Titel: Witheet Witheet
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Dark Elements #1
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Marjet Schumacher
Publicatiedatum: April 2020 (Nieuwe Nederlandse uitgave)
Aantal bladzijdes: 335 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms, haar man en hond Apollo. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: www.jenniferlarmentrout.com.

Achterflap/Samenvatting
De zeventienjarige Layla wil maar één ding: normaal zijn. Maar ze is allesbehalve normaal. Layla is half demon en half wachter, én ze heeft een bijzondere gave. Ze kan namelijk met een kus iemand vermoorden. Dit maakt haar anders dan de Wachters bij wie ze is opgegroeid, die de opdracht hebben om de wereld demoonvrij te houden. Voor hen moet Layla haar demonische kant verbergen. Vooral voor Zayne, op wie Lyla al een eeuwigheid een crush heeft. Dan ontmoet ze Roth, een knappe en mysterieuze demon. Ze voelt een connectie met hem en daarnaast is het hele niet-zoenengedoe geen probleem met hem, want Roth heeft geen ziel. Lyla weet dat ze uit zijn buurt moet blijven, maar als ze ontdekt dat zij het middelpunt vormt van een duivels plan, moet ze Roth wel vertrouwen. Een deal met de duivel, is dat nou zo slim?

Zie voor meer informatie over haar boeken: www.zomerenkeuning.nl

Mijn mening.
We ontmoeten Layla, de hoofdpersoon van deze trilogie, waarvan Witheet het eerste deel is. Layla is half wachter, half demon..dus half goed, half slecht zou je kunnen zeggen, maar zijn we dat allemaal niet een beetje? Layla worstelt met dit gegeven, want ze wordt opgevoed als wachter, maar haar demonenkant is nooit ver weg. Met haar demonenkant kan ze zielen om mensen heen zien hangen en die zielen kan ze met één kus wegnemen en dat wil ze niet..toch? En dan is er nog Zayne, de knappe wachter met wie Layla is opgegroeid, hij is als een broer voor haar. Alleen Layla wil meer zijn dan een zus en dat is juist het gene wat niet kan. Totdat ze Roth ontmoet, de knappe demon, met wie het zoenen issue geen probleem is. Want een persoon zonder ziel kan je zonder problemen zoenen. Maar wie is Roth? Waarom duikt hij nu op in haar leven? Er zijn zoveel vragen voor Layla. Wie is bijvoorbeeld haar moeder? Weet Roth het antwoord of speelt hij een spelletje met haar?

Ik wist drie dingen zeker: ik zou die kus nooit meer vergeten, ik moest alles weten over die demon, en ik begon zijn betweterige houding meer dan zat te worden.

Witheet is het eerste deel van de trilogie Dark Elements. Armentrout weet wat ze doet, haar schrijfstijl is goed en humor ontbreekt niet. Zelfs op spannende momenten, weet ze dat er nog in te gooien zonder dat het storend is. Het verhaal wordt vanuit Layla verteld, een 17-jarig meisje die net als gewone mensen onzekerheden heeft, verliefd wordt en twijfelt aan van alles. Ondanks dat ik al wat ouder ben (zeg maar gerust véél ouder!) kan ik mij zeker nog inleven in haar leeftijd, de schrijfster doet dat ook en verwoordt het prima. Zoals ik al vaker heb geschreven, ben ik fan van Jennifer L. Armentrout en ook met deze serie stelt zij mij niet teleur. Ik ga gauw verder met deel 2, Steenkoud, want ik wil weten hoe het verder gaat met de driehouksverhouding tussen Layla, Zayne en Roth. Wat een combinatie: een wachter, een demon en een half wachter/half demon.

Ik ben mezelf kwijtgeraakt op het moment dat ik jou vond.

Spanning: 4,5
Plot: 4,5
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4,5
Psychologie: 4,5

Witheet krijgt van mij 4,5 ster.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)