Op zaterdag 11 februari organiseert Godijn Publishing in Theater Het Klooster in Woerden het 10e Boek10 schrijfevent alwaar 10 auteurs hun boek zullen presenteren. Tevens zullen er workshops worden gegeven en worden er voordrachten gehouden. Ook de uitslag van de schrijfwedstrijd “Bevrijding” zal die dag worden bekendgemaakt. Het programma start om 12:30 uur en zal doorlopen tot 18:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via Theater Het Klooster. De dagvoorzitter is Antoinette Kalkman.

SchrijfEvent Boek10 | 2023

Programma:

 • 12.30 | Welkom Elly Godijn en dagvoorzitter Antoinette Kalkma
 • 12.35 | Jos Govaarts en Mark de Groot | De duo schrijver
 • 12.45 | Tony P. Morgan | De ruimte als personage *
 • 13.00 | Rowan Merring en Geert-Jan Volp |  Via Charret-Lûd tot Panthea: het contrast tussen werelden
 • 13.10 | Mark Groenen | Tegenhanger t.o.v. het welbekende worldbuilding *
 • 13.25 | Interview met Marieke Damen
 • 13.55 | Pauze
 • 14.25 | Ronald van Assen en Mireille Wijnker | Schrijven voor YA publiek: bewuste keuze of toeval?
 • 14.35 | In het spotlicht “coming next year” GP en H!P
 • 14.40 | Lezing Karin Hazendonk – Op zoek naar de thrillerauteur in jou
 • 15.00 | Paul Thuis en Fedor de Groot | Een spannende schrijfreis 
 • 15.10 | Moordspel door Alexander Olbrechts
 • 15.30 | Pauze
 • 16.00 | Julia Ran, Hanneke Simons en Karin Doornik | Roman en historisch
 • 16.15 | Uitslag BEVRIJDINGSDAG + schrijftips
 • 16.35 | Boek10 lancering
 • 16.55 | Signeersessie, borrel en nakletsen.
 • 18.00 | Afsluiting

De Boeken van Boek10 | 2023

Het lot van de storm – Geert-Jan Volp (Fantasy)

Godijn Publishing

Doodskisten lagen verspreid als de kaarten die uit de hand van een goochelaar waren ontsnapt. Sommige waren gebarsten, maar deze sarcofaag van staal voor hen, deze niet. Bleke vingers wurmden zich door een kier bij de deksel en zetten zich schrap. Met een vloek bevrijdde de onsterfelijke engel zich uit haar graf.

Onder de eeuwig brandende zon, midden op het eiland Shaemuut, ligt een stad die is opgebouwd door mensenhanden. Hier raakt Xander onwillig betrokken in noodlottige plannen. Zijn beproeving zal zijn lot verstrengelen met anderen en tezamen doen ze een ontdekking die hun levens voor altijd zal tekenen.

Wanneer de karavaan van haar vader slachtoffer wordt van een misdrijf, voelt de katachtige Elaria zich gedwongen een onderzoek te starten. Haar keuzes brengen haar bestaan in gevaar, maar ze zal niet rusten tot ze de waarheid heeft gevonden.

Duizenden jaren geleden vernietigden de heersers van de wereld bijna hun planeet. Nu gedijen jonge rassen op en onder een gebroken aardoppervlakte. Het is echter een kwestie van tijd tot oude machten terugkeren en hun ambities de wereld opnieuw zullen verwoesten.

Het Lot van de Storm is de debuutroman van Geert-Jan Volp. Dit heroïsche fantasyverhaal verrijkt de klassieke fantasy met elementen van detective fictie. Het verhaal omvat universele en hedendaagse thema’s, zoals zelfontplooiing, vriendschap, vertrouwen en verraad.


De koning van Cornouaille – Karin Doornik (Historisch)

Godijn Publishing

Het is de 5e eeuw na Christus. De twaalfjarige Gwen komt uit een eenvoudige familie die behoort tot de stam van de Damnonii  in het noorden van Brittannië, het huidige Schotland. Het rustige leventje van Gwen wordt op zijn kop gezet wanneer ze als jonge bediende gaat werken bij het koningshof. Koningin Maelgven heeft haar zinnen gezet op de macht en de bezittingen van koning Gradlon die met zijn soldaten in het nabijgelegen Dunbarton is gelegerd.

