis, maar het schrijven geeft hem zoveel voldoening dat hij ermee doorgaat. Hij heeft inmiddels meerdere boeken op zijn repertoire staan en hij beheerst verschillende genres. Zijn boeken bevatten vaak een diepere boodschap. Veel van wat hij schrijft, is afkomstig uit eigen ervaring.

Klik hier om te bestellen bij Godijn Publishing 

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Abdij van de nacht - Ellis van Zijll

Genre: Young Adult Fantasy
Aantal pagina's: 340

Het verhaal
Wat doe jij als het leven van je familie gevaar loopt? Een rovende sekte teistert de dorpen. Om zijn familie van de dood te behoeden, sluit Dago zich bij de sekte aan. Hij wordt geacht zijn leven te wijden aan hun dubieuze geloof: het Lupus Religio. Jarenlang groeit hij op bij de Lupus monniken. Hun leven staat in het teken van het dienen van de Wolvengod. Dago slaat zich tien jaar lang door de ontberingen van het klooster en hij is regelmatig het mikpunt van pesterijen. Zijn geloof in de Wolvengod is onzeker en dagelijks verlangt hij terug naar zijn familie. Dan breekt de dag aan dat hij mee moet op jacht. Tijdens deze nacht neemt Dago’s leven een andere wending en staat zijn wereld op zijn kop. Een duistere reis vangt aan, maar weet hij zich hier ook doorheen te slaan? Abdij van de nacht is een Young Adult Fantasy verhaal dat zich afspeelt in een middeleeuwse wereld waar religie en armoede overheersen. In het verhaal spelen thema’s als vriendschap, onzekerheid, zelfvertrouwen en acceptatie een grote rol.

Over de auteur
Ellis van Zijll (1997) is geboren en getogen in het polderachtige Nieuwkoop. Vanaf dat ze op school bij de boekenplanken kan, leest Ellis. Sinds 2009 is schrijven haar passie. In 2010 rondt zij haar eerste griezelverhaal af. Geïnspireerd door de boeken van Paul van Loon, verschijnt er al snel een tweede griezelverhaal in 2012. Na het schrijven van griezelboeken voor kinderen en jongeren vervolgt zij haar pad naar duistere fantasy, met als resultaat: Abdij van de nacht.

Naast boeken schrijven en lezen houdt zij zich bezig met het recenseren van boeken en dit doet zij voor “A Book Bat”. In haar vrije tijd waant zij zich graag in de magische wereld van fantasyfestivals en -conventies. Zij verzamelt boeken en andere snuisterijen rondom het thema vampiers. Tevens heeft zij een opleiding afgerond in de ICT sector, waarin zij ook werkzaam is. 

Klik hier om te bestellen bij Godijn Publishing

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Jouw spel, mijn regels - Alice Bakker

Genre: Young Adult
Aantal pagina's: 216

Het verhaal
De stomste stage ooit! Milou begeleidt een kinderkamp op Vlieland. Dat doet ze samen met Joyce, die gemeen spel speelt. Dat de elfjarige Vince verdwijnt, is het toppunt. Is het de schuld van Milou? En waar is Vince?

Over de auteur
Alice Bakker (1970) is auteur en freelance tekstschrijver/redacteur. Daarnaast geeft ze schrijfcursussen. In 2010 besluit ze een langgekoesterde wens, een boek schrijven, uit te voeren. In de aanloop naar haar eerste eigen publicatie publiceert ze diverse verhalen in verhalenbundels – waaronder een aantal in bundels van Godijn Publishing – en werkt ze o.a. mee aan bijzondere boeken waarin verhalen van kankerpatiënten opgetekend zijn.
Inmiddels is de wens uitgekomen en is er een kleine stapel van haar eigen boeken verkrijgbaar. Alice woont met haar gezin in het Zuid-Hollandse dorp Oude Wetering en werkt vanuit haar geboorteplaats Roelofarendsveen. www.aliceinwoordenland.nl.

