Cappuccino & Cupcakes

Onlangs verscheen bij uitgeverij Hamley Books de verhalenbundel Cappuccino & Cupcakes van Ina de Man. In samenwerking met de uitgever mogen wij 1 ePub verloten, waarvoor onze hartelijke dank.

Het verhaal
Cappuccino & Cupcakes is een verzameling van kortverhalen over dingen die de mensen, die verbonden zijn met deze koffieshop, meemaken. Soms spannend, soms schattig maar altijd bijzonder Ergens in een provinciestadje ligt een winkelstraat met gezellige winkels, geflankeerd door twee grootwarenhuizen. Midden in deze straat ligt een heel bijzondere koffieshop. Latteratura en het gebouw waarin het gehuisvest is, is eigendom van Jasmijn. Ze heeft twee grote passies: boeken en koffie en die heeft ze samengebracht in dit pand. Je kan hier gewoon binnenstappen voor een kopje bijzondere koffie met een stukje zelfgemaakt gebak, maar je kan hier ook een paar gezellige uren doorbrengen in de leeshoek. Jasmijn heeft namelijk de zijmuur bedolven onder rekken met allerlei boeken die je als klant gewoon kan lezen. Je kan er zowat alles vinden: feelgood romans, thrillers, bundels met kortverhalen maar ook tijdloze boekjes uit je jeugd. Het begon met haar eigen boeken maar gaandeweg begonnen haar vaste klanten boeken te doneren en raakten de rekken helemaal gevuld. Jasmijn runt de zaak niet alleen. Thomas is haar vaste barista. Hij weet alles over de koffiesoorten die worden aangeboden en denkt er zelfs over na om workshops over koffie te geven. Naast barista is Thomas ook de bakker van dienst. Hij maakt roomsoezen, cakes, gebakjes en taartjes dat het een lieve lust is. En dan hebben we nog Maris. Oorspronkelijk sprong ze tijdens de vakanties bij, maar na haar studie besloot ze om in de zaak te blijven werken omdat ze het veel te leuk vond. Er zijn ook de vaste klanten, zoals meneer Oldman en mevrouw Snelders. En uiteraard is er Toulouse, de kat van Jasmijn die haar baasje af en toe in de problemen brengt. Cappuccino & Cupcakes is een verzameling van kortverhalen over dingen die de mensen, die verbonden zijn met deze koffieshop, meemaken. Soms spannend, soms schattig maar altijd bijzonder.

Over de auteur
Ina De Man schrijft al heel haar volwassen leven. Ze schreef toneelstukken, jeugdverhalen, cursiefjes en blogteksten. Daarnaast schreef ze ook in het Engels en Duits zakelijke teksten en papers. Met Ravenburcht levert ze haar eerste jeugdthriller af. Het oorspronkelijke verhaal ontstond 25 jaar geleden en streed mee voor de “Boekenuil”, een literatuurprijs voor eerstelingen. Onlangs kreeg het een make over en werd aangepast aan de huidige tijdsgeest.  Ina werkt als consultant en heeft in die rol heel wat afgereisd, van India tot Zuid Afrika, van de VS tot Singapore. Het leven op luchthavens gaf haar de gelegenheid om indrukken op te doen, mensen te observeren en te vertalen in verhalen. Ze woont met haar man en twee katten in de rand rond Mechelen. 

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • In welk jaar zag Ina’s eerste boek het levens licht?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 8 december 2022 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Cappucino & Cupcakes’.

Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂 Like ook onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws van Thrillers & More. Succes!

Kijk hier voor meer lopende winacties


Leave a Reply

  • (not be published)