Maelgven stuurt Gwen eropuit om koning Gradlon te bespieden. Maelgvens intriges om de koning in te palmen, voeren Gwen ver weg van haar vaderland, naar het koninkrijk Cornouaille aan de overkant van de zee. Ze krijgt te maken met kwade krachten en grote tegenslag. Hoe redt zij zich in haar eentje in het vreemde land, aan het hof van koning Gradlon en zijn grillige gemalin Maelgven?

Karin Doornik heeft zich laten inspireren door de oude Bretonse legende over de verdronken stad Ys. Ze heeft zich verdiept in de oude bronnen zoals Geschiedenis van de Britse koningen van  Geoffrey van Monmouth en ontdekte dat een aantal hoofdrolspelers in de legende echte mensen van vlees en bloed waren.

Een origineel verhaal, levendig door de details van het dagelijkse leven in de Keltisch-christelijke wereld van de vroege middeleeuwen.


Etúrazar – Rowan Merrin (Fantasy)

Godijn Publishing

Deze man voelde zo … stil. Roerloos. Als een geest die levensecht voor haar was verschenen en zo vluchtig als de wind kon verdwijnen.

Sinds Aardling Samantha in haar eentje eropuit trok, volgt ze aanwijzing na aanwijzing om haar biologische ouders in de magische wereld Charret-Lûd te vinden. De prehistorische tirotessen zijn haar trouwe metgezellen. Samantha wordt op de voet gevolgd door Dalyrra, leider van de opgeheven Halusir. Groothertog Les Omres, de Wolvenmeester, vraagt haar om met hem mee te gaan naar zijn territorium. Hij wil haar meer leren over haar magische gave, iets wat de Halusir nooit hebben gedaan. Les Omres is niet de enige die interesse heeft in Samantha. Ivaldar Cen, een voormalig heerser van Charret-Lûd, heeft ook zijn oog op haar laten vallen. Waarom?

In dit derde deel van de Charret-Lûd-serie komen lang bewaarde geheimen aan het licht. Wat hebben de Halusir al die tijd verborgen gehouden dat zo afschuwelijk is dat de onthulling ervan Samantha’s leven nogmaals volledig zal veranderen?


Soms komt niet thuis wat vertrokken is – Govaarts & de Groot (Thriller)

Godijn Publishing

De daad is verleden, het teken ervan blijft

Tijdens werkzaamheden op een afgelegen terrein in Vlissingen worden menselijke botten opgegraven. Deze blijken de stoffelijke resten te zijn van Nathalie Schoenen, de dochter van een vooraanstaand politicus. Nathalie was studente aan de zeevaartschool en verdween tweeëntwintig jaar geleden tijdens de millenniumnacht. Onder hoge druk werd naar haar gezocht, maar het onderzoek liep vast. Haar verdwijning is nooit opgehelderd.

Hugo Noot, inspecteur bij de recherche van Vlissingen, hielp als jonge agent mee met de opsporing, totdat hij instortte. Nu wordt hij belast met het heropende onderzoek. Het blijkt dat Nathalie gruwelijk is mishandeld en vermoord. Hij is vastbesloten om gerechtigheid voor Nathalie te vinden.

Hugo en zijn team komen er al snel achter dat tentakels uit het verleden tot in het heden reiken en dat sommige geheimen koste wat het kost begraven willen blijven.

Hoelang kan Hugo zijn eigen geheimen verborgen houden?

Soms komt niet thuis wat vertrokken is maakt deel uit van de reeks De Scalda Moorden, een detectiveserie die zich afspeelt in Zeeland, met de Westerschelde als symbolische leidraad.

De auteurs Jos Govaarts en Mark de Groot hebben hun krachten gebundeld om deze reeks te schrijven. Zij schetsen hiermee intrigerende en spannende verhalen waarbij de onderlinge persoonlijke verhoudingen tussen de personages een belangrijke rol spelen.

