De hertog op zijn knieën

Titel: De hertog op zijn knieën
Auteur: Evie Dunmore
Serie: De vrouwen van Oxford
Genre: Roman
Uitgever: Xander Uitgevers
Vertaald door: Erica Feberwee
Publicatiedatum: November 2021
Aantal bladzijdes: 398
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Evie Dunmore woont in Berlijn, maar studeerde in Oxford. Ze behaalde een master Diplomacy en als ze niet schrijft, werkt ze als consultant. Voor haar boeken wordt ze geïnspireerd door haar passie voor Engeland, romantiek, vrouwelijke pioniers en de victoriaanse tijd. Dunmore is een USA Today-bestsellerauteur, en De hertog op zijn knieën is haar eerste boek dat in het Nederlands verschijnt.

Achterflap:
Een eigenzinnige studente neemt het op tegen een machtige hertog in een strijd waar de vonken vanaf vliegen…

Engeland, 1879. De briljante maar straatarme Annabelle, dochter van een plattelandsdominee, moet als een van de eerste vrouwelijke studenten haar plek zien te vinden binnen de universiteit van Oxford. In ruil voor haar beurs is ze verplicht de onlangs opgerichte beweging voor vrouwenkiesrecht te steunen.

Haar opdracht: mannen met invloed rekruteren om hun zaak te verdedigen. Haar doelwit: Sebastian Devereux, de koude en berekenende hertog van Montgomery. Haar uitdaging: niet toegeven aan de onmiskenbare aantrekkingskracht van deze man, die voor alles staat waar zij tegen is…

Mijn mening:
Evie Dunmore heeft met De hertog op zijn knieën een heerlijke historische roman geschreven. Annabelle gaat in haar uppie de wijde wereld in: ze gaat studeren aan de universiteit van Oxford en omdat ze van huis uit geen zak geld meekrijgt moet ze zich inzetten voor het vrouwenkiesrecht. Annabelle is een vrouw met doorzettingsvermogen die bereid is de strijd aan te gaan om haar doel te bereiken. Ze had echter niet ingecalculeerd dat de machtige rijke Sebastian Devereux haar het hoofd op hol zou brengen. Sebastian heeft geld en macht maar daar wordt een mens niet gelukkig van, dat wordt in dit verhaal meer dan duidelijk.

Evie Dunmore heeft met dit verhaal niet alleen veel aandacht besteed aan de uitwerking van een verboden liefde, er zit tevens een onderliggende boodschap in waarbij het machtsverschil tussen mannen en vrouwen op een pijnlijke manier wordt blootgelegd.

Evie Dunmore wordt vergeleken met Julia Quinn, deze link begrijp ik als het gaat om de historische romantiek waar beiden over schrijven, maar het verschil is dat dit verhaal draait om de maatschappelijke diepgang die Dunmore erin heeft gelegd.

Het boek leest heerlijk weg en laat je even lekker weg zwijmelen uit de hectiek en onzekerheden uit het echte leven.  Het vrouwenkiesrecht is een serieus onderwerp wat hier pijnlijk uit de doeken wordt gedaan. Vrouwen hebben enorm moeten strijden om gelijke rechten te krijgen als mannen en hier heeft Annabelle een grote rol in gespeeld, het ultieme voorbeeld van een vrouw met ballen.

Dat echte liefde alles overwint wisten we al, maar wat geeft dat toch een heerlijk gevoel als je getuige mag zijn als twee mensen dit beleven en ervaren, ik krijg daar echt een heel warm gevoel van. Zeker een aanrader als je fan bent van de boeken van Julia Quinn en Corina Bomann

De hertog op zijn knieën krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Waardering: 4 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)