Titel: Tarifa Tarifa
Auteur: Kiki van Dijk
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Publicatiedatum: April 2020
Aantal bladzijdes: 278 (paperback)
Recensie: Brenda

Cover
Een zomerse cover. Een vrouw die een drankje in haar handen heeft en ze kijkt naar een man die aan het surfen is. Het is geen spannende cover, maar het trekt me wel aan. Titel komt duidelijk naar voren.

Auteur
Kiki van Dijk (1968) is een pseudoniem. Ze schrijft thrillers die zich op bekende zomer- en wintervakantiebestemmingen afspelen, waaronder Ibiza, Nike, Bali, Lech en Winterberg.

Achterflap/samenvatting
Liv en Alex, een succesvol stel dat festivals organiseert, besluiten te gaan relaxen in hun geliefde surfstad Tarifa. Terwijl Alex en puberzoon Pepijn de golven trotseren, kan Liv genieten van de zon, haar boek en een gin-tonic.

Als Liv na hun eerste avondje ’s nachts wakker wordt, blijkt Pepijn niet in zijn bed te liggen. De volgende dag is hij nergens te bekennen.

Het stel begint aan een zenuwslopende zoektocht naar hun zoon. Maar dan gebeurt er iets waardoor Livs leven voorgoed verandert. Ze ontdekt dat achter het bruisende stadje dat ze zo goed dacht te kennen een gewelddadige en donkere wereld schuilgaat. En dat niemand zomaar te vertrouwen is.

Tarifa is een wervelende achtbaan van spanning en emotie – hou jij je hoofd boven water?

Mijn mening 

Asi es la vida

Zodra je begint te lezen, slaat de herkenning toe. De reacties van een puber en het inpakken van koffers voordat je op vakantie gaat en alles wat daarbij komt kijken. Het is net zoals thuis.

Eenmaal op Tarifa zit je snel in het verhaal door de fijne schrijfstijl en de beeldende teksten. Je waant jezelf ook gewoon op het eiland.

Wat mij wel enorm verbaasd heeft, is het feit dat Liv voor mijn gevoel toch aardig rustig bleef. Haar zoon die vermist is, de politie die voor haar gevoel geen stap verder komt. Daarnaast gebeurt er enorm veel rondom haar op het eiland en ook thuis in Nederland gebeurt er van alles. Er komen personages voor waar je al lezend je twijfels bij krijgt. Wie kan je nog vertrouwen op het eiland? Af en toe komt het wat ongeloofwaardig over.

Liv maakt op deze manier wel heel veel mee.

Door de fijne schrijfstijl vlieg je door het verhaal heen en is het boek zo uit. Kiki van Dijk heeft met Tarifa weer een leuk verhaal weten neer te zetten. Kortom: een heerlijke vakantie-thriller.

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

Tarifa krijgt van mij 4 sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)