Titel: Nachtschaduw
Auteur: Wendy Walker
Genre: Thriller
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning
Vertaling: Anna Livestro
Publicatiedatum: November 2019
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Bianca

Nachtschaduw

Over de auteur
Wendy Walker is familierecht advocaat. Haar werk wordt inmiddels in vele landen vertaald en krijgt lovende kritieken van pers, publiek en collega-auteurs.

Achterflap
Rosie en Laura, twee zussen die van elkaar verschillen als dag en nacht. De een heeft het perfecte gezinsleven, de ander probeert uit alle macht los te komen van een getroebleerd verleden en bezoekt regelmatig haar psychiater. Wanneer Laura niet terugkeert van een blind date, is Rosie gealarmeerd. Wanneer zij op zoek gaat naar haar zus, stuit zij op een reeks geheimen uit Laura’s verleden die nu aan de oppervlakte komen en die het ergste doen vrezen.

Mijn mening
Laura, alleenstaand, heeft een aantal mislukte relaties achter de rug en trekt tijdelijk bij haar ’volmaakte’ zus Rosie in. Rosie is gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Joe en zij hebben samen een zoontje, Mason.
Rosie heeft vanwege heftige gebeurtenissen in het verleden altijd het gevoel gehad haar zus Laura met huid en haar te moeten beschermen. Laura is getraumatiseerd en probeert haar leven op de rit te krijgen.Hierin lijkt ze geforceerd te zoeken naar een stabiele relatie, en alles wat geforceerd wordt, is gedoemd te mislukken, zo blijkt ook tijdens het lezen van Nachtschaduw.

Al lezend word je meegetrokken in een psychologisch verhaal wat wisselend verteld wordt vanuit Laura en Rosie. Om de paar hoofdstukken worden er flarden uit psychologische gesprekken tussen Laura en haar behandelaar belicht, dit geeft goed weer waar de schoen wringt. Tijdens een date verdwijnt Laura en Rosie is gezien het verleden in alle staten.Het betreft hier een kwestie van vertrouwen en angst die ervoor zorgt dat alles en iedereen in rep en roer raakt.Men is bang voor een herhaling van hetgeen er in het verleden heeft plaats gevonden en wat zijn sporen bij een ieder op een andere manier heeft nagelaten. De verdwijning wordt een eyeopener naar het verleden en zorgt ervoor dat iedereen die toentertijd bij de gebeurtenissen was betrokken te weten komt wat er nou daadwerkelijk is gebeurd. Zowel familie als langdurige vriendschappen komen zwaar onder vuur te liggen.

Ik zal niet doen alsof hij de juiste man is als er duidelijk bewijs is dat hij de verkeerde man is. Ik zal geen bewijs verzinnen om te bewijzen dat hij de verkeerde man is als hij de juiste man is.

Wendy walker heeft een schrijfstijl die je vooral onderhuids in haar greep weet te houden, de spanning is puur gericht op de psychologische diepgang.
Manipuleren, angst, en onmacht zijn drie woorden die direct in mij opkomen als ik het verhaal in steekwoorden moet omschrijven. De ontknoping is bij Walker niet het belangrijkst, het gaat vooral om de weg ernaar toe en de beschrijvingen van de psyche van de mens waarmee zij haar lezers weet te raken. Ze is er in mijn ogen in geslaagd om de lezer om de tuin te leiden door de focus op een fout spoor te richten, ze geeft hiermee een duidelijk statement af.
Achter ieder goed mens schuilt een potentiële moordenaar, je kunt nooit in het hoofd van een ander kijken, het is een kwestie van vertrouwen.

Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Spanning: 4
Psychologie: 5
Leesplezier: 4
Plot: 4

Nachtschaduw krijgt van mij 4 sterren.

Bianca

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)