Scandi noir ontmoet Britse detective in De Scalda Moorden.


Missoula – Fedor de Groot (Thriller)

Britta Mahler werkt als cold case expert bij de FBI in New York. De inval waarbij ze assisteert loopt volledig mis en door het trauma dat ze daarbij oploopt, strandt haar relatie. Gedesillusioneerd keert ze terug naar haar geboorteplaats Missoula.

Een oud-collega van het FBI-kantoor in Missoula vraagt haar de dood van een jonge vrouw te onderzoeken. De zaak kent veel overeenkomsten met een aantal moorden uit het verleden. De vraag rijst of er een seriemoordenaar actief is.

Tijdens de bloedstollende zoektocht naar de moordenaar vindt Britta het dagboek van haar oudoom Otto Mahler. Ze duikt in zijn schimmige verleden, dat teruggaat naar het begin van de Tweede Wereldoorlog. Britta’s onderzoeken wekken de interesse van een machtige organisatie die geweld niet schuwt om haar belangen veilig te stellen. Welk plan probeert de groepering geheim te houden?

Als haar verbroken relatie een verrassende wending neemt, moet Britta de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Auteursinfo

Fedor de Groot (1967) schrijft thrillers in de geest van Clive Cussler: leerzaam, spannend en met een vleugje geschiedenis. Zijn debuutthriller  “Sønderho” behaalde de derde plek bij de publieksfavorieten in de VN Thrillergids. De eerste druk was al na tien weken uitverkocht. In zijn tweede thriller ‘Novitsjok’ is het hoofdthema de overbevolking van de aarde. ‘Novitsjok’ stond op de shortlist voor  de Thrillzone Thrilleraward 2022. Fedor woont in Den Hoorn (Z-H) met zijn vrouw en hond.


Betrapt – Mireille Wijnker (Young Adult)

Een halfjaar na het overlijden van haar broertje gaat de achttienjarige Evi als au pair werken bij een Nederlands gezin in Frankrijk. Al snel merkt ze dat vader Tom erg geheimzinnig doet. Waarom sluit hij zich tot diep in de nacht op in zijn werkkamer? Heeft hij iets te verbergen? En waarom is hij altijd zo boos?

Evi is vastbesloten om te ontdekken wat er aan de hand is, maar dat gaat niet zomaar. Tom houdt haar scherp in de gaten en doet er alles aan om te voorkomen dat ze zijn geheim ontdekt. Met hulp van de knappe buurjongen Cédric komt Evi achter de verschrikkelijke waarheid. En die blijkt meer met haar te maken te hebben dan ze ooit kon vermoeden …

Betrapt is het spannende debuut van YA-auteur Mireille Wijnker-van Gaans (1985).


Witte muren – Hanneke Simons (Roman)

Ik opende het raam, groot genoeg om me in mijn volle lengte op te richten. De zoete avondlucht sloeg me in het gezicht, terwijl ik uitkeek over de gitzwarte vlakte van het bos in de nacht. Onder me was enkel steen, wist ik. Tegels. Geen struiken om mijn val te breken. Ditmaal … ditmaal was het klaar.

Begin 1943 verliest Alexander de Raaf na een mislukte zelfmoordpoging zijn geheugen. Zijn invloedrijke familie stopt hem weg in een rusthuis in het bos. Als een anonieme schrijver beweert te weten waarom hij dood wilde, begint zijn zoektocht naar de waarheid.

Terwijl Alexander op ontdekkingstocht gaat, vertellen herinneringen van de Joodse Abel hoe eind 1942 zijn wereld instort nadat zijn beste vriend een groep onderduikers verraadt.

De levensverhalen van de twee mannen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Iets wat Abel nog weet en Alexander opnieuw zal ontdekken.

Hanneke Simons vertelt graag het diepere gevoel in een verhaal. Dat mag schuren, je tot tranen roeren, kriebels in je buik brengen of je laten lachen. Als het je maar laat voelen. Ze brengt verhalen dichterbij die ver van je beleving staan door herkenbare emoties in onbekende situaties te plaatsen.