Klik hier om te bestellen bij Godijn Publishing

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Juf Zebrahoed - Lieve van den Berg

Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 216

Het verhaal
Als het regent en de zon schijnt, komt de regenboog tevoorschijn. Wat niemand weet, is dat de familie Regenboog daar woont. Eén huisje is van Juf Zebrahoed, zij geeft les aan de regenboogkinderen. Als een van de kinderen, de stoere Mars, van de regenboog valt en op aarde belandt, begint een speurtocht vol magie en avontuur.

Ooit was Juf Zebrahoed een zebra op de savanne in Afrika. Op en dag verandert ze in een mens en kan ze toveren. Hoe dat kan? En hoe loopt het af het met Mars Regenboog? Dat lees je allemaal in dit spannende verhaal.

Over de auteur
Lieve van den Berg
ontdekt op de middelbare school hoe boeiend het vak Nederlands is. Het schrijven van opstellen is een uitdaging. Werkstukken maken doet ze met succes en worden beloond met hoge cijfers.

Na de middelbare school volgt ze de opleiding verpleegkundige A met kraamaantekening en verdwijnt het schrijven naar de achtergrond. Haar werk als verpleegkundige staat op de eerste plaats. Er komt een moment dat haar diensten niet meer te verenigen zijn met haar gezin. Ze besluit om te scholen tot activiteitenbegeleidster en gaat werken op de activiteitenafdeling van een algemeen ziekenhuis. Daar komt het schrijven weer naar boven. Ze ontwikkelt een boek voor geheugentraining wat tot op heden in veel verpleeghuizen en zorginstellingen wordt gebruikt. Wellicht zit daar een vervolg in. Ondertussen schrijft ze dagboeken vol over van alles wat ze ervaart. Ze is actief op Facebook en houdt een blog bij over alledaagse dingen. Daarnaast heeft ze een eigen schrijfgroep, waarin de deelnemers intuïtief schrijven met behulp van opdrachten.

Klik hier om te bestellen bij Godijn Publishing

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Dertig dagen om te falen - Anita Henriët

Genre: New Adult Fantasy
Aantal pagina's: 250

Het verhaal

Wanneer engel Muriël een gevallen engel uit de Hel bevrijdt, wordt ze door God tijdelijk naar de Aarde verbannen. Ze krijgt dertig dagen de tijd om hem op te sporen, anders is er geen plek meer voor haar in de Hemel. Haar aardse buurman Chad maakt het Muriël niet gemakkelijk om zich te focussen op deze missie. Zijn knappe looks en sexy lichaam roepen gevoelens in Muriël op. Emoties die haar vreemd zijn en in de war brengen. Na dagen van speuren is Muriël niets opgeschoten en ziet ze geen andere keuze dan de hulp van Chad te accepteren. Doet Muriël er goed aan haar lot in zijn handen te leggen?

Dertig dagen om te falen is een New Adult Urban Fantasy-verhaal, geschreven vanuit twee perspectieven, waarin hoop, geloof en liefde centraal staan. Het boek is op wattpad maar liefst 100.000 keer gelezen, waarmee ze zowel nationaal als internationaal veel lezers heeft geïnspireerd.

Over de auteur
Anita Henriët
(1976) heeft van kinds af aan al een grote fantasie. Ze vertelt zichzelf vaak verhalen als tijdverdrijf. Pas in de dertig ontdekt ze het plezier van het schrijven. Langzaamaan ontpopt het plot van de serie ´Wereld van de Occulte´ zich in haar hoofd en besluit ze het eerste deel van de serie op papier te zetten. Met zwetende oksels zet ze de hoofdstukken online. Tot haar verbazing wordt Instinct een groot succes. In 2016 weet Anita met één van haar New Adult boeken een prijs in de wacht te slepen.

Anita´s bron van inspiratie zijn de uitdagingen die het leven biedt. Thema’s zoals liefde, relaties & anders zijn, vermengd met een vleugje fantasie, spelen een grote rol in haar verhalen. Als Anita niet schrijft, besteedt ze haar tijd aan het coachen van mensen, haar gezin, het uitwerken & opschrijven van verhaallijnen of vage series op Netflix kijken.

