Elly Godijn van Godijn Publishing kwam in 2019 met het idee voor een thriller novelle schrijfwedstrijd. Vanaf 31 oktober kun je de 4 winnende verhalen lezen in het 4-in-1 boek Zwarte sneeuw en 5 runner-up verhalen als e-books. Voor Thrillers & More schreef Elly Godijn een column over haar schrijfervaringen.

ZWARTE SNEEUW – een thriller in het kwadraat!

Elly Godijn

2019
We gaan een thrillerwedstrijd lanceren, met als prijs een auteurscontract. Maar hoe pak ik dat aan? Ik gooi mijn idee in het universum en al snel zijn we een team: ThrillerAcademie, Thrillers and More, Schrijfjuffers en Godijn Publishing. Samen gaan wij op zoek naar de beste vier thriller novelles. Het zindert, gezonde spanning, vol verwachting voor wat 2020 brengt. Een jaar met een belofte, denk ik …

28 januari 2020
Tijdens SchrijfEvent Boek10 geven Marelle Boersma en Antoinette Kalkman van ThrillerAcademie het startschot voor de wedstrijd ZWARTE SNEEUW op een inspirerende manier, zoals alleen zij dat kunnen.

De zomer van 2020
De verhalen stromen in de mailbox. Juryleden Alexander Roessen, Ronald van Assen en Elly Godijn bijten zich vast in de verhalen en kiezen de beste tien verhalen voor de longlist. Vier daarvan krijgen een auteurscontract, maar al snel besluit de jury dat ze de overige zes verhalen niet willen laten gaan. Zij krijgen een auteurscontract voor een E-book en luisterboek.

Maar ondertussen verandert 2020 in een thriller op zich. Eerst heel voorzichtig in een virus dat waarschijnlijk in de zomer alweer is verdwenen. Maar niets is minder waar. De zomer is pas het begin. 

Herfst 2020
En nu is het herfst. De lancering van ZWARTE SNEEUW! Waar we met zijn allen reikhalzend naar uit hebben gekeken. Met veel signeersessies … NOT! Een grootse lancering … NOT! We lanceren in een besloten groep, op 1,5 meter afstand. De Vlamingen op afstand, met een landengrens tussen ons in die op dit moment niet te overbruggen is. 

In een boekhandel … NOT! Vijf dagen voor de lancering heeft de betreffende boekhandel helaas geen andere keuze dan het boekenfeestje te annuleren, vanwege corona.   

En nu? Geen signeersessies, bezoekjes aan boekhandels en zelfs geen boeklancering? Dit is met recht een thriller. Maar aan de andere kant … relativeren … er zijn ergere dingen. Dat weet ik, maar dit is het verhaal van ZWARTE SNEEUW.

Elly Godijn
Ronald van Assen & Elly Godijn
Foto: jeroenmiesfotografie

Maandagochtend 9 uur, nog 5 dagen voor de lancering, nog niet helemaal wakker. Wat moet ik doen? Ik bel Ronald van Assen, jurylid en schrijver bij Godijn Publishing. Maar ook een vriend, die altijd een helpende hand biedt. Terwijl ik het probleem aan hem voorleg, heb ik ineens zelf het antwoord – soms is een luisterend oor al voldoende om zelf een oplossing te vinden – en onderbreek ik het gesprek. Ik weet niet eens of ik hem nog gedag heb gezegd.

Ik bel Alice Bakker, zij is gastvrouw in een prachtige ruimte. ‘Kunnen we bij jou terecht?’ Ze hoeft niet na te denken en in enkele seconden is het probleem opgelost.

JA! We kunnen bij haar terecht. En ja, we lanceren in een besloten groep, maar we gaan ook online, zodat iedereen er toch bij aanwezig kan zijn. Het is anders, het is improviseren, iedere dag weer. Het is lastig, onzeker, soms moeilijk. Maar het is ook een uitdaging, samen met al die mensen die ervoor zorgen dat we samen het feestje kunnen vieren. Anders.

Zwarte sneeuw

Het is herfst, de herfst van 2020. Ik heb dit jaar veel migraine gehad, gehuild, getobd met mijn gezondheid en vaak een kort lontje gehad. De belofte van 2020 is anders gelopen dan ik had verwacht. Anders. Maar vooral ben ik een dankbaar mens voor alles wat mij gegeven is. Ontzettend dankbaar!

Miriam Lucia, Luc Vos, Annemarie Ros en Jacob Dens gefeliciteerd met jullie prachtige boek.

Met dank aan ThrillerAcademie, Thrillers and More en Schrijfjuffers. Jullie zijn top!

De herfst van 2020 is de herfst van ZWARTE SNEEUW!


De online boekpresentatie van Zwarte sneeuw vindt plaats op 31 oktober. Zwarte sneeuw is binnenkort verkrijgbaar bij Godijn Publishing en de (online) boekhandels als paperback, e-book en luisterboek. Volg de ontwikkelingen van Jacob Dens en de andere schrijvers ook via Facebook: https://www.facebook.com/sneeuwzwart/

Lees hier ook de column van Luc Vos
Lees hier ook de column van Jacob Dens
Lees hier ook de column van Annemarie Ros
Lees hier ook de column van Miriam Lucia

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)