Voortvluchtig – Paul Thuis (Thriller)

Wat voor financieel adviseur Thomas Vos een inspirerende training had moeten worden, blijkt het begin van een nachtmerrie. Tijdens een vuurgevecht op de A2 belandt hij met zijn auto in de Waal en verliest zijn geheugen. Een man bedreigt hem in het ziekenhuis. Hij ontdekt dat niet alleen een criminele bende, maar ook de politie achter hem aanzit. Met hulp van een journalist gaat hij op zoek naar de oorzaak. In een wereld waarin geld centraal staat, wordt zijn leven door een reeks van gebeurtenissen compleet ontwricht.

Op zoek naar antwoorden bedenkt Thomas een plan dat haast onmogelijk is om uit te voeren.

Een thriller over een wereld van geld, corruptie,

belangenverstrengeling en overmoed.

Paul Thuis werd geboren in Nijmegen en woonde tijdens zijn jeugd op Curaçao. Hij studeerde elektrotechniek en bedrijfskunde. In 2020 debuteerde hij met de thriller Krassen op aarde.

Winnaar van de Tomas Ross Crime wedstrijd, 2014


De schaduw van Laela – Ronald van Assen (Fantasy)

Na de dood van de doortrapte heerser Morissa, en haar al even wrede dochter Ciardha, lijkt er een periode van welvaart aan te breken voor de inwoners van Invisia. Helaas is de voorspoed van korte duur. Er loeren nieuwe gevaren die niet alleen de mensen in hun voortbestaan bedreigen. De verschillende volkeren slaan de handen ineen om een catastrofe te voorkomen. Allianties worden gesmeed, nieuwe vijanden duiken op en oude bondgenoten blijken minder betrouwbaar dan gedacht. Kan het naderende onheil op tijd worden afgewend?

De schaduw van Laela is de opvolger van De tranen van de eenhoorn en vormt met een aantal andere vertellingen De verhalen uit Invisia. De verhalen spelen zich af op een verborgen deel van de aarde dat wordt bevolkt door bekende rassen als mensen, elfen, dwergen, aardmannen en trollen, maar ook door andersoortige wezens zoals smorgels, arachnieten en mockels. Alles draait om klassieke fantasy thema’s als de strijd tussen goed en kwaad, opoffering en vriendschap. Onderwerpen als angst, depressie en drankmisbruik worden niet geschuwd.


Tequila Sunrise – Julia Ran (Roman)

Haar hart is groot genoeg, het zijne is vol geheimen

De 31-jarige Daphne is toe aan een nieuwe fase in haar leven. Haar vriend Thom ook, alleen ligt die van hem aan de andere kant van de wereld. Als Thom zonder overleg de verhuizing doorzet, beseft Daphne opnieuw hoe scheef de verhoudingen zijn in haar relatie. Ze neemt het ingrijpende besluit om niet met hem mee te gaan, al betekent dit dat ze berooid en met een onvervulde kinderwens achterblijft in Nederland.

Met hulp van haar beste vriendinnen Jens en Anne probeert ze de draad van het leven op te pakken. Dat valt niet mee. Haar vriendinnen hebben ieder hun eigen mening over wat verstandig is en Thom accepteert niet dat hij Daphne kwijt is.

Opstandig stort ze zich in het eerste romantische avontuur dat op haar pad komt. De onbehouwen Renko is jong, passievol … en heeft een geheim dat Daphne keihard confronteert met haar verleden.

Tequila Sunrise is een roman die laat zien dat onvoorwaardelijke liefde je soms over je eigen grenzen kan voeren.

“Wat bezielt haar om met zo iemand af te spreken? Vergeleken bij de keurige zakenman in driedelig grijs is deze Renko een roofdier. Een zwarte panter, op zoek naar een prooi.”


Informatie via www.godijnpublishing.nl

Kijk voor nog meer nieuws op www.thrillersandmore.com

Leave a Reply

 • (not be published)