De wonderen van de Kasa

Titel: De wonderen van de Kasa
Auteur: Macy Annabelle Pole
Genre: Roman
Uitgeverij: Paris Books
Publicatiedatum: september 2022
Aantal bladzijdes: 355
Recensie: Lilian

Auteur
Macy Annabelle Pole (Amsterdam 1995) heeft economie gestudeerd en gedoceerd in het internationaal onderwijs. In 2020 gooide ze haar leven om en volgde ze haar hart: ze nam ontslag en wijdde zich aan het schrijven. De wonderen van de Kasa is haar debuutroman.

Achterflap/samenvatting
Bessia is enthousiast wanneer ze onverwachts en alleen een verre reis moet maken. Ze is op zoek naar avontuur, zichzelf en de liefde. Haar reis neemt een verrassende wending wanneer blijkt dat ze de Kasa is: een Uitverkorene die de taak heeft om de mensheid te begeleiden naar een nieuw tijdperk, De Nieuwe Aarde. 
Maar hoe moet ze dat doen? Bessia is immers niet alleen een Uitverkorene, ze is ook mens. Ze vecht met zichzelf en met teleurstellingen. Ze ontmoet geluk, verliest het en hoopt het weer terug te vinden. En zoals alle mensen vindt ze het soms lastig om haar vertrouwen vast te houden. 
Zal het Bessia lukken om de mensheid te redden? Of zal ze eerst moeten beginnen bij zichzelf? 

De Wonderen van de Kasa is een spirituele roman waarin mystieke wijsheden zijn verweven in een bijzonder verhaal. Het verhaal ontroert en vermaakt, maar biedt bovenal visie, inspiratie en levenskracht.

Mijn mening
De cover trok mijn aandacht, erg mooi en de flaptekst maakte mij nieuwsgierig. Het is een boek wat ik normaal gesproken niet uit zou zoeken, maar er was iets wat mij triggerde. Na het gelezen te hebben ben ik blij dat ik dit boek een kans heb gegeven.

Misschien moest ze accepteren wie ze was en dat haar jeugd, zoals bij bijna iedereen, niet perfect was geweest. Misschien moest ze accepteren dat ook zij prooi was geworden van de verwachtingen van de samenleving.

De reis die Bessia maakt, is met name een zoektocht naar zichzelf, een spirituele reis waarin ze op zoek gaat naar liefde en geluk.
Gedurende haar reis leert ze zichzelf steeds beter kennen en alle personen die op haar pad komen geven haar nieuwe inzichten en zorgen er voor, soms onbewust, dat Bessia een persoonlijke groei doormaakt tijdens haar reis.

Durf eerlijk te kijken naar jezelf, zonder slachtofferschap. Durf te kijken naar de patronen in je leven en neem verantwoordelijkheid voor die patronen. Doorzie het patroon, doorzie je gedachten, verander je gedrag en schep je droomwereld.

De schrijfstijl van Macy Annabelle Pole is rustig en beeldend, wat mij aangenaam verraste. Het verhaal gaat niet alleen over Bessia en de mensen die op haar pad komen, maar er zit een diepere laag onder. Een laag die je aan het denken zet en laat stilstaan bij je eigen leven en laat inzien dat ook de kleine dingen ertoe doen.

Allemaal waren ze diep geraakt door de woorden van de man. En grappig genoeg leek iedereen andere inzichten en conclusies te hebben gehaald uit dezelfde woorden van dezelfde man. Blijkbaar had echt iedere ziel zijn eigen waarheid, dacht Bessia.

Het is geen allemansvriendje dit boek, je moet wel van een spirituele reis houden, dus niet voor iedereen even boeiend. Zelf heb ik genoten van het verhaal en ben blij met de inzichten die het mij heeft verschaft. Het verhaal komt wel wat traag op gang, maar is zeker de moeite waard om gelezen te worden.

De wonderen van de Kasa van Macy Annabelle Pole krijgt van mij 3,5 ster.

Lilian

Waardering: 3.5 uit 5.

Leave a Reply

  • (not be published)