Klik hier om te bestellen bij Godijn Publishing

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Het zoekavontuur van Geenhoorn - Mark de Groot

Genre: Kinderboek
Aantal pagina's: 200

Het verhaal
Geenhoorn weet niet waar hij thuishoort. Hij is anders dan de eenhoorns in zijn dorp. Is hij de enige eenhoorn zonder hoorn? Hij trekt het uitgestrekte woud in en gaat op zoek. Onderweg ontmoet hij Neekhoorn en Spronkhaan, zij reizen met hem mee. Er zijn veel gevaren onderweg, meer dan Geenhoorn van tevoren heeft bedacht en de zwarte kat heeft voorspeld. Hij weet niet dat Kwaadwilg in het woud woont. En ook niet dat in het Labyrinth een wezen schuilgaat dat donkerder is dan een donderwolk… Maar met een beetje eenhoornlef kom je een heel eind en kan je zelfs een held zijn. Vraag dat maar aan Keeva.

Durf jij mee te gaan op het zoekavontuur van Geenhoorn?

“Onvergetelijke personages op een spannende reis naar zichzelf. Tijdloos en uniek”
Joost van Driel, auteur “In het museum”

Over de auteur
Mark de Groot
(1974) is naast een bevlogen docent Engels ook schrijver voor volwassenen en kinderen. Hij gelooft in het aloude adagium: een schrijver word je niet, een schrijver ben je, altijd. Zijn debuutroman verschijnt bij Godijn Publishing in januari 2020, getiteld ‘Het zoekavontuur van Geenhoorn’. Een spannend, fantasieprikkelend en grappig kinderboek. Eerder publiceerde hij het korte verhaal ‘Tijd en Wereld’ in de verhalenbundel Rafels, tevens bij Godijn Publishing. In 2020 zullen er meerdere verhalen verschijnen.
Mark de Groot woont in Middelburg samen met zijn vrouw en dochter..

Klik hier om te bestellen bij Godijn Publishing

--------- BOEK10 GODIJN PUBLISHING ---------

Mianara - deel 1 Verraad - Jesse van Willigenburg

Genre: Young Adult Fantasy
Aantal pagina's: 246

Het verhaal
In een wereld waar magie sinds kort als wetenschap beschouwd wordt, en kristallen de brandstof vormen voor een industriële revolutie, leidt het jonge Mianara vossenmeisje Malika een relatief zorgeloos leven. Van de spanning tussen haar soort en de Anuki krijgt ze weinig mee.
Wanneer soldaten op een avond haar huis binnenvallen en haar familie meenemen, staat Malika’s wereld op zijn kop. Ze komt in contact met het ondergrondse verzet en ontmoet daar Najeer, een jongen van haar leeftijd. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden op de vragen die hen achtervolgen.

Mianara is een spannend fantasyverhaal over familie, vriendschap, ongelijkheid en verraad.

Over de auteur
Jesse van Willigenburg (1993) is van jongs af aan helemaal gek van gamen en later ook van het schrijven van fantasieverhalen. Tegenwoordig is hij vaak te vinden achter zijn computer, terwijl hij een van die twee dingen doet.

Hij is altijd op zoek naar zijn plekje in de wereld, maar komt uiteindelijk tot de conclusie dat je die ook zelf kunt inrichten. Door zijn milde vorm van autisme (Syndroom van Asperger) kan hij soms stil en afgezonderd overkomen. Wanneer hij zich prettig genoeg voelt om uit zijn schulp te kruipen, valt dat uiteindelijk wel mee.

De wereld van Mianara is zijn poging om de negatieve dingen in het leven, maar ook de positieve, een waardige plaats te geven. Waar onze wereld gebonden is aan de regels en wetten der natuur, biedt het fantastische genre de uitkomst om daar op een hele andere manier mee om te gaan. De korte filmpjes in het hoofd van Jesse komen op papier tot leven in de woorden die hij schrijft. De kleinste acties, of gebrek daaraan, vallen hem op en dragen bij aan het verhaal.

Klik hier om te bestellen bij Godijn Publishing

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

 • (not be published)